?>

EKMEN: YARGI, SİYASETİ DİZAYN ETMENİN ARACI OLAMAZ

HUKUKİ GÜVENLİK ZEDELENİRSE EKONOMİ DE ETKİLENİR

SİYASET - 1 ay önce

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, yargının siyasi süreçlerde araçsallaştırılmasına karşı çıkarak demokratik iradenin korunması gerektiğini vurguladı.

YARGIYLA SİYASET ŞEKİLLENDİRİLEMEZ

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 38. Kurultayı’nın iptal sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ekmen, yargı üzerinden yürütülen siyasi tartışmaların demokratik süreçlere zarar verdiğini ifade etti.
Ekmen, “Yargı, siyaseti dizayn etmenin bir aracı olarak kullanılamaz. Yapılanlar; delegelerin ve seçmenlerin ortaya koyduğu iradeyi yok saymak anlamına gelir” dedi.

DEMOKRATİK İRADEYE SAYGI ESASTIR

Siyasi süreçlerde iradenin esas alınması gerektiğini belirten Ekmen, seçim mevzuatının net kurallara bağlı olduğunu vurguladı. Mutlak butlan tartışmalarına da değinen Ekmen, iddiaların ancak kesinleşmiş yargı kararlarıyla değerlendirilebileceğini söyledi.

HUKUKİ GÜVENLİK ZEDELENİRSE EKONOMİ DE ETKİLENİR

Türkiye’de yalnızca hukuk değil, ekonomi alanında da öngörülebilirliğin zayıfladığına dikkat çeken Ekmen, hukuki güvenliğin zedelendiği bir ortamda ekonomik istikrarın da zarar göreceğini ifade etti.

SİYASİ MÜDAHALELER TARİHE NOT DÜŞER

Ekmen, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada ise Türkiye siyasi tarihinde benzer müdahalelerin daha önce de yaşandığını hatırlattı. Parti kapatmaları, adaylıkların engellenmesi ve mazbata süreçlerine dair örnekler vererek bu tür girişimlerin demokrasiye zarar verdiğini dile getirdi.
Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN’DA SAHA SİYASETİ YENİDEN ŞEKİLLENİYOR

2026-05-19 17:29 - RÖPORTAJ

5 BİN KÖYDE ENERJİ ALTYAPISI YENİLENECEK

2026-05-18 13:59 - TEKNOLOJİ

SAHNEYE AYAKTA ALKIŞ YAĞDI

2026-05-25 13:33 - KÜLTÜR

TİYATRO VE OPERA BİR ARADA

2026-05-22 10:42 - KÜLTÜR

DÜNYA MÜZİKLERİ” KONSERİNE TAM NOT

2026-05-18 16:39 - KÜLTÜR

İŞTE BATMAN’IN GÜN GÜN SEMT PAZARI REHBERİ

2026-05-19 12:57 - YEREL

DEPREM BATMAN’DA DA HİSSEDİLDİ

2026-05-20 09:11 - GÜNDEM

HAFIZLIK PROJE ORTAOKULU’NA YOĞUN İLGİ

2026-05-18 16:35 - YEREL

BELDE MAHALLESİ’NE YENİ ASM, KAMPÜSE 112 İSTASYONU

2026-05-19 13:32 - YEREL

SAĞLIKTA "BASKIN SEÇİM" TARTIŞMASI

2026-05-22 11:07 - SAĞLIK

İlgili Haberler

MHP'DE KONGRE MARATONU BAŞLIYOR

15:24 - SİYASET

EKMEN’DEN NATO ZİRVESİ TEDBİRLERİNE TEPKİ

16:03 - SİYASET

MECLİS’TE “7 VE 8. MADDE” TARTIŞMASI

13:00 - SİYASET

DEVA PARTİSİ'NDEN TEMMUZ ZAMMI ÇAĞRISI

16:08 - SİYASET

TOPRAĞI YAKMAK, GELECEĞİ YAKMAKTIR

14:44 - SİYASET

Günün Manşetleri

ÇEVRE TEMİZLİĞİNE SIKI TAKİP

16:23 - YEREL

BATMAN'A YENİ KENT SİMGESİ

16:17 - YEREL

BATMAN’DA ULAŞIM AĞI GENİŞLİYOR, YENİ YOLLAR AÇILIYOR

16:15 - YEREL

8 DEPO VE 8 ARAÇ YANDI

14:36 - YEREL

KIZLAR TÜRKİYE'NİN EN İYİ 12 TAKIMI ARASINDA

14:09 - SPOR