?>

"Kadın istihdamında Batman Türkiye’de 4’üncü sırada"

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Batman İl Müdürü Besim Eviz, kadın istihdamı ve üretime yönelik değerlendirmede bulunarak Batman’da 14 bin kadının aktif olarak farklı sektörlerde çalıştığını söyledi.

EKONOMİ - 4 yıl önce

İŞKUR Batman İl Müdürü Besim Eviz, 10 yıl içerisinde İŞKUR programlarından yararlanan 40 bin kadından yüzde 50’lisinin aktif olarak çalıştığını ifade etti.
Batman İŞKUR Müdürlüğü olarak kadın çalışanlarına verdiği desteği İLKHA'ya değerlendiren Eviz, kadın istihdamına yönelik çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

10 yıl içerisinde 40 bin üzerinde kadının İŞKUR hizmetlerinden yararlandığını, bunların yüzde 50’ye yakının aktif olarak çalıştığını belirten Eviz, “Batman İŞKUR Müdürlüğü olarak temel hedeflerimizden bir tanesi kadın istihdamı olmuştur. Bizler kadın istihdamını önemsiyoruz. Çünkü toplumun yüzde 50’sini kadınlar oluşturuyor. Kalkınma, üretim ve yatım var ise burada kadının da burada olması gerektiğine inanıyoruz. Dolayısıyla Batman İŞKUR Müdürlüğü olarak şu ana kadar yaptığımız çalışmalarla 10 yıl içerisinde 40 bin üzerinde kadın İŞKUR hizmetlerinde aktif olarak yararlanmış ve bunların yaklaşık yüzde 50’ye yakını işe yerleşmiş durumdadır. Tekstil, hizmet ve sağlık sektörü başta olmak üzere birçok alanda istihdam sağlanmıştır.” ifadelerini kullandı.

“Kadın istihdamında Türkiye’de 4’üncü sıradayız”

Batman’da üretim, market, sağlık ve tekstil sektöründe şu anda 14 bin kadının istihdam edildiğini aktaran Eviz şöyle dedi:
“Tekstil sektöründe yaklaşık 30 bin çalışandan yüzde 50’sini kadın teşkil etmektedir. Bu sektörün burada güç kazanması tabi çok önemlidir. Burada bulunduğumuz iş yerinde makinaların başında yüzde 98’i kadın çalışmaktadır. İŞKUR olarak gerek iş başı programları gerekse istihdam garantili kurslar düzenleyerek kadının istihdamını gerçekleştirmiş oluyoruz. Bizim de temel hedefimiz kadınlarında istihdamda yer almasıdır. Bu manada Batman olarak Türkiye sıralamasında 4’üncü sıradayız. Bu da bizim için büyük bir başları. Devletin bize verdiği desteklerle kadın istihdam oranımızı daha da yükseltme hassasiyetimiz üzerinde daha çok duracağız.”

“Kazandığım paranın bana ve aileme çok katkısı oluyor”

Bir diğer İŞKUR çalışanı Nesrin Gündeş ise şöyle konuştu: “İŞKUR üzerinden üç aydır burada çalışıyoruz. Burada triko üretiyoruz. Daha önce erkeklerle beraber çalışıyorduk ama şu anda sadece bayanlar olarak çalışıyoruz. Asgari ücret alıyoruz, sigortamız yatırılıyor. Buradan kazandığım paranın bana ve aileme çok katkısı oluyor. Devletin bize verdiği bütün imkânlardan yararlanıyoruz. İşimizden çok memnunum. Allah herkesten razı olsun.”  

Haftanın Öne Çıkanları

ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ KURS

2021-06-23 12:07 - EĞİTİM

YENİ KEŞİF; ZOVESER YAYLASI

2021-06-21 15:54 - YAŞAM

Türkiye’ye açıldılar, markalaşmanın adı: MOR REYHAN

2021-06-25 11:19 - YEREL

Sarohan, ANKA Tıp Merkezi’nde

2021-06-22 14:08 - SAĞLIK

BATMAN'I CANLANDIRACAK BİRLEŞME

2021-06-20 16:00 - EKONOMİ

İLK KEZ OY KULLANACAKLARLA BİR ARAYA GELİNDİ

2021-06-20 15:50 - SİYASET

DEVASA BİR PARK DAHA!

2021-06-24 13:57 - YEREL

AÇIK OTO PAZARI AÇILIYOR

2021-06-25 15:55 - YEREL

SİLAHLA VURULAN ŞAHIS HAYATINI KAYBETTİ

2021-06-25 16:17 - GÜNDEM

"Batman Vizyon 2030 Arama Konferansı" başlıyor

2021-06-26 15:59 - EĞİTİM

İlgili Haberler

TRUMP'IN VERGİ KARARI ALTINI YÜKSELİŞE GEÇİRDİ

10:17 - EKONOMİ

EURO 47, DOLAR 40 LİRA SEVİYESİNDE

09:48 - EKONOMİ

70 DOLAR SINIRINA DAYANDI

12:46 - EKONOMİ

ÇEYREK VE GRAM ALTIN NE KADAR?

09:49 - EKONOMİ

DOLAR 40 LİRADA TUTUNDU

09:47 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

BAKAN KACIR’IN AÇIKLAMASI HEYECAN YARATTI

22:57 - GÜNDEM

GÜNEŞTE KURUYAN LEZZETLER

17:47 - YAŞAM

DEV FİNAL!

17:32 - SPOR

BATMAN’IN EN BÜYÜK YEŞİL YAŞAM ALANI AÇILIYOR

17:27 - YAŞAM

EKMEN: BU CUMA, HAYIRLI CUMA OLSUN

17:08 - SİYASET