?>

HER ŞEY ÇOCUKLAR İÇİN

Batman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlükleri de sokakta çalışan ve risk altında bulunan çocuklara yönelik çalışmaları hakkında bilgi verdi.

YAŞAM - 5 yıl önce

Birleşmiş Milletler (BM) 2002 yılında 12 Haziran Gününü Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü ilan ederken, Batman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlükleri de sokakta çalışan ve risk altında bulunan çocuklara yönelik çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü’nün temel amacının, çocuk işçiliğiyle ilgili hem uluslararası hem de yerel düzeyde farkındalık yaratmak ve sorunun çözümü için her bireyi harekete geçirmek olduğu belirtilen açıklamada “12 Haziran, milyonlarca çocuğu oyunlarından, okullarından, akranlarından ayrı düşüren ve erken yaşta çalışmaya mecbur bırakan koşulların tanımlanması, kamuoyunda duyarlılığın artırılması ve ortadan kaldırılması adına önemli bir tarihtir” denildi.
SOKAKTA ÇALIŞAN ÇOCUKLAR TESPİT EDİLİYOR
Batman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlükleri tarafından sokakta çalışan ve risk altında bulunan çocuklara yönelik çalışmalar yapıldğı belirtilen açıklamada “Sokakta çalışan ve risk altında olan çocukların tespitini sağlayarak onlara daha nitelikli hizmet sunmak, sokakta geçirecekleri zaman yerine yeteneklerini ve becerilerini geliştirici aktiviteler sunmak,  sanat, kültür, sportif eğitim ve öğretimleri alanında destek olmak, ailelerine sokak riskleri konusunda bilinç kazandırmak, toplumda duyarlılık sağlamak, meslek edinme çağında olan çocuklara mesleki kurslar ile yeterliliklerini geliştirmek ve korumalı iş yerlerine yerleştirmeye yönelik yönlendirmelerimiz devam etmektedir” denildi.
12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü kapsamında kurumların, çocuk işçiliğinin azaltılması ve nihai olarak ortadan kaldırılması konusunda toplumsal farkındalık yaratarak çalışmalar sürdürmesi gerektiği, önleyici hizmet modellerine ağırlık vererek, çocuk işçiliği alanında kurum/kuruluşların ve STK’ların çocukların yüksek yararı için koordineli bir şekilde hareket edilmesi gerektiği belirtildi.
Haftanın Öne Çıkanları

SALİH GÖK SEVİNCİ

2021-06-06 18:37 - YAŞAM

BATMANLI DOKTORUN BÜYÜK BAŞARISI

2021-06-08 17:33 - SAĞLIK

BOĞAZİÇİ KOLEJİNDEN GAZETEMİZE ZİYARET

2021-06-07 12:57 - EĞİTİM

Buğday pazarında sessizlik!

2021-06-10 16:06 - EKONOMİ

TÜTÜN SANAYİLEŞİYOR

2021-06-07 17:25 - EKONOMİ

"BATMAN BARAJI TERMİK SANTRALİNİN DURDURULMASI GEREKİYOR"

2021-06-11 15:47 - GÜNDEM

KAPLAN MÜHENDİSLİK YENİ YERİNDE

2021-06-08 17:28 - TEKNOLOJİ

BU OLAY ANCAK FİLMLERDE OLUR

2021-06-07 17:30 - GÜNDEM

HEM ÖĞRENDİLER HEM EĞLENDİLER

2021-06-08 17:21 - EĞİTİM

MERHUM BAŞKAN ANILDI

2021-06-11 15:44 - YEREL

İlgili Haberler

YEŞİLAY SASONDAYDI

15:08 - YAŞAM

TÜPRAŞ’TAN 100 BİN FİDAN

11:51 - YAŞAM

ÇEYİZ VE EV TEKSTİLİ ESNAFI DÜĞÜN SEZONUNA HAZIR

14:56 - YAŞAM

ELEKTRİK ŞAKAYA GELMEZ

14:18 - YAŞAM

NİYEP İLE 50 KİŞİYE İŞ FIRSATI

15:07 - YAŞAM

Günün Manşetleri

İŞ MERKEZİNDE SİLAHLI KAVGA: 1 ÖLÜ

19:53 - ASAYİŞ

BATMAN’IN SAĞLIK ÜSSÜ HAZIRLANIYOR

17:09 - SAĞLIK

AÇIN KAPILARI BİZ GELİYORUZ!

16:41 - SPOR

İHRACATÇILAR BATMAN’DA BULUŞTU

15:44 - GÜNDEM

BU İŞİN SORUMLUSU KİM?

15:27 - GÜNDEM