?>

İPEKYÜZ HAKKINDA HAPİS İSTEMİ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Necdet İpekyüz hakkında hapis cezası isteniyor

SİYASET - 5 yıl önce

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, Doktor Osman Doğan ve HDP Van eski İl Eşbaşkanı Mehmet Veysi Dilekçi hakkında, “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla açılan davanın 7’nci duruşması, Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. İpekyüz ve Dilekçi’nin katılmadığı duruşmada, Doğan ve diğer avukatları Mehmet Emin Aktar, Barış Yavuz, Resul Temur ve Servet Özen hazır bulundu. Duruşmada Doğan, üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, beraatını istedi. Sanık avukatları ise eksik hususların giderilmesi talebinde bulundu.

SAVCI CEZA İSTEDİ

Davanın esasına ilişkin mütalaasını açıklayan iddia makamı, “Sanıkların PKK/KCK amaçlarını gerçekleştirmek üzere oluşturulan ve bahse konu hedefler hususunda karar alma merci olan genel kurul, daimi meclis ve komisyonlarda görev aldığı, bu organların çalışmaları kapsamında çeşitli toplantılar düzenleyerek ve örgütsel nitelikli toplantılara katılarak, diğer DTK üyeleri ile birlikte 4 ülke toprakları üzerinde sözde Kürt ulusal birliğini sağlamak, devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak ve toplumsal ayrışmaya sebep olmak amacıyla halk kitlelerini etkilemeye çalıştıkları eylemlerindeki süreklilik, yoğunluluk ve çeşitlikte nazara alındığında üzerlerine atılı suçu işledikleri anlaşılmaktadır” iddiasında bulundu. Savcı, İpekyüz, Doğan ve Dilekçi’nin katıldıkları eylem ve etkinlikler gerekçesiyle “örgüt üyesi olmak” suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.
SAVUNMA İÇİN SÜRE VERİLDİ
Avukatlar, esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamak üzere süre talebinde bulundu. Mahkeme, sanık ve avukatlarının esas hakkındaki savunmalarını yapmak için süre vererek, duruşmayı 12 Şubat 2021’e erteledi. 
Haftanın Öne Çıkanları

Kurtaran “okul öncesi eğitim çok önemli”

2020-10-09 15:24 - EĞİTİM

HDP’DEN TBMM’YE KANUN TEKLİFİ

2020-10-08 16:14 - SİYASET

MHP Merkez İlçe’de Çetin dönemi

2020-10-08 17:09 - SİYASET

EKMEN’DEN KONGRE ÇAĞRISI

2020-10-08 17:12 - SİYASET

“Sason-Kulp vadisini kurban etmeyin”

2020-10-08 17:07 - SİYASET

Ali Babacan geliyor

2020-10-07 14:43 - SİYASET

DOĞRU PARTİLİLER BASINLA TANIŞTI

2020-10-05 12:50 - SİYASET

BİR ZAMANLAR BATMAN!

2020-10-07 09:39 - KÜLTÜR

Özdemir, Cumhurbaşkanı ile görüştü

2020-10-07 16:54 - SİYASET

26 milletvekilinin dokunulmazlık dosyası TBMM'ye ulaştı

2020-10-07 12:49 - SİYASET

İlgili Haberler

BATMAN’IN GELECEĞİ İÇİN ANKARA’DA TARİHİ BULUŞMA

12:37 - SİYASET

ODUNCU'DAN 1 MAYIS ÇAĞRISI

06:47 - SİYASET

RAMANLI: BATMAN'IN KÖY MANZARASI KENTSEL DÖNÜŞÜMLE DEĞİŞMELİ

10:40 - SİYASET

TOPLUMUMUZU SAPKIN ANLAYIŞLARDAN KORUMAK ZORUNDAYIZ

13:01 - SİYASET

ŞANSİ: “HER ÇOCUK İYİ BİR GELECEĞİ HAK EDİYOR”

14:23 - SİYASET

Günün Manşetleri

MAYIS AYINA DA ZAMLA GİRİLDİ

14:57 - EKONOMİ

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

14:42 - YEREL

OKULLARDA MİNİ BAHÇELER

14:35 - GÜNDEM

PARKLAR BİZİM, TEMİZ TUTMAK GÖREVİMİZ!

14:26 - GÜNDEM

6 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

14:13 - YAŞAM