Programda gaziler onurlandırılırken, şehitler ve hayatını kaybeden gaziler dualarla anıldı.
Gaziler Günü dolayısıyla Valilik bahçesinde düzenlenen tören, Atatürk Anıtı’na Batman Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Batman Belediyesi ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği tarafından çelenk sunulmasıyla başladı.
Çelenklerin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Tören, Kıbrıs Gazisi Mehmet Güneştekin’in günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasıyla sona erdi.
GAZİLER ZİYARET EDİLDİ
Törenin ardından Batman Valisi Ekrem Canalp, protokol üyeleriyle birlikte Türkiye Muharip Gaziler Derneği Batman Şubesi’ni ziyaret etti. Gazilerle bir araya gelen Canalp, Gaziler Günü’nü kutlayarak kendilerine sağlık ve huzur dileklerinde bulundu.
GAZİLER ONURUNA YEMEK
Program kapsamında Batman Valiliği tarafından Sivil Toplum Merkezi’nde gaziler onuruna yemek düzenlendi. Vali Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, yemekte gazilerle bir araya geldi.
Programa askeri ve mülki erkânın yanı sıra kamu kurumlarının yöneticileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit ve gazi yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.