?>

İHD, kadın cinayetlerini kınadı

İHD Batman Şubesi kadın cinayetleri ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

GÜNDEM - 2 yıl önce

Batman’da Temmuz ayında şu ana kadar 2 kadın cinayeti meydana gelirken, 2023 yılının işbu gününe kadar toplam 6 kadın canice katledilmiştir. Ocak ayında 7 yaşındaki A.A. babası tarafından kazan dairesinde annesine boşanmak istediği için acı çektirmek bahanesiyle öldürülmüş, Mart ayında dört çocuk annesi 43 yaşındaki Z.A evinde bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunurken, 33 yaşındaki T.A. minibüs beklediği sırada evli olduğu eşi tarafından ateşli silah ile vurularak öldürülmüştür. Yine Nisan ayında 77 yaşındaki E.T. tanıdığı bir erkek tarafından silahla vurularak öldürülmüştür. Son olarak temmuz ayına gelindiğinde ise 35 yaşındaki, 5 çocuk annesi F.Y, eşi tarafından öldürülmüş, işbu gün ise 37 yaşındaki 5 çocuk annesi A.E. eşi tarafından canice katledilmiştir.
İzin vermeyeceğiz
Bu şiddet sarmalında kadınlar her gün öldürülmeye, şiddete, taciz ve istismara maruz kalmaya maalesef ki devam ediyor. Yetersiz ve caydırıcı olmayan cezalar, toplumun kadına karşı değişmeyen bakış açısı, eğitim düzeyindeki yetersizlik ve bilinçlendirme çalışmalarının yürütülmemesi sebebiyle kadınların canice katledildiği haberlerine her gün bir yenisi daha ekleniyor. İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi, tüm olayların bizzat takipçisi olarak Batman’ın karanlık bir döneme girmesine, kadın cinayetleri ve intiharları ile anılmasına izin vermeyeceğiz.
Takipçisi olacağız
Temmuz ayında canice katledilen kadınların derin üzüntüsünü yaşarken söz konusu kadın cinayetleri kınadığımızı, etkin soruşturma yürütülmesi için hukuki sürecin İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi olarak takipçisi olacağımızı, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadına yönelik şiddetin önlenmesi, her bir kadının yasalarla güvence altına alınan haklarından eşit yararlanma olanağını buluncaya kadar sürdüreceğimizi kamuoyuna bir kez daha duyururuz.
Haftanın Öne Çıkanları

Hamidi, “Bu kapılar vatandaşlara açılacak” dedim

2023-07-05 18:35 - RÖPORTAJ

HAK-KART 150 iş yerinde geçerli olacak

2023-07-04 15:14 - EKONOMİ

Mısır'da ortalama rekolte 120 bin ton

2023-07-07 17:11 - RÖPORTAJ

Nasıroğlu ailesinin acı günü

2023-07-07 11:46 - GÜNDEM

Çamlıtepe’ye 2 geçit yapılacak

2023-07-05 18:24 - YEREL

Amso'ya parke taşı

2023-07-03 14:36 - YEREL

Anadolu Gençlik Derneği yaz etkinlikleri başlıyor

2023-07-03 14:37 - YAŞAM

17 gün yaşam mücadelesi verdi

2023-07-06 18:24 - GÜNDEM

Anız yakmanın insani ve hukuki boyutu

2023-07-06 18:21 - GÜNDEM

Çamlıtepe'ye Anne Çocuk Kütüphanesi

2023-07-05 18:00 - YEREL

İlgili Haberler

GÖNÜLLÜ PİRİNCİ FESTİVALE DAMGA VURDU

17:03 - GÜNDEM

30’DAN FAZLA YÖRESEL YEMEK GASTRONOMİ FUARINDA TANITILIYOR

16:03 - GÜNDEM

KADINLARA ÖZEL SOHBETİN KONUSU ‘ÇOCUK TERBİYESİ’

13:27 - GÜNDEM

BUGÜN FUARDA GÖNÜLLÜ PİRİNÇ PİLAVI İKRAM EDİLECEK

11:39 - GÜNDEM

LEZZET ŞÖLENİ BATMAN’DA KAPILARINI AÇTI

16:52 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

AK PARTİ MKYK ÜYESİ MURAT ÇİÇEK'TEN DEMİRTAŞ AÇIKLAMASI

21:56 - SİYASET

KGK’NIN 5. KÜRESEL MEDYA BULUŞMASI ALANYA’DA BAŞLADI

17:10 - YEREL

MAHALLELİ YIKILMASINI İSTİYOR

17:07 - YEREL

GÖNÜLLÜ PİRİNCİ FESTİVALE DAMGA VURDU

17:03 - GÜNDEM

SANAYİ BÖLGESİNDE HAŞEREYLE MÜCADELE SÜRÜYOR

16:57 - YEREL