?>

HASANKEYF’TE CHP’DEN AK PARTİ’YE GEÇİŞ

İŞÇİ HAKLARI, HALKIN TALEPLERİ VE TEKNE KRİZİ TARTIŞMA YARATTI

YEREL - 1 yıl önce

Batman’ın Hasankeyf ilçesinde siyasette önemli bir gelişme yaşandı. CHP’den seçilen üç belediye meclis üyesi ve bir il genel meclis üyesi, partilerinden istifa ederek AK Parti’ye katıldıklarını duyurdu.
İŞÇİ HAKLARI GÖZ ARDI EDİLDİ
İstifa eden meclis üyeleri, seçim döneminde Hasankeyf Belediyesi A.Ş.’de çalışan 53 işçiye sendikal hakların verileceği sözü verildiğini ancak bu vaatlerin tutulmadığını belirtti. İşçilere mobbing uygulandığını, sendikaya üye olanların işten çıkarılmaya zorlandığını, maaşlarının geciktiğini ve ikramiyelerinin ödenmediğini iddia eden üyeler, “Hizmet üretebileceğimiz partiye geçiyoruz” diyerek AK Parti’ye katıldıklarını açıkladı.

HALKIN BEKLENTİLERİ KARŞILANMADI

Meclis üyeleri, belediye mücavir alanı dışındaki köylere hizmet götürülmemesi, cenaze hizmetlerinde kepçe tahsis edilmemesi ve örfi adetlerin göz ardı edilmesi gibi nedenlerle halkın belediye yönetimine tepki gösterdiğini dile getirdi.

TEKNE SAHİPLERİ ZOR DURUMDA

Hasankeyf’te turistik tekne işletmeciliği yapan esnafın da büyük mağduriyet yaşadığı ifade edildi. Teknelerin durdurulması, muayene süreçlerinin aksaması ve işletmecilerin alacaklarını tahsil edememesi nedeniyle turizmin olumsuz etkilendiği belirtildi.

TARTIŞMALI BAŞKAN YARDIMCISI ATAMASI

Meclis üyelerinin istifasında, belediye yönetiminin dışarıdan bir ismi başkan yardımcısı olarak ataması da etkili oldu. Atanan kişinin yüksek maaş aldığı ve halkın tepkisini çektiği ifade edildi.
AK PARTİ MECLİS ÇOĞUNLUĞUNU ELE GEÇİRDİ
Üç belediye meclis üyesinin AK Parti’ye geçmesiyle birlikte, Hasankeyf Belediye Meclisi’nde AK Parti çoğunluğu sağladı. Dokuz üyeli mecliste artık altı üye AK Parti saflarında yer alıyor.
Hasankeyf’teki bu siyasi değişimin ilçeye nasıl yansıyacağı merak konusu. Halkın beklentilerinin karşılanıp karşılanmayacağı ise önümüzdeki süreçte belli olacak.
Haftanın Öne Çıkanları

GERCÜŞ BELEDİYE BAŞKANI GÜNDÜZ GÜNAYDIN

2025-02-02 16:10 - RÖPORTAJ

YAPAY ZEKA DESTEKLİ FİBROZİS TESPİT YAZILIMI GELİŞTİRİLDİ

2025-01-29 16:03 - TEKNOLOJİ

BATMAN’DA BİR İLK

2025-02-02 17:01 - YEREL

İLYAS KUBİLAY YAVUZ BATMAN PETROLSPOR’DA!

2025-01-30 20:59 - SPOR

BATMAN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ANKARA'YA ATANDI

2025-01-28 19:34 - YEREL

Batman-Diyarbakır yolunda kaza: 6 yaralı

2025-02-02 16:57 - YEREL

Batman'ın Sesi Oldu

2025-01-30 18:36 - YEREL

BATMAN İl SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE UZM. DR. MURAT SOLMAZ ATANDI

2025-01-30 16:37 - SAĞLIK

Şeyh Süleyman Bağdu vefatının 19. yılında Batman'da anıldı

2025-01-31 11:22 - YEREL

BATMAN İL SAĞLIK MÜDÜRÜ UZM. DR. MURAT SOLMAZ GÖREVE BAŞLADI

2025-02-02 15:06 - SAĞLIK

İlgili Haberler

GENÇ AŞÇILARDAN BÜYÜK BAŞARI

16:40 - YEREL

ÇATALSU KÖYÜ’NDE ALTYAPI ÇALIŞMASI TAMAMLANDI

16:15 - YEREL

VALİ CANALP YANGIN ZİRVESİNDE

16:04 - YEREL

DOĞAL ÜRETİMDE GÜÇ BİRLİĞİ

13:51 - YEREL

MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU VATANDAŞLARLA BULUŞTU

13:48 - YEREL

Günün Manşetleri

GENÇ AŞÇILARDAN BÜYÜK BAŞARI

16:40 - YEREL

ÇATALSU KÖYÜ’NDE ALTYAPI ÇALIŞMASI TAMAMLANDI

16:15 - YEREL

VALİ CANALP YANGIN ZİRVESİNDE

16:04 - YEREL

YASA GECİKTİKÇE SÜREÇ TIKANIYOR

15:32 - SİYASET

SYDV VERİLERİ DİKKAT ÇEKTİ

15:31 - YAŞAM