?>

HSM ÇALIŞMALARINI PAYLAŞTI

Batman Halk Sağlığı Müdürlüğü, ‘Halk Sağlığı Haftası’ nedeniyle çalışmaları anlatan bir mesaj yayımladı.

SAĞLIK - 5 yıl önce

Halk Sağlığı Haftasının 2021 yılı teması “Afet ve Olağandışı Durumlarda Çevre Sağlığı Hizmetleri” olarak belirlendiği ifade eden müdürlük yapılan çalışma hakkında bilgi verdi.
Müdürlük tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:
“Çevre Sağlığı ekipleri; afet ve olağandışı durumlarda insan ve toplum sağlığını doğrudan veya dolaylı olarak etkileyen fiziksel, kimyasal, biyolojik, sosyal ve psikolojik etkenlerin belirlenmesi, tüketime sunulan içme-kullanma suyu kalitesinin belirlenmesi ve sağlıklı ve güvenli suya erişim için ilgili kurum ve kuruluşlar ile koordinasyonun sağlanması, insan ve çevre sağlığı açısından büyük önem arz eden altyapılara afetin etkisinin belirlenmesi, geçici barınma yerleri ve sosyal imkanların (yeterli ısınma, aydınlatma, havalandırma, kişisel hijyen için banyo/duş yerleri vb.) ihtiyaca cevap verecek nitelikte ve sayıda olması ile sağlıklı gıda temini hususlarında ilgili kurum/kuruluşlara görüş ve önerilerin bildirilmesi, hassas grupların durumunun değerlendirilmesi, sanayi tesislerinden kaynaklanabilecek risklerin belirlenmesi, mevcut mezar yerleri kullanılamayacak durumda ise yeni mezarlık yer seçiminin yapılması ile mezarların tesis ve inşası ve ölülerin defni için ilgili kurumlara görüş bildirilmesi gibi çalışmalarda sahada görev almaktadır.
Ayrıca vektörel hastalıkları önlemek amacıyla vektör üreme yerlerinin tespit edilmesi haşere ve kemiricilerin kontrol altına alınması ve katı atıkların bertaraf edilmesi vb. çevre sağlığını ilgilendiren birçok konuda gereken kontrollerin yapılması ile bulaşıcı hastalıkları önlemek ve salgın riskini azaltmak için olay anından itibaren merkez ve taşra teşkilatı olarak olay yerine intikal edilmekte ve hızlı bir şekilde müdahale edilmektedir.”
Haftanın Öne Çıkanları

AK PARTİ BATMAN İL ESKİ BAŞKANI VEFAT ETTİ

2021-09-03 12:07 - GÜNDEM

LEZZETTİN MEKANI, DAYININ YERİ

2021-09-02 11:55 - YEREL

GONDOLDAN DÜŞEREK HAYATINI KAYBETTİ

2021-09-05 16:00 - GÜNDEM

SALEP DENEMESİ YAPILACAK

2021-09-01 16:54 - YEREL

PANAYIR ALANI VE LUNAPARKI KİRAYA VERİLİYOR

2021-09-07 12:23 - TEKNOLOJİ

Melik Müjdeci “DEVLET SOSYAL GEREKLİLİKLERİNİ YERİNE GETİREMİYOR”

2021-09-01 16:19 - SİYASET

4 MÜFETTİŞ YARDIMCISI ALINACAK

2021-09-08 13:10 - YEREL

ŞEHRİN ORTASINDA TAKLA ATTI

2021-09-07 12:27 - YEREL

ERKEN VEDA!

2021-09-07 17:19 - SPOR

16 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

2021-09-01 16:53 - YEREL

İlgili Haberler

BATMAN'A 12 HEKİM KADROSU, NADİR UZMANLIK ALANLARI DA LİSTEDE

00:07 - SAĞLIK

AKUPUNKTUR KRONİK AĞRILARDA YÜZDE 85 BAŞARI SAĞLIYOR

10:28 - SAĞLIK

BATMANLI BİR HEKİM DAHA PROFESÖRLÜK UNVANI ALDI

15:53 - SAĞLIK

KUDUZLA MÜCADELEDE YENİ YOL HARİTASI

17:35 - SAĞLIK

DEV SAĞLIK YATIRIMI: 3 HİZMET BİR ARADA

16:16 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

PERDE KAPANDI, TÜRK SİNEMASI KADİR İNANIR'A VEDA EDİYOR

00:57 - GÜNDEM

BATMAN'A 12 HEKİM KADROSU, NADİR UZMANLIK ALANLARI DA LİSTEDE

00:07 - SAĞLIK

BEBEK ÖLÜMLERİNDE DİKKAT ÇEKEN DÜŞÜŞ

16:52 - YEREL

MÜFTÜ DURMUŞ'TAN CAMİ ZİYARETİ

16:23 - YEREL

KOZLUK'TA BUĞDAY YÜKLÜ KAMYON KAZA YAPTI

15:23 - YEREL