?>

İNTERNETTEKİ KURBANLIK İLANLARINA KARŞI UYARI

EKONOMİ - 3 yıl önce

​TESK Başkanı Bendevi Palandöken, "Teknolojinin gelişmesi ve büyükşehirlerdeki zaman ve mesafe sorunları nedeniyle internetten kurbanlık satışlara da yönelim oldukça fazla. İnternetteki dolandırıcılara karşı tetikte olunmalı." dedi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlık satışlarıyla ilgili dikkat edilmesi gereken konularda uyarılarda bulundu. Kurbanlık satış kanallarında piyasada fazlaca çeşitlilik olduğunu belirten Palandöken, geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda 950 bin büyükbaş ile 2 milyon 750 bin küçükbaş kurbanın kesildiğini hatırlattı. Piyasada kurbanlık tedariki ile ilgili bir sorun olmadığına dikkat çeken Palandöken, "Fakat yine de teknolojinin gelişmesi ve büyükşehirlerdeki zaman ve mesafe sorunları nedeniyle internetten satışlara da yönelim oldukça fazla. Görsel olarak başka hayvanın fotoğraflarını koyarak satan, ortada hiç hayvan olmadan sahte ilan açan, hayvandan çıkacak etin vaadinde hile yapan oldukça fazla kişi bulunuyor. Uygun kurbanlık buldum diye sevinirken aslında tam tersi eldeki paradan da olunabilir. İnternetteki dolandırıcılara karşı tetikte olunmalı." dedi.

"HESAPLAMANIN ALTINDA KALAN KURBANA ŞÜPHEYLE BAKILMALI"

Canlı hayvanın şu anki piyasalara göre büyükbaşta kilogram başına 65, küçükbaş hayvanda ise 62 liradan hesaplamasının olduğunu ifade eden Palandöken, "Bu hesaplamanın altında kalan kurbana şüpheyle bakmalı. Çünkü hayvancılık işi ile uğraşan herkes ortalama olarak aynı yem fiyatları, aynı giderler üzerinden kâr marjını koyarak belli bir rakama satmak zorunda. 500 kilo bir hayvanın ederi 35 bin lira civarında olup da satış sayfalarında 25 bin liralık ilanlar gören vatandaşlarımız dikkat etmeli." ifadelerini kullandı.

SAHTA PARA TUZAĞINA DİKKAT

Dolandırıcıların, kurban bayramlarını fırsata çevirdiğini söyleyen Palandöken, her yıl kurban pazarlarında sahte para tuzaklarının yaşandığını kaydetti. Palandöken, "Sahte paraları ayırt edebilmemiz için alınan banknotların üzerinde kabartma baskı, gizli görüntü, emniyet şeridi gibi pek çok özelliği barındırmalı. Yüklü paraları sürekli kontrol etmek zor olduğu için para sayma makinesi bulundurarak işler sağlama alınmalı. Büyük emekler vererek, adeta hayvanlarına çocuğu gibi bakan besicilerimizin çabaları boşa gitmemeli, vatandaşlarımız da bu konuda uyanık olmalı." diye konuştu. (
Haftanın Öne Çıkanları

DRONELER KAÇAK AVINDA!

2022-06-20 16:13 - TEKNOLOJİ

İHALE MEVZUATLARI ANLATILDI

2022-06-24 12:17 - TEKNOLOJİ

ELEKTRİKLİ ARABA İCAT EDİLDİ AMA!

2022-06-24 16:12 - TEKNOLOJİ

SATILIK MADEN OCAĞI

2022-06-25 15:29 - TEKNOLOJİ

ÖDEN'E ÜST DÜZEYDE YENİ GÖREV

2022-06-24 20:50 - SAĞLIK

3 OKULA YIKIM KARARI

2022-06-19 15:33 - EĞİTİM

KIZ YURDU KİRAYA VERİLECEK

2022-06-24 11:42 - YAŞAM

“SÜRESİZ NAFAKA SON BULSUN, VELAYET ORTAK OLSUN”

2022-06-21 13:13 - GÜNDEM

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRETİM ÜYESİ ALIM İLANI

2022-06-22 14:04 - EĞİTİM

VAKIFLARDAN KİRALIK GAYRİMENKULLER

2022-06-21 10:31 - YAŞAM

İlgili Haberler

BATMAN’DA ORTALAMA KİRA 13.500 TL!

15:07 - EKONOMİ

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

10:59 - EKONOMİ

MAYIS ENFLASYONU BUGÜN AÇIKLANIYOR

12:21 - EKONOMİ

ALTIN FİYATLARI GÜNE DÜŞÜŞLE BAŞLADI

10:43 - EKONOMİ

DÖVİZ KURLARINDA SON DURUM

10:37 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

KAPI KAPI DOLAŞIP HALKLA BAYRAMLAŞTILAR

21:00 - SİYASET

BALKONDAN DÜŞEN BEBEK HAYATINI KAYBETTİ

16:37 - GÜNDEM

ET GİRMEYEN EVLERE, HAYIRSEVERLERİN KURBANLARI ULAŞIYOR

14:12 - YAŞAM

AK PARTİ'DEN TEKİK’İN AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ

11:08 - SİYASET

65 BİN YOLCU ÜCRETSİZ TAŞINDI

15:53 - YEREL