?>

İNTERNETTEKİ KURBANLIK İLANLARINA KARŞI UYARI

EKONOMİ - 3 yıl önce

​TESK Başkanı Bendevi Palandöken, "Teknolojinin gelişmesi ve büyükşehirlerdeki zaman ve mesafe sorunları nedeniyle internetten kurbanlık satışlara da yönelim oldukça fazla. İnternetteki dolandırıcılara karşı tetikte olunmalı." dedi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlık satışlarıyla ilgili dikkat edilmesi gereken konularda uyarılarda bulundu. Kurbanlık satış kanallarında piyasada fazlaca çeşitlilik olduğunu belirten Palandöken, geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda 950 bin büyükbaş ile 2 milyon 750 bin küçükbaş kurbanın kesildiğini hatırlattı. Piyasada kurbanlık tedariki ile ilgili bir sorun olmadığına dikkat çeken Palandöken, "Fakat yine de teknolojinin gelişmesi ve büyükşehirlerdeki zaman ve mesafe sorunları nedeniyle internetten satışlara da yönelim oldukça fazla. Görsel olarak başka hayvanın fotoğraflarını koyarak satan, ortada hiç hayvan olmadan sahte ilan açan, hayvandan çıkacak etin vaadinde hile yapan oldukça fazla kişi bulunuyor. Uygun kurbanlık buldum diye sevinirken aslında tam tersi eldeki paradan da olunabilir. İnternetteki dolandırıcılara karşı tetikte olunmalı." dedi.

"HESAPLAMANIN ALTINDA KALAN KURBANA ŞÜPHEYLE BAKILMALI"

Canlı hayvanın şu anki piyasalara göre büyükbaşta kilogram başına 65, küçükbaş hayvanda ise 62 liradan hesaplamasının olduğunu ifade eden Palandöken, "Bu hesaplamanın altında kalan kurbana şüpheyle bakmalı. Çünkü hayvancılık işi ile uğraşan herkes ortalama olarak aynı yem fiyatları, aynı giderler üzerinden kâr marjını koyarak belli bir rakama satmak zorunda. 500 kilo bir hayvanın ederi 35 bin lira civarında olup da satış sayfalarında 25 bin liralık ilanlar gören vatandaşlarımız dikkat etmeli." ifadelerini kullandı.

SAHTA PARA TUZAĞINA DİKKAT

Dolandırıcıların, kurban bayramlarını fırsata çevirdiğini söyleyen Palandöken, her yıl kurban pazarlarında sahte para tuzaklarının yaşandığını kaydetti. Palandöken, "Sahte paraları ayırt edebilmemiz için alınan banknotların üzerinde kabartma baskı, gizli görüntü, emniyet şeridi gibi pek çok özelliği barındırmalı. Yüklü paraları sürekli kontrol etmek zor olduğu için para sayma makinesi bulundurarak işler sağlama alınmalı. Büyük emekler vererek, adeta hayvanlarına çocuğu gibi bakan besicilerimizin çabaları boşa gitmemeli, vatandaşlarımız da bu konuda uyanık olmalı." diye konuştu. (
Haftanın Öne Çıkanları

ÖDEN'E ÜST DÜZEYDE YENİ GÖREV

2022-06-24 20:50 - SAĞLIK

ELEKTRİKLİ ARABA İCAT EDİLDİ AMA!

2022-06-24 16:12 - TEKNOLOJİ

DRONELER KAÇAK AVINDA!

2022-06-20 16:13 - TEKNOLOJİ

SATILIK MADEN OCAĞI

2022-06-25 15:29 - TEKNOLOJİ

İHALE MEVZUATLARI ANLATILDI

2022-06-24 12:17 - TEKNOLOJİ

3 OKULA YIKIM KARARI

2022-06-19 15:33 - EĞİTİM

BEC TAVUKLARI BATMANDA ÇOK SATILIYOR

2022-06-20 11:12 - YAŞAM

AYDIN, TÜFAD’A ADAY

2022-06-22 17:01 - SPOR

VAKIFLARDAN KİRALIK GAYRİMENKULLER

2022-06-21 10:31 - YAŞAM

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRETİM ÜYESİ ALIM İLANI

2022-06-22 14:04 - EĞİTİM

İlgili Haberler

GRAM ALTIN 4 BİN 400 LİRAYI GEÇTİ

12:00 - EKONOMİ

İHRACAT 6 AYDA YÜZDE 4,1 ARTTI

12:10 - EKONOMİ

ALTIN FİYATLARI YÜKSELİŞTE

10:17 - EKONOMİ

ALTIN GÜNE YÜKSELİŞLE BAŞLADI

10:23 - EKONOMİ

DÖVİZDE HAREKETLİLİK YAŞANIYOR

09:56 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

VATANDAŞIN SESİ DUYULDU, SOKAK TEK YÖN OLDU

16:24 - YEREL

GÜNEŞTEKİN, PALAZZO GRADENİGO’YU RESTORE EDİYOR

16:21 - KÜLTÜR

KAÇAK YAPIYI İNKÂR ETMİYORUZ AMA ORTAK ÇÖZÜM ŞART

16:17 - GÜNDEM

KARANLIĞI BİRLİKTE YENEBİLİRİZ

16:14 - GÜNDEM

BOZKURT: HEDEFİM İYİ BİR ÜNİVERSİTE

16:08 - EĞİTİM