?>

Hayvan satıp yem alıyorlar

Yem ve saman fiyatlarındaki artış nedeniyle zor günler geçiren besiciler, “Hayvanlarımızın yarısını satıp diğer yarısına ancak bakabiliyoruz” dedi.

YAŞAM - 4 yıl önce

Ağır ekonomik kriz, yem ve saman fiyatlarındaki artış ve bahar aylarında yaşanan kuraklık tehdidi nedeniyle hem besiciler hem de çiftçiler zor günler geçiriyor. Hayvanlarını satarak yem ve saman almaya çalışan besiciler, böyle giderse hayvancılığı bırakacaklarını söyledi.

HAYVAN SATIP SAMAN ALIYORLAR

Büyükbaş hayvanlar için saman alan Sadullah Alal, 40 adet büyükbaş hayvan beslediğini, buğday-arpa samanın tonu bin 200, yonca samanı tonunun ise 3 bin TL’den satılığını belirtti. Saman fiyatının artmasında dolayı artık besicilik yapamaz duruma geldiklerini ifade eden Alal, “Elimde kalan hayvanları beslemek o kadar zorlaştı ki satıp elimden çıkarmak istiyorum. Bugün aldığım yem ve saman kısa süre sonra yine bitecek. Her seferinde bir hayvan satıp, yem alıyorum” dedi.

8 TON SAMAN VE YEM BİTTİ

Hayvan besiciliği yapan Recep Özbey adlı yurttaş ise saman alabilmek için 10 küçükbaş hayvanından 5’ini sattığını ve bu para ile diğer 5 hayvana saman aldığını söyledi. Daha önce 13 bin TL aldığı bir ineği, önceki gün 6 bin TL’ye sattığını ifade eden Özbey, saman ve yem fiyatlarında yaşanan artışa oranla hayvan fiyatlarının düştüğünü belirtti. Özbey, “Hepimiz büyük bir mağduriyet yaşıyoruz. Hayvan satarak, hayvan bakıyoruz. Şu ana kadar satın aldığım 18 ton yem ve saman bitti. Bu gün 2 ton saman aldım ama kısa bir süre sonra yine bitecek ve yine bir hayvan satıp saman almak zorunda kalacağım. Artık psikolojimiz bozuldu” dedi.

SAMANCILAR DA DERTLİ

Yıllardır saman satan İsmail Önver ise ilk kez bu kadar sıkıntılı bir tablo ile karşılaştıklarını söyledi. Hayvan fiyatlarının ucuzladığını, ancak buna paralel olarak saman ve yem fiyatlarında büyük bir artış yaşandığını anlatan Önver, “Biz saman satıyoruz ama hiçbir karımız yok. Eskiden cebimizde para kalıyordu ama şu an geçinebilmemiz mümkün değil. Akşama kadar çalışıyoruz ama eve gittiğimizde cebimizin boş olduğunu görüyoruz” diye konuştu. (Hamit Ayhan)
Haftanın Öne Çıkanları

Göz doktoru göreve başladı

2021-12-19 17:23 - SAĞLIK

BASKETBOL MAÇLARI HALAYLA BAŞLADI

2021-12-21 12:26 - SPOR

İLK ADAY CEMİL TURAN

2021-12-21 17:16 - YEREL

KÖYLÜLER AYAKLANDI!

2021-12-21 12:28 - YAŞAM

BATMAN’DA HAVA KİRLİLİĞİ ARTTI

2021-12-21 13:51 - YEREL

Batman Üniversitesi 1. ligde!

2021-12-20 12:21 - SPOR

Dolar ve altın yükselişi sürüyor

2021-12-20 10:51 - EKONOMİ

TILMERÇ’E 40 METRELİK YOL

2021-12-19 14:40 - YEREL

370 metrede çiğköfte yoğurdu

2021-12-24 13:45 - YEREL

KPSS-2021/2 Tercih Kılavuzu yayımlandı

2021-12-22 14:19 - EĞİTİM

İlgili Haberler

TOKİ BAŞVURULARI BAŞLADI: 588 KONUT SATIŞTA

10:32 - YAŞAM

İLUH DERESİNDE HAYAT MÜDAHALESİ!

18:46 - YAŞAM

SINAVA 5 KALA AK GENÇLİK SAHADAYDI

17:04 - YAŞAM

LGS GÜNÜNDE OKUL ÖNLERİNDEYDİLER

16:54 - YAŞAM

SES DEĞİL YÜREK KONUŞTU

16:06 - YAŞAM

Günün Manşetleri

EKİNLER KURUMAYA BAŞLADI, ANIZ YANGINI TEHLİKESİ ARTIYOR

16:29 - YEREL

UZMANDAN YAZ AYLARINDA SU GÜVENLİĞİ UYARISI

15:27 - YEREL

KESİNLEŞMİŞ CEZASI OLAN 38 KİŞİ YAKALANDI

14:43 - YEREL

STK TEMSİLCİLERİNE ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ EĞİTİMİ VERİLDİ

14:39 - YEREL

DR. AYTEN CANALP'TEN GENÇLERE KARİYER VE BAŞARI REHBERİ

14:36 - EĞİTİM