?>

İNTERNETTEKİ KURBANLIK İLANLARINA KARŞI UYARI

EKONOMİ - 4 yıl önce

​TESK Başkanı Bendevi Palandöken, "Teknolojinin gelişmesi ve büyükşehirlerdeki zaman ve mesafe sorunları nedeniyle internetten kurbanlık satışlara da yönelim oldukça fazla. İnternetteki dolandırıcılara karşı tetikte olunmalı." dedi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlık satışlarıyla ilgili dikkat edilmesi gereken konularda uyarılarda bulundu. Kurbanlık satış kanallarında piyasada fazlaca çeşitlilik olduğunu belirten Palandöken, geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda 950 bin büyükbaş ile 2 milyon 750 bin küçükbaş kurbanın kesildiğini hatırlattı. Piyasada kurbanlık tedariki ile ilgili bir sorun olmadığına dikkat çeken Palandöken, "Fakat yine de teknolojinin gelişmesi ve büyükşehirlerdeki zaman ve mesafe sorunları nedeniyle internetten satışlara da yönelim oldukça fazla. Görsel olarak başka hayvanın fotoğraflarını koyarak satan, ortada hiç hayvan olmadan sahte ilan açan, hayvandan çıkacak etin vaadinde hile yapan oldukça fazla kişi bulunuyor. Uygun kurbanlık buldum diye sevinirken aslında tam tersi eldeki paradan da olunabilir. İnternetteki dolandırıcılara karşı tetikte olunmalı." dedi.

"HESAPLAMANIN ALTINDA KALAN KURBANA ŞÜPHEYLE BAKILMALI"

Canlı hayvanın şu anki piyasalara göre büyükbaşta kilogram başına 65, küçükbaş hayvanda ise 62 liradan hesaplamasının olduğunu ifade eden Palandöken, "Bu hesaplamanın altında kalan kurbana şüpheyle bakmalı. Çünkü hayvancılık işi ile uğraşan herkes ortalama olarak aynı yem fiyatları, aynı giderler üzerinden kâr marjını koyarak belli bir rakama satmak zorunda. 500 kilo bir hayvanın ederi 35 bin lira civarında olup da satış sayfalarında 25 bin liralık ilanlar gören vatandaşlarımız dikkat etmeli." ifadelerini kullandı.

SAHTA PARA TUZAĞINA DİKKAT

Dolandırıcıların, kurban bayramlarını fırsata çevirdiğini söyleyen Palandöken, her yıl kurban pazarlarında sahte para tuzaklarının yaşandığını kaydetti. Palandöken, "Sahte paraları ayırt edebilmemiz için alınan banknotların üzerinde kabartma baskı, gizli görüntü, emniyet şeridi gibi pek çok özelliği barındırmalı. Yüklü paraları sürekli kontrol etmek zor olduğu için para sayma makinesi bulundurarak işler sağlama alınmalı. Büyük emekler vererek, adeta hayvanlarına çocuğu gibi bakan besicilerimizin çabaları boşa gitmemeli, vatandaşlarımız da bu konuda uyanık olmalı." diye konuştu. (
Haftanın Öne Çıkanları

ÖDEN'E ÜST DÜZEYDE YENİ GÖREV

2022-06-24 20:50 - SAĞLIK

SATILIK MADEN OCAĞI

2022-06-25 15:29 - TEKNOLOJİ

ELEKTRİKLİ ARABA İCAT EDİLDİ AMA!

2022-06-24 16:12 - TEKNOLOJİ

DRONELER KAÇAK AVINDA!

2022-06-20 16:13 - TEKNOLOJİ

İHALE MEVZUATLARI ANLATILDI

2022-06-24 12:17 - TEKNOLOJİ

3 OKULA YIKIM KARARI

2022-06-19 15:33 - EĞİTİM

YARDIMA GİTTİ HAYATINI KAYBETTİ

2022-06-24 16:14 - YEREL

BEC TAVUKLARI BATMANDA ÇOK SATILIYOR

2022-06-20 11:12 - YAŞAM

AYDIN, TÜFAD’A ADAY

2022-06-22 17:01 - SPOR

KIZ YURDU KİRAYA VERİLECEK

2022-06-24 11:42 - YAŞAM

İlgili Haberler

AKARYAKITTA EŞEL MOBİL SİSTEMİ

10:44 - EKONOMİ

İMALAT SEKTÖRÜNE 50 MİLYAR LİRALIK DESTEK

11:32 - EKONOMİ

DÖVİZ KURLARINDA SON DURUM

10:44 - EKONOMİ

ENFLASYON SON ELLİ AYIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

13:16 - EKONOMİ

BORSADA YENİ GÜN SAKİN BAŞLADI: BIST 100 ENDESİ 13.889 PUANDA

11:09 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

FİLİSTİN FİLM GÜNLERİ BATMAN’DA

17:26 - KÜLTÜR

YENİ ARAÇLAR, HİZMETTE YENİ KOLAYLIK

16:21 - YEREL

BATMAN’DA TOPLU ULAŞIMA YENİ GÜÇ

15:54 - YEREL

BATMAN GARI’NDA TEHLİKELİ MADDE TATBİKATI

15:52 - YEREL

‘İPUCU’ OYUNU BATMAN’DA SAHNELENECEK

15:31 - KÜLTÜR