?>

Hastaneler yetmiyor!

GÜNDEM - 6 yıl önce

Korona virüs vakalarının ilimizde hızla artması, sağlık sistemini çıkmaza doğru sürüklüyor. Batman’daki hastaneler de yer sorun hat safhaya ulaşırken, son günlerde bazı hastalar da ilçelere sevk edilmeye başlandı. Vatandaşlar, yetkililerden ve sağlık bakanlığından acil çözüm bekliyor.

CİDDİ ANLAMDA YER SORUNU YAŞANIYOR

Ramazan bayramına kadar bir elin parmak sayısını geçemeyen vaka sayıları, Ramazan bayramı alışverişi ve özellikle düğün salonlarının açılmasıyla birlikte adeta Batman’da patlama yaptı. Konu hakkında edindiğimiz son bilgilere göre, resmi olarak teyit ettirilemeyen vaka sayıları 4500’e yaklaşıktı, aktif olarak tedavi gören hasta sayısı ise 400 civarında. Batman bölge devlet hastanesinde yatacak yer kalmazken, durumları bir nebze daha iyi olan hastalar da yurtlarda tedavi ediliyor. Ancak son günlerde kentte yer kalmadığı için durumu biraz daha ağır olan hastalar, ilçe hastanelerine götürülerek tedavi ediliyor. Ayrıca özel hastanelerin de “pandemi hastanesi” olmaktan çıkarılmasıyla birlikte sıkıntılar daha da arttı.

“YENİ HASTANENİN BİR BÖLÜMÜ HİZMETE AÇILMALI”

Vaka sayılarının bir türlü durdurulamaması hastanelerde ciddi bir şekilde yer sorununa neden olurken, vatandaşlar yapımı devam eden yeni kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesinin salgın hastalık için bir an önce hizmete girmesini istediler. Gazetemizi arayarak hastanelerde yer olmadığını belirten vatandaşlar: “Özellikle son iki haftadır hastanelerde yer bulunmuyor. Son olarak ilçelerin devreye sokulması güzel bir adım. Ancak elimizden çok daha donanımlı 375 yataklı kadın doğum hastanesi var ve buranın personelleri de daha önceden işe alınmıştı. Yetkililerden ve özellikle siyasilerden ricamız, bakanlık düzeyinde görüşmeler yaparak çok hızlı bir şekilde, en azından hastanenin bir bölümünü salgın için hizmete açsınlar. Çünkü maalesef salgın duracak gibi değil, bu yüzden tedbir alınmasını istiyoruz. Bu hastanenin normal şartlar haziran ayında açılacağı söyleniyordu, salgın burayı da geciktirmiş olabilir ama şuan buraya çok ihtiyacımız var” dediler. (Murat Ezgin)
Haftanın Öne Çıkanları

BİR ZAMANLAR BATMAN!

2020-07-27 11:36 - KÜLTÜR

Nezir Nasıroğlu vefat etti

2020-07-27 00:15 - YAŞAM

HAŞLAMACI YENİ YERİNDE

2020-07-22 16:10 - YEREL

Organize Büfe yeni yerinde

2020-07-23 15:36 - YEREL

Ziraat Mühendislerinden ciddi uyarı

2020-07-21 12:19 - GÜNDEM

VATANDAŞLARA ‘AYASOFYA’ İKRAMI

2020-07-24 17:25 - GÜNDEM

Bodakçı, Diyarbakır’a atandı

2020-07-26 15:27 - SAĞLIK

“DEMİR, SUÇ İŞLEMEMİŞTİR”

2020-07-24 14:11 - GÜNDEM

PARK HALİNDEKİ OTOMOBİL YANDI

2020-07-21 12:17 - YEREL

Dikkat! Maaşlar hesaplara yatacak

2020-07-27 14:45 - GÜNDEM

İlgili Haberler

500 YATAKLI HASTANE İÇİN HEDEF 2027'NİN İKİNCİ YARISI

22:34 - GÜNDEM

BABA, OĞLU VE YEĞENİ TOPRAĞA VERİLDİ

14:20 - GÜNDEM

KESK’TEN OTURMA EYLEMİ KARARI

12:37 - GÜNDEM

ÇETİN: 15 TEMMUZ RUHU SONSUZA DEK YAŞAYACAK

17:57 - GÜNDEM

ŞANSİ: 15 TEMMUZ MİLLET İRADESİNİN ZAFERİDİR

15:56 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

BASKETBOL OYNAMAK İSTEYEN ÇOCUKLARIN POTASI KIRIK!

14:12 - YEREL

ŞORT YASAĞI”NIN PERDE ARKASI ORTAYA ÇIKTI

14:07 - YEREL

DEMİR: BATMAN İÇİN YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

13:59 - YEREL

KANSER İLACINI KENDİ CEBİNDEN ALANLAR DİKKAT!

13:55 - YEREL

GRAMI 245 LİRADAN SATILIYOR

13:40 - YEREL