?>

Kamu kurumlarına 'tasarruf' genelgesi gönderildi

GÜNDEM - 3 yıl önce

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından kamu kurumlarına tasarruf genelgesi gönderildi. Buna göre kurumlardan deprem kaynaklı maliyetler haricinde tüm harcamaların gözden geçirilmesi istendi.
Genelgede deprem kaynaklı maliyetler haricinde tüm harcamaların yeniden gözden geçirilmesi gerektiği belirtilerek, tedbirlerin ivedilikle uygulanabilmesi için gerekli adımların atılması gerektiği, tasarruf takibinin de tavizsiz sağlanacağı bildirildi.
Söz konusu genelge kapsamındaki kamu kurum ve kuruluşlarının, kendi bütçeleri veya tasarruflarındaki diğer kaynaklardan yapacakları yurt içi ve dışı harcamaları ile taşınır ve taşınmazların kullanılmasında genelgeyle belirlenen tedbirlere uymakla talimatlandırıldığı ifade edildi.
Deprem kaynaklı maliyetler haricinde tüm harcamaların gözden geçirilmesi, tedbirlerin ivedilikle uygulanabilmesine yönelik gerekli adımların atılması ve tasarruf takibinin tavizsiz sağlanması amacıyla yayımlanan genelgeye göre, bahse konu genel ilkelerin yanında, kamu kurum ve kuruluşları, taşınmaz edinimi ve kiralanması, resmi taşıt edinimi ve kullanımı, haberleşme giderleri, personel görevlendirmeleri, basın ve yayın giderleri, kırtasiye ve demirbaş alımları gibi giderlerini tasarruf kurallarına uygun gerçekleştirecek.
Bunun yanı sıra kamu kurumları, temsil, tören, ağırlama, tanıtım ve personel giderleri, enerji ve su alımları, personel servisi hizmetine ilişkin giderler ve diğer hususlarda genelgede belirlenen kurallara uymakla yükümlü olacak.
İdareler, genelgenin düzenlediği konularda bünyelerinde gerçekleştirdikleri iş ve işlemlerle bu kapsamda elde ettikleri tasarrufları, izleyen dönemde tasarruf imkanı olan alanları bakanlıklar ve diğer idareler aracılığıyla 28 Temmuz'a kadar Hazine ve Maliye Bakanlığı'na resmi yazıyla bildirecek.
Haftanın Öne Çıkanları

“TESBİH, SABRIN TANESİ, EFENDİLİĞİN SEMBOLÜDÜR”

2023-07-13 18:07 - RÖPORTAJ

Optisyen Seydal, “Filtreli cam bir tercihtir”

2023-07-10 16:30 - RÖPORTAJ

Çetiz: Sektörümüz zor günlerden geçiyor

2023-07-11 16:15 - TEKNOLOJİ

Kanar'ların görkemli düğünü

2023-07-16 15:54 - YEREL

Elma Sokağı, pazar günleri kapalı olacak

2023-07-16 18:02 - YEREL

Turan, “Büyük Türkiye vizyonuyla uyuşmamaktadır”

2023-07-11 16:09 - YAŞAM

Kick Boks’ta Türkiye dereceleri geldi

2023-07-13 14:52 - SPOR

Siirt'te Bölge Şampiyonu oldular

2023-07-13 15:00 - SPOR

Batman'da İŞKUR'dan tekstil sektörüne destek

2023-07-13 14:58 - EKONOMİ

İlim Yayma Cemiyeti 53 öğrenciye burs verecek

2023-07-13 16:54 - EĞİTİM

İlgili Haberler

Arif Güneş, yeniden başkan seçildi

17:49 - GÜNDEM

Adil Duman: Alışılmışa, ezbere karşı durmanın zamanı

14:21 - GÜNDEM

ABD Irak’tan çekildi, gözler şimdi bu ülkelere çevrildi

13:47 - GÜNDEM

Aksa Tufanı'nın 3. Yılında Batman'da Gazze Yürüyüşü

17:07 - GÜNDEM

Batman’ın Yerel Ürünleri İçin Sıra Pazarda

15:50 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Arif Güneş, yeniden başkan seçildi

17:49 - GÜNDEM

Üç sokak için çalışma başladı

15:58 - YEREL

Herkese yoksa bize de yok

15:15 - YEREL

Adil Duman: Alışılmışa, ezbere karşı durmanın zamanı

14:21 - GÜNDEM

ABD Irak’tan çekildi, gözler şimdi bu ülkelere çevrildi

13:47 - GÜNDEM