?>

İPEKYÜZ HAKKINDA HAPİS İSTEMİ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Necdet İpekyüz hakkında hapis cezası isteniyor

SİYASET - 6 yıl önce

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, Doktor Osman Doğan ve HDP Van eski İl Eşbaşkanı Mehmet Veysi Dilekçi hakkında, “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla açılan davanın 7’nci duruşması, Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. İpekyüz ve Dilekçi’nin katılmadığı duruşmada, Doğan ve diğer avukatları Mehmet Emin Aktar, Barış Yavuz, Resul Temur ve Servet Özen hazır bulundu. Duruşmada Doğan, üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, beraatını istedi. Sanık avukatları ise eksik hususların giderilmesi talebinde bulundu.

SAVCI CEZA İSTEDİ

Davanın esasına ilişkin mütalaasını açıklayan iddia makamı, “Sanıkların PKK/KCK amaçlarını gerçekleştirmek üzere oluşturulan ve bahse konu hedefler hususunda karar alma merci olan genel kurul, daimi meclis ve komisyonlarda görev aldığı, bu organların çalışmaları kapsamında çeşitli toplantılar düzenleyerek ve örgütsel nitelikli toplantılara katılarak, diğer DTK üyeleri ile birlikte 4 ülke toprakları üzerinde sözde Kürt ulusal birliğini sağlamak, devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak ve toplumsal ayrışmaya sebep olmak amacıyla halk kitlelerini etkilemeye çalıştıkları eylemlerindeki süreklilik, yoğunluluk ve çeşitlikte nazara alındığında üzerlerine atılı suçu işledikleri anlaşılmaktadır” iddiasında bulundu. Savcı, İpekyüz, Doğan ve Dilekçi’nin katıldıkları eylem ve etkinlikler gerekçesiyle “örgüt üyesi olmak” suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.
SAVUNMA İÇİN SÜRE VERİLDİ
Avukatlar, esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamak üzere süre talebinde bulundu. Mahkeme, sanık ve avukatlarının esas hakkındaki savunmalarını yapmak için süre vererek, duruşmayı 12 Şubat 2021’e erteledi. 
Haftanın Öne Çıkanları

MHP Merkez İlçe’de Çetin dönemi

2020-10-08 17:09 - SİYASET

BİR ZAMANLAR BATMAN!

2020-10-07 09:39 - KÜLTÜR

Yerli traktörler Batman’da

2020-10-09 17:17 - TEKNOLOJİ

Günde 3 bin bıldırcın yumurtası üretiyor

2020-10-04 16:10 - YAŞAM

HDP’DEN TBMM’YE KANUN TEKLİFİ

2020-10-08 16:14 - SİYASET

HASANKEYF’TE BİR İLK, ALIM-SATIM VE EMLAKÇILIK GALERİSİ AÇILDI

2020-10-09 16:47 - YEREL

“Sason-Kulp vadisini kurban etmeyin”

2020-10-08 17:07 - SİYASET

Kurtaran “okul öncesi eğitim çok önemli”

2020-10-09 15:24 - EĞİTİM

EKMEN’DEN KONGRE ÇAĞRISI

2020-10-08 17:12 - SİYASET

Ali Babacan geliyor

2020-10-07 14:43 - SİYASET

İlgili Haberler

FIRAT: BU SÖZLERİN TESADÜF OLMADIĞI KANAATİNDEYİZ

09:50 - SİYASET

BAHÇELİ'DEN BATMAN'A SELAM MESAJI

12:53 - SİYASET

DEM PARTİ’NİN BAYRAM GÜNDEMİ: BARIŞ, ADALET VE EKONOMİ

16:28 - SİYASET

DEVA PARTİSİ’NDEN BELEDİYEYE İLAÇLAMA ÇAĞRISI

15:56 - SİYASET

BAYRAMIN BURUK SEVİNCİ

10:54 - SİYASET

Günün Manşetleri

120 KARATECİ KUŞAK ATLADI!

12:31 - SPOR

KENT TARİHİNDE BİR İLK

12:28 - SPOR

İTFAİYE EKİPLERİ ZAMANLA YARIŞTI

12:16 - ASAYİŞ

BAĞLARDA İLAÇLAMA MESAİSİ BAŞLADI

12:02 - YEREL

GAP DESTEKLİ KIRSAL KALKINMA SEFERBERLİĞİ

10:31 - YEREL