?>

İKİNCİ ÖĞRETİM PROGRAMLARI KALDIRILDI

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatıldığını açıkladı.

EĞİTİM - 2 yıl önce

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, 259. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu.
Devlet üniversitelerindeki 2’inci öğretim programlarının kapatıldığını açıklayan Özvar, "Bir taraftan istihdam odaklı yeni programlarla üniversitelerimize ilave kontenjanlar verilirken, diğer taraftan da mimarlık, eczacılık, psikoloji, beslenme-diyetetik ve temel bilimlere özgü bazı programlardaki eğitim-öğretim kalitesini yükseltmek amacıyla piyasa beklentilerinin üzerinde mezuniyete yol açan kontenjanlarda ülkenin ihtiyaçları doğrultusunda yeni düzenlemeler yapılmış. Öğretim elemanları sayısı, derslik ve benzeri kapasite dikkate alınarak düşürülme yoluna gidilmiştir." dedi.
Vakıf üniversitelerine de çağrıda bulunan Özvar, "Bu dönem üniversitelerimizdeki program kalitesini artırmaya yönelik belki de en önemli çalışmamız devlet üniversitelerimizdeki ikinci öğretim programlarının kapatılması olmuştur. Vakıf üniversitelerinde, devlette olduğu gibi, ikinci öğretim programları yerine istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun programlara dönüştürülmesi temin edilecektir. Vakıf üniversitelerimizin de gelecek yıla yönelik planlamalarını buna göre yapmalarını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.
Devlet üniversitelerine gösterdikleri kolaylıkları vakıf üniversitelerine de göstermeye devam edeceklerini vurgulayan Özvar, "Adalet programında yaptığımız benzer uygulamaları burada da yapacağız. Bu bakımdan herhangi bir kayıp olmayacağını özellikle belirtmek isterim.” şeklinde konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

MODERN ARICILIK ELE ALINDI!

2024-07-04 12:45 - MAGAZİN

KEŞİŞLERDEN GÜNÜMÜZE BİR YOLCULUK

2024-07-04 12:52 - YAŞAM

3 TÜRKİYE DERECESİ ALDILAR

2024-07-07 22:26 - TEKNOLOJİ

CEMRE TAŞAN’IN LGS BAŞARI HİKAYESİ

2024-07-04 12:52 - EĞİTİM

REKTÖR DEMİR: YETİŞMİŞ İNSAN KAYNAĞINA BAĞLI

2024-07-07 13:45 - TEKNOLOJİ

DURSUN: GENİŞ BİR AİLE OLUŞTURDUK

2024-07-09 17:46 - RÖPORTAJ

BİRDEN FAZLA MAAŞ UYGULAMASINA SON VERİLECEK

2024-07-08 09:27 - EKONOMİ

PLATFORM'DAN TÜİK'E TEPKİ

2024-07-03 21:23 - GÜNDEM

VALİ CANALP: PROJELERİN BEDELİ 20 MİLYAR 954 MİLYON

2024-07-08 17:37 - YEREL

ZİYARETÇİ AKINI

2024-07-03 16:38 - YAŞAM

İlgili Haberler

LGS TERCİHLERİ BUGÜN SONA ERİYOR

11:06 - EĞİTİM

LGS SONUÇLARI AÇIKLANDI

10:36 - EĞİTİM

LGS SONUÇLARI BUGÜN AÇIKLANIYOR

09:51 - EĞİTİM

MESLEKİ EĞİTİMDE YENİ DÖNEM PLANI

16:31 - EĞİTİM

EĞİTİM VE BİLİM İÇİN ORTAK ADIM

13:33 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

BATMAN MODELİ ÖRNEK GÖSTERİLİYOR

17:43 - YAŞAM

SAADET PARTİSİ'NDEN HAYAT PAHALILIĞI TEPKİSİ

17:19 - YEREL

TEMİZLİK EKİPLERİNDEN KESİNTİSİZ ÇEVRE TEMİZLİĞİ

15:13 - YEREL

BATMAN'IN GÖZÜ 500 YATAKLI ŞEHİR HASTANESİNDE

15:11 - YEREL

YRP'DEN ŞEHİR PLANLAMASINDA KAMU YARARI UYARISI

14:33 - YEREL