Kurban Bayramı vesilesi ile bir mesaj yayımlayan Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Veysi Demir, mazlum coğrafyalarda yaşanan soykırım ve katliamların son bulmasını temenni etti.
Kurban Bayramı'na Gazze Şeridi, Batı Şeria ve Lübnan'da sözde ateşkese rağmen sivillere yönelik vahşi katliamlar ve soykırım nedeniyle yine buruk girildiğine dikkat çeken Demir, Kurban Bayramı'nın ümmetin dirlik ve birliğine, mazlumların kurtuluşuna, insanlığın huzur, saadet ve dayanışma ruhuna vesile olması temennisinde bulundu.
Demir "28 Şubat'ta ABD ve israilin İran'a saldırısı sonrası 40 gün devam eden savaşın ardından her an yeniden savaş çıkma ihtimali bulunuyor. Şu anda israilin Gazze, Batı Şeria ve Lübnan halkına uyguladığı soykırım ve devlet terörü aralıksız şekilde devam ediyor. Bilinçli ve planlı bir şekilde sivilleri ve gazetecileri hedef alıyor. Şu ana kadar Gazze'de çoğu kadın ve çocuk olmak üzere en az 73 bin sivili ve 262 gazeteciyi katletti. Basın mensupları olarak Gazze, Lübnan ve İran'daki meslektaşlarımıza destek olmalı ve sahip çıkmalıyız." dedi.
Kurban ibadeti ve bayramının insani duyguların ön plana çıktığı, fakir ve miskinlerin hatırlandığı, paylaşım duygusuna önem verildiği, manevi hissiyatın yaşandığı kutlu bir bayram olduğuna dikkat çeken Demir "Yüce Rabbimizin inayetiyle bayram vesilesiyle ümmetin acılarını, mazlum coğrafyaları, kardeşliği, paylaşımı, fakir ve muhtaçları gözetmeyi yeniden hatırlarız." ifadelerini kullandı.
Bayram mesajının devamında; tüm Müslümanların kurban ve diğer ibadetlerin kabul edilmesi ve zulüm altında inleyen İslam Dünyası ve mazlum coğrafyanın uyanışı ve kurtuluşuna vesile olması temenni eden Demir, şöyle dedi:
"Bayramın halkımıza, meslektaşlarımıza, ülkemize, ümmet ve insanlığa hayırlar getirmesini, işgalci zulmü altında inleyen Gazze Şeridi başta olmak üzere mazlum coğrafyaların kurtuluşuna vesile olması diliyorum. Meslektaşlarımız başta olmak üzere, halkımızın, ülkemizin, ümmetin ve tüm insanlığın Kurban Bayramı'nı tebrik ederim."