?>

HASTANEDE YANGIN ÇIKTI

HASTANEDE ÇIKAN YANGIN FACİAYA DÖNÜŞMEDEN SÖNDÜRÜLDÜ

YEREL - 1 ay önce

Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde diyabet hemşire odasında çıkan yangın, personelin aldığı yangın eğitimi sayesinde büyümeden kontrol altına alındı. Olayda can kaybı ve yaralanma yaşanmadı.
Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde çıkan yangın, hastane personelinin bilinçli ve hızlı müdahalesi sayesinde kısa sürede söndürülerek olası bir facianın önüne geçildi.
YANGIN DİYABET HEMŞİRE ODASINDA ÇIKTI
Edinilen bilgilere göre yangın, hastanenin zemin katında bulunan diyabet hemşire odasında henüz belirlenemeyen bir nedenle başladı. Dumanı fark eden sağlık çalışanları, vakit kaybetmeden harekete geçti.
EĞİTİMLİ PERSONEL İLK MÜDAHALEYİ YAPTI
Panik yapmayan hastane personeli, daha önce aldıkları yangın güvenliği eğitimlerini uygulayarak yangın söndürme tüpleriyle ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Aynı anda 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan ihbar üzerine ekipler de bölgeye sevk edildi.

İTFAİYE EKİPLERİ KONTROL SAĞLADI

Personelin doğru tekniklerle yaptığı müdahale sayesinde alevler kısa sürede kontrol altına alındı. Olay yerine ulaşan Batman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ise bölgede detaylı inceleme yaparak gerekli güvenlik kontrollerini tamamladı.

CAN KAYBI VE YARALANMA YAŞANMADI

Yangında herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, hastanede büyük çaplı maddi hasarın oluşmasının da önüne geçildi. Yaşanan olay, erken müdahalenin ne kadar kritik olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

"EĞİTİMLER HAYAT KURTARIYOR"

Yetkililer, yaşanan olayın yangın güvenliği eğitimlerinin önemini bir kez daha gözler önüne serdiğini belirtti. Batman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Yangın güvenliği eğitimleri, olası afet ve acil durumlarda can ve mal kayıplarını en aza indirmede hayati önem taşıyor. Bugün yaşanan olay, bilinçli müdahalenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Kamu ve özel kurumlara yönelik eğitim faaliyetlerimiz aralıksız devam edecek." ifadelerine yer verildi.
Haftanın Öne Çıkanları

SEYİTLER MAHALLESİ'NDE SİLAHLI OLAY

2026-07-02 19:07 - ASAYİŞ

GENÇ KIZ HAYATINI KAYBETTİ

2026-07-02 22:52 - ASAYİŞ

MURAT USTA’DAN “HERKES ET YESİN” KAMPANYASI

2026-07-05 11:22 - YAŞAM

TRANSİT TRAFİK ARTIK ŞEHİR MERKEZİNE GİRMEYECEK

2026-07-02 14:41 - YEREL

ESKİ EŞİNİN SİLAHLI SALDIRISINA UĞRADI

2026-07-07 22:27 - ASAYİŞ

BOĞAZINA ŞEKER KAÇAN ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

2026-07-08 17:24 - YEREL

KONUT SATIŞLARI DURMA NOKTASINDA

2026-07-03 11:43 - YEREL

KAVGA SİLAHLI SALDIRIYA DÖNÜŞTÜ

2026-07-03 10:29 - YEREL

BATMAN'DA 35 MİLYAR LİRALIK YATIRIM MASADA

2026-07-06 16:09 - YEREL

BATMAN’IN ALTYAPISI YİNE YETENEK ÜRETİYOR

2026-07-02 13:05 - SPOR

İlgili Haberler

BELEDİYE PERSONELİ SAĞLIK TARAMASINDAN GEÇİYOR

16:25 - YEREL

BATMAN MODELİ SAHADA

16:20 - YEREL

ADEM’LERDE ÇOCUKLAR İÇİN YAZ TATİLİ DOLU DOLU GEÇİYOR

16:07 - YEREL

SASON’DA DİYALİZ ÜNİTESİ GÜÇLENDİRİLDİ: 3 YENİ CİHAZ HİZMETE GİRDİ

16:03 - YEREL

DEMİR: BATMAN’IN ÖNÜNDE YENİ BİR EKONOMİK DÖNEM VAR

15:49 - YEREL

Günün Manşetleri

KURŞUNLAMA OLAYLARININ ŞÜPHELİLERİ YAKALANDI

15:23 - ASAYİŞ

FIRTINA EKİP YOLLARDA FİLMİ SİNEMALARDA

14:13 - KÜLTÜR

TRAFİK KAZASI: 2 YARALI VAR

23:56 - ASAYİŞ

BELEDİYE PERSONELİ SAĞLIK TARAMASINDAN GEÇİYOR

16:25 - YEREL

BATMAN MODELİ SAHADA

16:20 - YEREL