?>

“HASANKEYF İÇİN SES VERİLMELİ”

GÜNDEM - 7 yıl önce

Aktivist Ali Ergül

“HASANKEYF İÇİN SES VERİLMELİ”
Hasankeyf Yaşatma Girişimi temsilcilerinden Ali Ergül, "hükümetin baraj yapımındaki ısrarını görebiliyoruz ama yaşam savunucularının tekrardan sesini yükseltmesi gerekiyor” dedi. Ilısu Barajı’nda kapakların kapatılmasıyla Botan ve Dicle vadileri su altında kalırken, 12 bin yıllık tarihe sahip Hasankeyf'te ise boşaltma işlemleri sürüyor. Baraj gölünün sınırlarına dayandığı tarihi Hasankeyf’te ise arkeolojik kazı ile birlikte yıkım işlemleri de devam ettiriliyor. İlçede incelemelerde bulunan Hasankeyf Yaşatma Girişimi temsilcilerinden Ali Ergül, yıkımın görülenden daha fazla olduğuna dikkat çekerek, hak savunucularının Dicle Vadisi için yeterli ses çıkarmadığını söyledi.

“GÖZLEMCİ EKİP ŞART”

Yıkım çalışmasıyla arkeolojik kazılarının yan yana olduğunu gözlemlediğini ifade eden Ergül, arkeolojik kazıların içeriğine dair net bilgi olmadığı için ne yapıldığının bilinmediğine vurgu yaptı. Arkeolojik kazıların yanı sıra aylardır Küçük Saray'da sağlamlaştırma çalışması adı altında yapılan betonlaştırmanın boyutunun nasıl bir tahribat oluşturduğunun bilinmesi için bağımsız bir gözlemci ekibin incelemelerde bulunmasının şart olduğunu ifade eden Ergül, "Önceki arkeolojik kazı çalışmalarından anladığımız kadarıyla burada da aynı işlem yapılıp kazıların ardından alanlar betona gömülecek" diye konuştu. 

“HAMAM OLDUĞU BİLİNİYORDU”

 Kazıların sürdüğü kazı alanına ilişkin bilgiler veren Ergül, "Bu alanlarda ne olduğu 1970 dönemlerde biliniyordu. O dönemlerde de yapılan yerleşim alanlarına bu şekilde iş makineleri ile girilip yerleşim yerleri inşa edilmişti. Bu yüzden yeni diye sunulan hamamın aslında burada zaten var olduğu biliniyordu" diye ifade etti. Roma Dönemi kalıntıları ile ilgili bilgilerin de eksik olduğuna vurgu yapan Ergül, "Görebildiğimiz gibi diğer kazılarda olduğu gibi burada da bir bilinmezlik var. Hasankeyf'te yapılan kazılar başta olma tüm çalışmalar kamuoyundan saklanıyor. 
Haftanın Öne Çıkanları

HAMAM RESTORE EDİLDİ

2019-11-29 13:27 - KÜLTÜR

Elma sokağı artık tek tip

2019-12-01 16:32 - YEREL

BATMAN'LI GENÇ İNTİHAR ETTİ

2019-11-26 19:16 - GÜNDEM

Şube Müdürü Ömer Faruk Bedük: 4 yaşında değneklerle tanıştım

2019-12-02 15:52 - YEREL

Gıda denetimleri sürüyor

2019-11-26 17:54 - YEREL

Uzman Doktor Fethiye Akgül: Grip öldürebilir, aşı önemli!

2019-12-01 14:58 - SAĞLIK

HÜDA PAR’DAN MAHALLE SORUNLARI TESPİTİ

2019-11-29 13:26 - YEREL

YAĞMURDA DENETİM

2019-12-02 15:52 - YEREL

BATMANDA 3. ÇOCUK ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR

2019-11-27 14:50 - YAŞAM

15 BİN ÇİÇEK 15 DAKİKADA TÜKENDİ

2019-11-29 16:19 - YAŞAM

İlgili Haberler

500 YATAKLI HASTANE İÇİN HEDEF 2027'NİN İKİNCİ YARISI

22:34 - GÜNDEM

BABA, OĞLU VE YEĞENİ TOPRAĞA VERİLDİ

14:20 - GÜNDEM

KESK’TEN OTURMA EYLEMİ KARARI

12:37 - GÜNDEM

ÇETİN: 15 TEMMUZ RUHU SONSUZA DEK YAŞAYACAK

17:57 - GÜNDEM

ŞANSİ: 15 TEMMUZ MİLLET İRADESİNİN ZAFERİDİR

15:56 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

71 İLDE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 807 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

16:32 - ASAYİŞ

HABİZBİNİLİLER DERNEĞİ’NDEN 600 MİLYONLUK ZARAR İÇİN ÇAĞRI

14:34 - YEREL

YAŞAR’DAN ZONGULDAK’TAKİ SALDIRIYA TEPKİ

14:07 - YEREL

EKMEN’DEN DAYANIŞMA VE BARIŞ MESAJI

13:44 - SİYASET

DEMİR: ŞİDDETİN HİÇBİR GEREKÇESİ OLAMAZ

13:41 - YEREL