?>

İkinci el araç piyasasında beklenen hareketlilik yaşandı mı?

Fiyatlarındaki artış nedeniyle uzun zamandır durgun olan ikinci el araç piyasasında hareketlilik bekleniyor.

EKONOMİ - 3 yıl önce

Piyasada beklenen hareketliliğin henüz yaşanmadığını belirten sektör temsilcileri, yaşadıkları sıkıntıların devam ettiğini ifade etti.
Batman Auto Store Derneği Başkanı Hasan Gönkek, yaptığı açıklamada, bekledikleri satışların henüz istenilen düzeyde olmadığını söyledi. Piyasa çok hareketli olmasa da ikinci el araç fiyatlarındaki artışın devam ettiğine dikkat çeken Gönkek, fiyatların daha da artacağı ön görüsünde bulundu. Sattıkları araçların yerini dolduramadıklarını kaydeden Gönkek, “Araçlardaki fiyat yükselişleri devam ediyor. Bugün bile bir zam bekliyoruz. Arabalar döviz kuru üzerinden ülkeye girdiği için dövizdeki artış başta otomobil olmak üzere her şeyi etkiliyor.” dedi.

“İşlerimizi zor şartlarda yürütüyoruz”

Otomobil bayilerinin her ay güncel bir fiyat verdiğini dile getiren Gönkek, “Halkın alım gücünde düşüş ve sıkıntılar olduğu için satışlarda eskisi gibi yok. Stoklarımızda araçlarımız yok. Batman’da araç stoklayacak büyük galerici de yok zaten. Galericiler şu anda çok zor şartlarda işlerini yürütüyorlar.” diye konuştu.

“Daha önce galeriler araba doluydu”

Sadece Türkiye’de değil dünya genelinde bu sıkıntıların yaşandığını vurgulayan Gönkek, şöyle devam etti: “Aslında dünya genelinde bir kriz var. Ülkemizde bir istikrar göremiyoruz. Bu yüzden işimizi yapamıyoruz. Mecburiyetten yapmaya çalışıyoruz. Daha önce buradaki ikinci el oto galeri sitemizde 135 mağaza vardı ve hepsi otomobil doluydu. Şimdi ise neredeyse yüzde 40 boşalmış durumda. Bunun sebebi ise 2 sene önce 100 bin liraya olan aracın 700 bin lira olmasıdır. Durum böyle olunca halkın alım gücü düştü. Şu anda bir araba bir sermaye olmuş durumda.”

“Durumu kötü olan esnaf çözüm bekliyor”

Esnafın sorunlara yönelik acil çözümler beklediğini belirten Gönkek, “İkinci el araç alım satımı yapan esnafın durumu çok kötü durumda. Esnaf çözüm bekliyor ama çözümde gelmiyor. Bizim temennimiz ülke gidişatının iyi olması için dövizin düşmesi, otomotiv sektöründe fiyatların düşmesi, inşaat ve gıda ürünlerinin de düşmesidir. Umudumuz budur.” ifadelerini kullandı. (Hamit Ayhan)
Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN PARK SATILDI

2022-05-23 15:10 - GÜNDEM

İSTİŞARE GRUBU İDDİALI VE HIZLI BAŞLADI

2022-05-22 15:56 - GÜNDEM

YENİ HASTANE VE DİŞ FAKÜLTESİ İÇİN AÇIKLAMA

2022-05-23 17:41 - GÜNDEM

MEB: DYK KURSİYERLERİ 28 MAYIS'TA SINAVA GİRECEK

2022-05-20 15:21 - EĞİTİM

BATMAN'DA TİNERLİ DEHŞET...

2022-05-19 22:54 - GÜNDEM

ATIK MALZEMEDEN YENİ KÜTÜPHANE

2022-05-20 11:42 - EĞİTİM

DOĞADA TERS LALE ŞENLİĞİ

2022-05-19 17:28 - YAŞAM

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALACAK

2022-05-18 12:00 - TEKNOLOJİ

LAVİ, TANITIM GÜNLERİNDEYDİ

2022-05-24 14:03 - YAŞAM

81 ilde sosyal konut projesi hayata geçirilecek

2022-05-19 15:05 - GÜNDEM

İlgili Haberler

İHRACAT 6 AYDA YÜZDE 4,1 ARTTI

12:10 - EKONOMİ

ALTIN FİYATLARI YÜKSELİŞTE

10:17 - EKONOMİ

ALTIN GÜNE YÜKSELİŞLE BAŞLADI

10:23 - EKONOMİ

DÖVİZDE HAREKETLİLİK YAŞANIYOR

09:56 - EKONOMİ

ALTIN FİYATLARI FED ÖNCESİ YÜKSELİŞTE

09:46 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

OLAYLAR AYDINLATILMASI ORANI İLE DİKKAT ÇEKTİ

19:08 - ASAYİŞ

TURGUT ÖZAL BULVARI’NDA TRAFİĞE NEŞTER

17:42 - GÜNDEM

VALİ CANALP: BU MÜCADELEDE HERKESİN SORUMLULUĞU VAR

17:33 - GÜNDEM

BATMAN’DA 500 KİŞİYE İSTİHDAM MÜJDESİ

17:24 - GÜNDEM

ADSM ÇALIŞANLARINDAN 2 GÜNLÜK GREV

17:20 - GÜNDEM