?>

HASTALAR İÇİN KAN ÇAĞRISI

Kan bulamayan talasemi hastalarından halka çağrı!

GÜNDEM - 2 yıl önce

Kış ayı nedeniyle kan bağışlarında ciddi bir azalmanın yaşandığını, bu durumun kan ihtiyacı olan talasemi hastalarını büyük mağdur ettiğini belirten Talasemi Federasyonu Derneği Batman Temsilcisi Veysi Eskin, halka kan bağışı yapmaları çağrısında bulundu.
Talasemi hastalarının hayatları boyunca düzenli kan bağışına ihtiyaçlarının olduğunu belirten Eskin, kanın talasemi hastaları için hayati öneme sahip olduğunu ifade etti. Eskin, kan bağışı konusunda halkı duyarlı olmaya çağırdı.
"HASTALARIN YAŞAMLARI KANA BAĞLI"
30 yıldır talasemi hastalığı ile mücadele ettiklerini belirten Eskin, "Batman'da tedavi gören yaklaşık 500 talasemi hastası var. Bu hastalar üç haftada bir sürekli 2-3 ünite düzenli kan almak zorundadır. Çünkü bu hastaların yaşamları bu kana bağlıdır. Kan almadıkları zaman sağlıklı insanlar gibi kendi ihtiyaçlarını karşılayamıyorlar, çalışamıyorlar; Ruhen, fiziken yoruluyorlar." dedi.
"KAN BULMADA GÜÇLÜK ÇEKİYORUZ"
Talasemi hastalarının 3 haftada bir kan almak zorunda olduklarını aktaran Eskin, "Kan bulmada güçlük çekiyoruz. Çünkü kan bağışı az. Kış ayının gelmesi ve salgının olmasıyla beraber bağış az olduğu için Kızılay'da kan stokları azalıyor ve bu da bizim kan bulmamıza etki ediyor. Hastalar geliyor, kan bulamıyor ve günlerce bekliyor. Bundan dolayı hastaların tedavileri aksıyor." diye konuştu.
"TÜM HALKI KAN BAĞIŞI YAPMAYA DAVET EDİYORUZ"
Talasemi hastalarının zamanında kan alamadıkları zaman birçok sıkıntıyla karşı karşıya kaldıklarına vurgu yapan Eskin, şöyle devam etti: "Kan almadığımız zaman kalp, karaciğer yetmezliği gibi ekstra hastalıklar hastalarda oluşuyor. Bu da onların yaşam kalitesini azaltıyor. Halkı, sivil toplum kuruluşlarını, kurumların çalışanlarını Talasemi hastaları için kan bağışına davet ediyoruz. Onları bu cumartesi günü saat 13.00 ile 17.00 saatleri arasında Endüstri Meslek Lisesi önünde başlattığımız kan bağışı kampanyasına bekliyoruz. Tüm halkı kan bağışı yapmaya davet ediyoruz." 
Haftanın Öne Çıkanları

ÇELİK:HERKESİN SESİ OLACAĞIZ

2024-01-28 14:32 - SİYASET

IFEST2024 BİLİŞİM FESTİVALİ’NDE 'DEĞİŞİM BİLİŞİMLE GELECEK'

2024-01-28 16:13 - TEKNOLOJİ

DEM PARTİ YÖNETİMİ DEĞİŞTİ

2024-01-25 15:39 - SİYASET

EVİN SEMA YILMAZ, TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU

2024-01-31 15:13 - SPOR

FURKAN ÇELİK TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

2024-01-31 15:33 - SPOR

CANALP, ERKEN SAATLERDE ESNAFI ZİYARET ETTİ

2024-01-28 16:03 - YEREL

JUDO ŞAMPİYONASINA İKİZLER DAMGA VURDU

2024-01-30 17:16 - SPOR

BATMAN'A VALİ YARDIMCISI ATANDI

2024-01-27 01:26 - GÜNDEM

İKİ BAŞARI BİRDEN

2024-01-30 17:20 - SAĞLIK

SİLVAN BARAJI ÜZERİNDEN SU SORUNU ÇÖZÜMÜ

2024-01-26 16:45 - YAŞAM

İlgili Haberler

AİLELERE DOĞUM YARDIMI

10:54 - GÜNDEM

DOĞU VE GÜNEYDOĞU’DA SAĞANAK ALARMI

10:36 - GÜNDEM

METEOROLOJİDEN SARI ALARM

14:51 - GÜNDEM

DOLANDIRICILIĞA KARŞI EĞİTİM

12:33 - GÜNDEM

GENÇLERE BAĞIMLILIKTAN KORUNMA YOLLARI ANLATILDI

12:07 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

GÜZELLİK ALGISI DEĞİŞİYOR

17:30 - YEREL

SİGARAYI BIRAKMAK İSTEYENLERE AKUPUNKTUR DESTEĞİ

16:52 - SAĞLIK

VALİ YARDIMCILARI BURAYA TAŞINACAK

16:50 - YEREL

BİNATLISPOR, ULAŞ TÜRKEL LİDERLİĞİNDE NAMAĞLUP ZİRVEDE

16:46 - SPOR

YOLLAR ELDEN GEÇİYOR

16:20 - YEREL