?>

Şube Müdürü Ömer Faruk Bedük: 4 yaşında değneklerle tanıştım

Henüz 1 yaşındayken yanlış iğne sonucu engelli olan ancak buna rağmen hiçbir zaman yaşam mücadelesinden kopmayarak bugün Batman Üniversitesinde Şube Müdürü olarak görev yapan Ömer Faruk Bedük, engelleri nasıl aştığını ve zorlu mücadelesini bir bir anlat

YEREL - 7 yıl önce

“DEĞNEKLERİN DİLİ OLSA DA KONUŞSA”

Batman Üniversitesi Öğrenci İşleri Şube Müdürü Ömer Faruk Bedük, “Engellilere örnek bir yaşam tarzıyla hayatta bende varım” diyor. Evli ve 4 çocuk babası Bedük, Batman Üniversitesinde 11 yıldan bu yana görev yapıyor. 23 yıllık memuriyeti döneminde Kültür Turizm Müdürlüğü, Hasankeyf Turizm Danışmanlığı, Diyarbakır il Kültür Turizm Müdürlüğü’nde şeflik, görevlerindeki başarılarından ötürü 20’ye yakın sertifika, takdirname ve teşekkürle taltif edildiğini söyleyen Bedük, “Bir yaşında yüksek ateş sonucu iğneden geçirdiğim felçle sağ ayağım tutmadı. Düşe kalka okula gittim. 4 yaşında değneklerle tanıştım. Değneklerin dili olsa da konuşsa. Çok çektim, fakat eğitimimi hiçbir zaman aksatmadım. İki fakülte bitirdim, biri Turizm otelcilik diğeri ise İşletme Fakültesi. Şimdi de yüksek lisansa hazırlık yapıyorum. Amacım engellilerin yaşama direndiğine dair mesaj vermektir. Bugünlere gelmişsem annem, babam ve aileme borçluyum” dedi.

 “HEP ÖTEKİ OLARAK DEĞERLENDİRİLİYORLAR”

 Engellilerin genelde toplumda öteki olarak değerlendirildiğini ifade eden başarılı müdür, “Genelde bizim gibilerin iyi işler yapamayacağını düşünürler. İşte bu sebeplerden dolayı kendimi hiç ezdirmedim. Zamanında engellilere özel yollar yapılmadığından; toplu taşıma araçları engellilere göre dizayn edilmediğinden günlük yaşamda zorluklar yaşıyoruz. Azimli duruş ve özgüvenimle hayata sıkı sıkı sarıldım. Hayat, benden yaşamdaki diğer mutlulukları alamazdı. Hiç bir zaman hırslarıma kurban olmadım, genelde hislerimi ben dizginledim. Bugüne kadar yapmış olduğum çalışmalardan dolayı amirlerimden sürekli takdirname ve teşekkür belgeleri ile ödüllendirildim. İş hayatımda başarının yollarını seminerlere katılarak bulmaya çalıştım. Engelli olan çocukların anne ve babalarına sesleniyorum; lütfen çocuklarınızı evlere hapsetmeyin onları yaşamdan koparmayın. Onları her zaman hayatla buluşturun ki, hayat bulsunlar. Ben bunu ailemle aşmaya çalıştım. Amacım, tüm engellilerin engelsiz yaşamla buluşmalarıdır.” İngilizce ve Arapça bilen Bedük, “Hayatı öyle bir yaşa ki hayat seni kıskansın” sloganıyla hareket ettiğini belirtiyor. (Mehmet İslamoğlu)
Haftanın Öne Çıkanları

HAMAM RESTORE EDİLDİ

2019-11-29 13:27 - KÜLTÜR

Elma sokağı artık tek tip

2019-12-01 16:32 - YEREL

BATMAN'LI GENÇ İNTİHAR ETTİ

2019-11-26 19:16 - GÜNDEM

Şube Müdürü Ömer Faruk Bedük: 4 yaşında değneklerle tanıştım

2019-12-02 15:52 - YEREL

Gıda denetimleri sürüyor

2019-11-26 17:54 - YEREL

SON GÜN 30 KASIM

2019-11-26 15:47 - YEREL

Uzman Doktor Fethiye Akgül: Grip öldürebilir, aşı önemli!

2019-12-01 14:58 - SAĞLIK

BATMANDA 3. ÇOCUK ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR

2019-11-27 14:50 - YAŞAM

HÜDA PAR’DAN MAHALLE SORUNLARI TESPİTİ

2019-11-29 13:26 - YEREL

15 BİN ÇİÇEK 15 DAKİKADA TÜKENDİ

2019-11-29 16:19 - YAŞAM

İlgili Haberler

BELEDİYE PERSONELİ SAĞLIK TARAMASINDAN GEÇİYOR

16:25 - YEREL

BATMAN MODELİ SAHADA

16:20 - YEREL

ADEM’LERDE ÇOCUKLAR İÇİN YAZ TATİLİ DOLU DOLU GEÇİYOR

16:07 - YEREL

SASON’DA DİYALİZ ÜNİTESİ GÜÇLENDİRİLDİ: 3 YENİ CİHAZ HİZMETE GİRDİ

16:03 - YEREL

DEMİR: BATMAN’IN ÖNÜNDE YENİ BİR EKONOMİK DÖNEM VAR

15:49 - YEREL

Günün Manşetleri

KURŞUNLAMA OLAYLARININ ŞÜPHELİLERİ YAKALANDI

15:23 - ASAYİŞ

FIRTINA EKİP YOLLARDA FİLMİ SİNEMALARDA

14:13 - KÜLTÜR

TRAFİK KAZASI: 2 YARALI VAR

23:56 - ASAYİŞ

BELEDİYE PERSONELİ SAĞLIK TARAMASINDAN GEÇİYOR

16:25 - YEREL

BATMAN MODELİ SAHADA

16:20 - YEREL