?>

ÇİLE BİTİYOR, 3 TOMOGRAFİ, 1 MR CİHAZI KURULUYOR

SAĞLIK - 4 yıl önce

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesine 2 adet bilgisayarlı tomografi, 1 adet MR cihazı ve Kozluk Devlet Hastanesine de 1 adet tomografi cihazının kurulumuna başlanırken, yakın zamanda hizmet vermeye başlayacağı açıklandı.

ACİLDE BİR İLK OLACAK

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, Batman’da sağlık alanında önemli eksikliklerin giderildiğini söyledi. Cihazın ayrıca acilde ilk kez hizmetvereceğğini belirten Pamukçu “Eğitim ve Araştırma Hastanemize 2 adet bilgisayarlı tomografi, 1 MR cihazı ve Kozluk Devlet Hastanemize de 1 tomografi cihazının kurulumuna başlanmış bulunmaktadır. Eğitim Araştırma Hastanemiz acilinde kurulacak olan bilgisayarlı tomografi cihazı, BT Anjiyografi yapabilme özelliği ile hastalara tanı-tedavi noktasında kolaylık sunacaktır. Ayrıca bu cihazda bulunan ASIR Algoritması teknolojisiyle doz azaltma özelliği sayesinde hastanın maruz kalacağı radyasyon yükü azalmış olacaktır. Cihaz önümüzdeki hafta faaliyete geçecektir” dedi.

HASTANIN MARUZ KALACAĞI RADYASYON YÜKÜ AZALACAK

Eğitim Araştırma Hastanesi poliklinik hizmetlerinde kullanılmak üzere kurulacak olan bilgisayarlı tomografi cihazının koroner BT Anjiyografi özelliği ile hastaların tanı-tedavi imkanını kolaylaştıracağını belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, ‘ASIR-V Algoritması’ sayesinde hastaya verilecek olan radyasyon dozunu minimize edip masa hareketini hızlandırıp görüntü kalitesini düşüren pikselleri ortadan kaldırarak daha net bir görüntü elde edileceğinin sağlanacağını açıkladı.  Bu özellik sayesinde hastanın maruz kalacağı radyasyon yükü azalacağını belirten Pamukçu, cihazın Temmuz ayı başlarında faaliyete geçeceğinin müjdesini verdi.

BÖLGEDE BİR İLK

Eğitim ve Araştırma Hastanesine kurulacak olan MR cihazının 70 cm genişliğindeki hasta giriş tüneline sahip olduğunu sözlerine ekleyen Pamukçu “bölgemizde bu açıklığa sahip ilk cihaz olma özelliğine sahiptir. Özellikle klostrofobik kapalı alan fobisi olan hastalarda MR çekim zorluğunu ortadan kaldıracaktır. 180 cm tüm vücut görüntüleme özelliği sayesinde daha geniş kesitlerde alanların görüntüleri daha net bir şekilde alınarak tanı ve tedavi rahatlığı sağlanacaktır. Biyopsi uyumlu meme bobini sayesinde meme MR çekilebilecek ve meme kanseri şüphesi olan veya meme kanseri tanısı almış hastaların sevki önlenmiş olacaktır. Sessiz MR uygulamaları sayesinde özellikle hastaların uzun çekimlerde konforunu artıracaktır. Cihaz Temmuz ayı içerisinde faaliyete geçecektir.  Ayrıca Kozluk Devlet Hastanemize de 1 bilgisayarlı tomografi cihazı kurulacaktır. Bir radyasyonda 16 kesit oluşturma özelliğiyle görüntü kalitesi artacak olup, ilçe halkının hizmete ulaşma kalitesini artıracaktır. Uygun dedektör genişliği ve görüntü kalitesiyle hastaların tanı alması kolaylaşacaktır” dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

GÜREŞ BİZİM İŞİMİZ!

2021-06-16 15:58 - SPOR

OZAN AUTO’DAN KALİTELİ HİZMET

2021-06-16 12:59 - YEREL

ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ KURS

2021-06-23 12:07 - EĞİTİM

Bunun adı: FUTBOL TERÖRÜ!

2021-06-19 10:49 - SPOR

SÜRÜCÜLERİN DİKKATİNE

2021-06-17 12:37 - EĞİTİM

YENİ KEŞİF; ZOVESER YAYLASI

2021-06-21 15:54 - YAŞAM

GERGİNLİK, POLİS BASIN AÇIKLAMASINA İZİN VERMEDİ

2021-06-19 14:57 - GÜNDEM

BATMAN'I CANLANDIRACAK BİRLEŞME

2021-06-20 16:00 - EKONOMİ

ÜNİVERSİTE YOLU BOZULUYOR

2021-06-20 15:49 - YEREL

Mahalle bataklık gibi

2021-06-16 17:10 - YEREL

İlgili Haberler

KADIN SAĞLIĞINDA UZMAN SÖZÜ

14:39 - SAĞLIK

KOZLUK’TA ORTOPEDİ KADROSU GÜÇLENDİ

12:06 - SAĞLIK

HEKİMLERE MALPRAKTİS VE HUKUKİ KORUNMA YOLLARI ANLATILDI

17:19 - SAĞLIK

ÜCRETSİZ SİGARA BIRAKMA HİZMETLERİ TANITILDI

16:23 - SAĞLIK

MUHTARLARA SAĞLIK KURUMLARININ İŞLEYİŞİ ANLATILDI

16:16 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

AMAÇ PARAVAN MI, GERÇEK TİCARET Mİ?

16:30 - YEREL

BİR BİR KIRILIYORLAR!

16:25 - YEREL

KÖPÜK ALARMI YERİNDE GÖRÜLDÜ: DİCLE’DE KİRLİLİK SÜRÜYOR

16:20 - GÜNDEM

TPAO’DAN VALİ CANALP’E 71. YIL ZİYARETİ

16:18 - YEREL

MAHALLE SAKİNLERİ OKULA DOĞALGAZ İSTİYOR

16:16 - YEREL