?>

“Her gün vefat haberleri vermek zorunda kalıyoruz”

SAĞLIK - 4 yıl önce

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, koronavirüsün yıkıcı durumunu açıkladı ve çaresizliği bu sözlerle açıkladı: “Hemen hemen her gün vefat haberleri vermek zorunda kalıyoruz.”

GÜNLÜK VAKA SAYISI 500’ÜN ÜZERİNE ÇIKTI

Vaka sayılarının rekor seviyeye ulaştığı, hastanelerde boş yatakların kalmadığı ve ağır hasta sayılarının hızla yükseldiği Batman’da İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu acı tabloyu açıkladı. Sosyal medya hesabından açıklamalar yapan Pamukçu’nun ifadeleri şöyle; Kıymetli hemşehrilerim, bayram sonrası korktuğumuz vaka sayıları beklentilerin ötesinde çok hızlı yükseldi. Pozitif vakaların sayısı bir kaç katına çıktı. Günde 500 vakanın üstünde seyretmeye başladı. Hastaneye yatışlar artmaya başladı. Yakın zamanda 7. corona servisi açmak zorunda kaldık. Aşılanmayan vatandaşlarımızın hastalığı ağır geçirdiğini, yoğun bakımda yatan hastalarımızın hemen hemen tamamının aşı olmayan veya aşılarını tamamlamayan vatandaşlardan görüyoruz. Ne yazık ki yoğun bakımda yatan hasta sayılarımız, tekli rakamlara inmişken, şu günlerde yoğun bakımda 50 hastanın üzerinde COVİD-19 hastası yatmakta, hemen hemen her gün vefat haberleri vermek zorunda kalıyoruz.”

“2. VE 3. DOZ AŞILAR İÇİN RİCA EDİYORUM”

“Aşısız vatandaşlarımız sadece kendi sağlıklarını tehlikeye atmıyor, aynı zamanda hastalığı bulaştırdıkları, serviste ve yoğun bakımda yatan hastalarımızın da vicdani sorumluluğunu kendi üzerinde taşımaktadır. Yaşlı-genç olmasına bakmadan vatandaşlarımızın vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna veya Aşı noktalarına başvurarak, ilk aşılarını veya aşı takvimindeki 2. aşıyı yaptırmaları hayati önem taşımaktadır. 50 Yaş üstü vatandaşlarımızın da 3. aşılarını yaptırarak, bağışıklık düzeylerini artırmaları, bu hastalığın yıkıcı etkilerinden korunmasını acilen, rica ediyorum. Ayrıca Covid semptomu (Ateş, tat ve koku kaybı, eklem ağrısı, kas ağrısı, öksürük gibi belirtiler) olan tüm vatandaşların çok hızlı bir şekilde, test aldırıp, test sonucu çıkıncaya kadar izole olması gerekmektedir. Aşıdan korkmayın, Coronadan korkun!”
Haftanın Öne Çıkanları

BATMANLI FIRINCILARDAN YENİ BİR LEZZET…TUZDA TAVUK

2021-08-04 13:58 - YAŞAM

BATMAN’DA SALGIN KABUSU; ÖLÜM YAŞI 18’E DÜŞTÜ

2021-08-03 15:59 - SAĞLIK

ADNAN EKMEN VEFAT ETTİ

2021-08-05 13:39 - GÜNDEM

BATMAN ÜNİVERSİTESİ TANITIMLARINA BAŞLADI

2021-08-05 12:40 - EĞİTİM

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNE DİKKAT

2021-08-02 12:30 - YEREL

BATMANLI GENÇ SİLAHLA VURULDU

2021-08-05 15:46 - GÜNDEM

KALDIRIMDA GİDEN MOTOSİKLET VE ELEKTRİKLİ BİSİKLETLERE CEZA

2021-08-04 14:02 - YEREL

DANIŞTAY 100 PERSONEL ALACAK

2021-08-04 13:50 - GÜNDEM

DERİKTE 24 ADET SPOR SAHASI YAPILACAK

2021-08-04 13:42 - SPOR

AKŞAM 2 KAZA VARDI

2021-08-03 12:31 - YEREL

İlgili Haberler

BÖLGENİN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI ÜSSÜ OLUYOR

14:15 - SAĞLIK

REAL KONAK HOTEL İLE MEDICAL POINT ARASINDA PROTOKOL

13:08 - SAĞLIK

GÜÇLÜ KEMİKLER İÇİN DOĞRU BESİN, AKTİF YAŞAM

16:48 - SAĞLIK

BATMAN’A PLASTİK CERRAHİ UZMANI

12:45 - SAĞLIK

KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİNE SAĞLIK EĞİTİMİ

12:39 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

VATANDAŞIN SESİ DUYULDU, SOKAK TEK YÖN OLDU

16:24 - YEREL

GÜNEŞTEKİN, PALAZZO GRADENİGO’YU RESTORE EDİYOR

16:21 - KÜLTÜR

KAÇAK YAPIYI İNKÂR ETMİYORUZ AMA ORTAK ÇÖZÜM ŞART

16:17 - GÜNDEM

KARANLIĞI BİRLİKTE YENEBİLİRİZ

16:14 - GÜNDEM

BOZKURT: HEDEFİM İYİ BİR ÜNİVERSİTE

16:08 - EĞİTİM