Çalışmalar kapsamında zamanla yıpranan, deforme olan veya çeşitli nedenlerle zarar gören bank, çardak ve diğer ahşap mobilyalar, Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesindeki marangoz atölyesine götürülerek onarımdan geçiriliyor.
KULLANILABİLİR PARÇALAR KORUNUYOR
Marangoz atölyesinde ekipler tarafından yapılan bakım ve tadilat çalışmalarında, ahşap donatıların kullanılabilir durumdaki parçaları korunurken, ihtiyaç duyulan bölümler yenileniyor. Onarım işlemlerinin ardından boya ve bakım çalışmaları tamamlanan ürünler, yeniden parklarda vatandaşların kullanımına sunuluyor.
KAYNAKLARIN VERİMLİ KULLANILMASI HEDEFLENİYOR
Yürütülen çalışmalarla belediye kaynaklarının daha verimli kullanılması ve kullanım ömrü tamamlanmamış malzemelerin yeniden değerlendirilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda atıl durumda bulunan ahşap donatılar, bakım ve onarım işlemlerinin ardından yeniden işlevsel hale getiriliyor.
Park, yürüyüş yolu ve ortak kullanım alanlarında kullanılan bank, çardak ve diğer ahşap ekipmanlar, bakım çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeniden kent genelindeki parklarda kullanılmaya devam ediyor