?>

HUBUBATÇILAR BU YILKİ VERİMDEN UMUTLU

YAŞAM - 5 yıl önce

Dünyada her geçen gün yayılan, Türkiye'de de etkisini artıran Covid-19 salgını birçok sektörü olumsuz yönde etkilerken, Covid-19'a rağmen her yerde olduğu gibi Batman'da da çiftçiler tarlalarında ürün ekmeye devam etti. Batman'da bu sene şu ana kadar yağışların beklenenin üstünde yağması çiftçilerin üründe istenilen verimi alma umudunu yükseltti. Batman'daki hububatçılar, merkez ve civar köylerdeki tarlalarda buğday, arpa ve mercimek eken çiftçilerin mahsuldeki verimin yüzlerini güldüreceğini belirtti. Hububatçılar, yağışların belli aralıklarla devam etmesi halinde bu yılki verimden büyük bir artış beklediklerini kaydetti. Hububatçı esnafı Mehmet Şirin, bu yılki yağışın istenilen düzeyde yağmasının tarlalardaki ürünlerde verimin artmasına neden olacağını, bu durumun hem çiftçiler hem de kendilerini memnun ettiğini söyledi.
"CORONAVİRUS NEDENİYLE İŞLERİMİZ DURMUŞ DURUMDA"
Bu yılın bereketli bir yıl olacağını umut ettiklerini vurgulayan hububatçı Mehmet Şirin, "Diğer yıllara nazaran yağmur iyi yağdığından bu seneki ekimlerden çok umutluyuz. Tarlaları gezdiğimizde ürünlerin güzel yeşerdiğini gördük. İnşallah bereketli bir hasat yılı olacağını Allah'tan istiyoruz. Yöremizde en çok ağırlıklı olarak buğday, mercimek, arpa bir de mısır ekilmektedir. Coronavirus nedeniyle işlerimiz durmuş durumda, akşama kadar oturuyoruz. İnşallah yeni ürünlerin tarlalardan gelmesiyle piyasamız canlanır. İnşallah o zamana kadar virüste biter ve insanlar normal hayatına döner diye dua ediyoruz." diye konuştu.
"ÇİFTÇİLER BU YILKİ MAHSULDEN UMUTLU"
Ekilen ürünlerin iyi durumda olduğunu ifade eden bir diğer hububatçı esnafı Mekin Ergül, "Bu sene köylüler tarlalarında ağırlıklı olarak buğday, nohut, mercimek ve arpa ektiğini gördük. Tarlalardaki ürünlerin verimi şu an itibariyle güzel. Çiftçi olarak Allah'tan biraz daha yağmur yağdırmasını istiyoruz. Bakliyatta fiyat beklentimiz şudur; buğdayda bir lira 70 kuruş, mercimekte ise dört liradır. Bu şekilde bir fiyat belirlenirse en azından çiftçilerimizin yüzü bir nebzede olsa güler" dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

BATMANDA VEFAT EDENLER

2020-04-13 14:32 - GÜNDEM

Vali Hulusi Şahin: Vaka sayıları arttı, sert tedbirler alacağız

2020-04-11 15:54 - GÜNDEM

Kavganın Cezası 166 Bin TL

2020-04-10 15:23 - GÜNDEM

BATMANDA VEFAT EDENLER

2020-04-15 12:54 - GÜNDEM

Batman’a 26 milyon 900 bin TL

2020-04-13 19:39 - GÜNDEM

YAŞAM HASTANESİ’NDEN CANLI YAYIN

2020-04-13 13:53 - SAĞLIK

BİRİKİMLERİ BOZMA ZAMANI

2020-04-16 14:22 - EKONOMİ

190 GAYRİMENKUL NUMARALI YSHM BİNASI ONARIMI

2020-04-15 11:01 - RESMİ İLAN

BATMAN VALİLİĞİ'NDEN ÖNEMLİ KARARLAR

2020-04-12 00:15 - GÜNDEM

ASKON: Giderler devlet tarafından karşılansın

2020-04-14 17:35 - GÜNDEM

İlgili Haberler

HÜDAPAR HEYETİ ANMA ETKİNLİĞİNDE

14:38 - YAŞAM

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN EĞİTİM DÜZENLENDİ

12:40 - YAŞAM

KAÇAK HAYALET AĞ ÇIKARILDI

11:32 - YAŞAM

ÇOCUKLAR NAMAZ SEVGİSİNİ SAHNEDE ANLATACAK

10:56 - YAŞAM

DOĞRU HAREKET, SAĞLIKLI YAŞA

10:44 - YAŞAM

Günün Manşetleri

BATMAN’DA KAÇAK SİGARA OPERASYONLARI

17:43 - ASAYİŞ

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN VALİZİ HAZIR

17:25 - YEREL

ZİYARETÇİ ÇOK TABELA YOK!

18:18 - GÜNDEM

VALİLİKTEN HOBİ BAHÇESİ AÇIKLAMASI

17:23 - YEREL

BAKAN GÖKTAŞ BATMAN’DA AÇILIŞ GERÇEKLEŞTİRDİ

16:25 - GÜNDEM