AFAD depremin büyüklüğünü 5,4, Kandilli Rasathanesi ise 5,8 olarak açıkladı.
Şanlıurfa ve çevre illerde hissedilen deprem paniğe neden oldu. Saat 10.40’ta meydana gelen sarsıntı Batman, Gaziantep, Malatya, Mardin ve Diyarbakır’da da hissedildi.
AFAD tarafından yapılan açıklamada, depremin merkez üssünün Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesi olduğu ve büyüklüğünün 5,4 olarak ölçüldüğü bildirildi. AFAD, sarsıntının yerin 7,39 kilometre derinliğinde meydana geldiğini açıkladı.
KANDİLLİ 5,8 OLARAK AÇIKLADI
Kandilli Rasathanesi’nin verilerine göre ise Şanlıurfa’nın Pınarbaşı bölgesinde meydana gelen depremin büyüklüğü 5,8, derinliği ise 5,4 kilometre olarak kaydedildi.
Depremin ardından özellikle Batman’da vatandaşlar kısa süreli panik yaşarken, sarsıntının ardından bölgedeki son gelişmeler ve olası artçı depremler yakından takip edilmeye başlandı.