?>

SALİH GÖK SEVİNCİ

Batman'a yaptığı hizmetlerle halk arasında rahmetle anılan eski Belediye Başkanı merhum Salih Gök adına, Çamlıtepe Mahallesi'nde bir park yapılması mahalle sakinlerini ve Batmanlıları sevindirdi.

YAŞAM - 5 yıl önce

Şehircilik konusunda Batman'a yaptığı pek çok hizmeti halen anlatılan Salih Gök, 1997 yılında görevi başında iken kalp krizi geçirerek vefat etmiş, cenazesine siyasi görüş farkı gözetmeksizin on binlerce insan katılmıştı. Şehircilik konusunda kısa zaman içerisinde Batman'a birçok hizmetlerde bulunan Gök'ün Batman'ın gelişmesinde büyük katkıları olmuş, ilkelerinden taviz vermez, aracı kabul etmez biri olarak tanınmıştı. Kentin bugünkü hale gelmesinde Salih Gök'ün büyük katkısının olduğunu belirten Batman halkı, isminin sadece bir parka değil okul ve caddelere de verilmesi gerektiğini ifade etti.

"Salih Gök bütün insanlarımıza eşit davranmıştır"

Salih Gök isminin okul ve caddelere de verilmesi gerektiğini ifade eden mahalle sakini Hüseyin Okçu, "Bu saha önceleri perişan bir haldeydi. Burayı güzel bir park yapıp Batman'ın eski Belediye Başkanı olan rahmetli Salih Gök ismini vermeleri çok yerinde bir karar olmuştur. Keşke Sayın Salih Gök'ün ismini büyük bir okula veya mahalleye verselerdi daha iyi olurdu. Kendisinin Batman'a çok hizmetleri olmuştur. Sağcısıyla,  solcusuyla, dindarıyla bütün insanlarımıza eşit davranmıştır. Görevi başındayken kalp krizi geçirerek vefat etmiştir. Allah onun mekânını cennet eylesin. Allah onun gibi çalışkan, milletini ve memleketini seven, dindar insanların sayısını çoğaltsın." diye konuştu.

"Mahallemizde Salih Gök adına park açılmasına çok sevindik"

Mahallelerinde Salih Gök adına park açılmasına çok sevindiklerini ifade eden mahalle sakinlerinden Mehmet Şah Akkuş ise, "Allah Salih Gök'ten razı olsun ve Allah'ın rahmeti onun üzerine olsun inşallah. Mahallemizde Salih Gök adına park açılmasına çok sevindik. Rahmetli Gök, dindar ve dürüstlüğüyle biliniyordu. Belediye Başkanlığına seçildiği gibi belediyenin kapısına ''Rüşvet alan da veren de melundur' Hadis-i Şerifini yazdırmıştı. İsminin sadece burada parka verilmesi bence yeterli değildir. Salih Gök isminin daha büyük ve başka yerlere verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Rahmetli Gök, bir iş yaptığında işini çok sağlam yapardı, hatta Batman'ı Batman yapan onun sağlam hizmetleriydi." dedi.  Salih Gök 27 Mart 1994 yılında dönemin Refah Partisi'nden Batman Belediye Başkanı seçilmiş, toplamda 3 yıl 8 ay 17 günlük görev süresinde yaptığı hizmetler nedeniyle her kesimin takdiri kazanmıştı.

 

Haftanın Öne Çıkanları

GÜMÜŞ YAPI’DAN KAÇIRILMAYACAK FIRSAT

2021-05-31 10:52 - YEREL

SİVAS OSB PERSONEL ALACAK

2021-06-03 13:22 - YEREL

BATMAN'DA 8 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

2021-05-31 16:34 - GÜNDEM

Annelerin elinden Yasin cüzleri düşmedi

2021-06-06 15:31 - EĞİTİM

VALİLİKTEN SİNEMA KARARI!

2021-06-03 13:29 - GÜNDEM

DOKTOR ADAYINA ANLAMLI HEDİYE

2021-06-01 11:05 - EĞİTİM

GÜRPINAR’DA İCRADAN SATILIK TARLA

2021-05-31 10:36 - YEREL

HASANKEYF’TE TEKNE HATTI KİRAYA VERİLECEK

2021-06-06 15:18 - YAŞAM

AÇIK CEZAEVİ İZİNLERİ UZATILDI

2021-05-31 10:36 - GÜNDEM

TÜPRAŞ 2 AY ÜRETMEYECEK!

2021-05-31 16:37 - SPOR

İlgili Haberler

BA-MED: ÇOCUKLARINIZA SAHİP ÇIKIN

18:01 - YAŞAM

DEPOYA GİREN YILAN İTFAİYE EKİPLERİNİ HAREKETE GEÇİRDİ

12:38 - YAŞAM

TÜM İNŞAAT PROJELERİ TEK PLATFORMDA TOPLANIYOR

14:09 - YAŞAM

MERETO'DA İLKBAHAR YENİ BAŞLADI

10:21 - YAŞAM

TOKİ BAŞVURULARI BAŞLADI: 588 KONUT SATIŞTA

10:32 - YAŞAM

Günün Manşetleri

PETROL’DE START VERİLDİ

20:45 - SPOR

PETROLSPOR’DAN NOKTA TRANSFER!

20:18 - SPOR

BU AKŞAM HABİP BAŞKAN PARKI'NDA ŞENLİK VAR

17:36 - YEREL

DEPOYA GİREN YILAN İTFAİYE EKİPLERİNİ HAREKETE GEÇİRDİ

12:38 - YAŞAM

İCATHANE AKADEMİ'DE 229 ÖĞRENCİ SERTİFİKALARINI ALDI

10:40 - EĞİTİM