?>

KAÇAK YAPILARA YIKIM KARARI

​Ruhsatsız Kaçak yapılaşmayla mücadele çerçevesinde denetimlerini artıran Batman Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, tespit ettiği kaçak yapılar için yasal işlemler başlatarak bu yapıların belirlenen süre ve planlama dahilinde aşamalı olarak yıkımı için ka

GÜNDEM - 7 ay önce

Batman Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü son denetimlerde çeşitli bölgelerde tespit edilen kaçak yapılar için yasal işlemlerin başlatıldığını ve bu yapılar için yıkım kararlarının alındığı belirtti. Yapı Kontrol Müdürlüğü, yurttaşların mağdur olmaması için, herhangi bir inşaat faaliyetine başlamadan önce mutlaka gerekli izin ve ruhsatları almalarının gerekliliğine dikkat çekerek izinsiz ve mühendislik hizmeti almadan yapılan yapıların uzun vadede büyük tehlikeler yaratabileceği uyarısında bulundu. Sağlıklı, güvenli ve gelecek nesillere yaşanabilir bir şehir bırakmak için, ölüm ve tehlike saçan izinsiz yapılaşmalara asla göz yummayacaklarını vurgulayan Yapı Kontrol Müdürlüğü. “Bu binalar, arsa sahiplerinin ustalarla yaptığı planlamalar doğrultusunda inşa ediliyor. İleride ‘Bir kat daha çıkayım, kızım için bir daire yapayım’ diyerek kat eklemeleri yaşanıyor. Ancak mühendislik hizmeti olmadan inşa edilen binalar, ileride mezar olacak evlere dönüşebilir,” dedi.
“6 ŞUBAT DEPREMİ’NDE YAŞANANLARI GÖRDÜK”
6 Şubat depremlerinde mühendislik hizmeti alınmayan yapıların deprem karşısında ne kadar zayıf olduğunu bir kez daha görüldüğünü hatırlatan yapı Kontrol Müdürlüğü, “Kaçak yapılaşmanın yalnızca bireysel değil, toplumsal boyutta da ciddi zararlar verir. Bu yapılar can ve mal güvenliğini tehdit ettiği gibi doğal kaynakları da tahrip emenin yanı sıra kentsel alt yapı içinde çok büyük bir tehlike. Dolayısıyla halkın güvenliği ve yaşam kalitesini korumak zorundayız. Halkımızdan beklentimiz imar mevzuatına uygun hareket etmeleri ve kaçak yapılaşmaya karşı duyarlılık göstermeleri. Kentin düzeni ve güzelliğini korumak sonuçta herkesin sorumluluğu” dedi. Kaçak yapılaşmaya karşı alınan tedbirlerin artırılacağı ve mevzuatta öngörüldüğü şekilde hareket edileceğini ifade eden Yapı Kontrol Müdürlüğü “Geleceğimiz için kentimizi hep birlikte koruyalım” çağrısında bulundu.
Haftanın Öne Çıkanları

TANER HAMİDİ: BABAMIN YOLUNDA BATMAN HALKI İÇİN ÇALIŞACAĞIM

2024-09-20 16:31 - GÜNDEM

ŞEYH İSMET YILDIZ VEFAT ETTİ

2024-09-21 16:03 - GÜNDEM

BODAKÇİ ECZANESİ'NİN AÇILIŞI YAPILDI

2024-09-19 15:26 - SAĞLIK

AK Parti Batman İl Yürütme Kurulu Oluştu

2024-09-17 13:04 - SİYASET

SEMİH TANGÜNER İLE 4 TEL BİR ÖMÜR

2024-09-19 17:31 - RÖPORTAJ

BATMAN'DA TRAFİK KAZASI: 6 YARALI

2024-09-17 12:44 - GÜNDEM

ÇAMLICA MAHALLESİNDE UYUŞTURUCU OPERASYONU, 1 KİŞİ TUTUKLANDI

2024-09-19 11:08 - GÜNDEM

32 YIL SONRA SU BULUNDU, GERİ DÖNÜŞLER BAŞLADI

2024-09-18 14:45 - GÜNDEM

KIZLAR TUVALETİ BU HALDE!

2024-09-18 17:18 - GÜNDEM

ÜCRETSİZ YEMEK NEDEN KESİLDİ

2024-09-17 17:36 - GÜNDEM

İlgili Haberler

DEM PARTİ MİLLETVEKİLİ ZEYNEP ODUNCU: ÖCALAN’IN ÇAĞRISI TARİHTİR, HALK BU DEFA UMUTLU

14:32 - GÜNDEM

DİCLE ELEKTRİK’TEN HASANKEYF’E 40 MİLYON TL'LİK ENERJİ YATIRIMI

11:45 - GÜNDEM

“ATIKTAN SANATA” SERGİSİ AÇILIYOR

10:45 - GÜNDEM

REKTÖR PROF. DR. İDRİS DEMİR’DEN 1 MAYIS MESAJI

10:29 - GÜNDEM

VALİ CANALP: EMEKÇİLER KALKINMANIN TEMEL TAŞI

10:24 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

BATMAN GAZETESİ’NDEN HAVA LİMANI MÜDÜRÜ TURĞUT’A ZİYARET

14:33 - YEREL

DEM PARTİ MİLLETVEKİLİ ZEYNEP ODUNCU: ÖCALAN’IN ÇAĞRISI TARİHTİR, HALK BU DEFA UMUTLU

14:32 - GÜNDEM

MART AYINDA İTHALAT VE İHRACAT ARTTI

13:40 - EKONOMİ

BATMAN’DA KAPSAMLI BESLENME DANIŞMANLIĞI

12:12 - SAĞLIK

10 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

11:54 - YEREL