?>

‘KAN’ ÇAĞRISI!

SAĞLIK - 4 yıl önce

 

29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan "Kızılay Haftası" dolayısıyla açıklamalarda bulunan Kızılay Batman Şube Başkanı Davut Okçu, kan bağışının önemine dikkat çekti. Açıklamasında kanın sürekli bir ihtiyaç olduğunu, bir kişinin bağışladığı kanla üç kişinin şifa bulabildiğini belirten Okçu, halkı kan vermeye çağırdı. Halkın kan bağışı konusunda daha duyarlı olması gerektiğini söyleyen Okçu, kanın her an herkese lazım olabileceğine işaret etti. 1868 yılında kurulan Kızılay’ın 153 yıllık Türkiye’nin en eski bir sivil toplum örgütü olduğunu aktaran Okçu, sadece kan alanında değil birçok alanda Kızılay’ın faaliyet gösterdiğini anlattı.

“KIZILAY ALANINI GENİŞLETTİ”

Her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında Kızılay Haftasının kutlandığını anımsatan Okçu, “Kızılay kuruluşundan bu yana giderek alanını genişletti ama daha sonra özellikle insani yardımlar konusunda çok aktif bir şekilde rol aldı. Şu anda da nerede bir sıkıntı, kaza, deprem, afet olursa Kızılay hemen orada bitiyor ve özellikle iaşe yardımlarını karşılamaya gayret gösteriyor. Bizim mobil aş evlerimiz, sabit aş evlerimiz var. Onların takviyesiyle hemen vatandaşlarımızın yardımına koşuyoruz.” dedi.
“HER TARAFA İNSANİ YARDIM GÖTÜRMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Kızılay olarak nerede olursa olsun mazlum tüm halkın yardımına koştuklarını vurgulayan Okçu, şöyle devam etti: “Nerede bir afet varsa oradaki halkın dinine, coğrafyasına, ideolojisine, rejimine bakmaksızın yardımlarımızı yapıyoruz. Bir taraftan Haiti’ye gidiyoruz, öte taraftan Afganistan’a gidiyoruz. Şu anda Afganistan seferlerimiz bile başladı. Daha dün Yemen’e ekip gönderdik. Her tarafa insani yardım götürmeye çalışıyoruz.”
“HİÇ KİMSE ‘KAN BANA LAZIM OLMAZ’ DEME LÜKSÜNE SAHİP DEĞİL”
Türkiye’deki en büyük ve ses getiren faaliyetlerinin kan faaliyeti olduğunu kaydeden Okçu, “Kan faaliyetimiz önemli bir boşluğu dolduruyor. Çünkü Kızılay’ın dışında hiçbir kuruluşun kan toplamak gibi bir yetkisi yoktur. Kızılay bu anlamda Sağlık Bakanlığıyla müşterek çalışıyor. Bütün hastanelere kanı biz ulaştırıyoruz. Kan öyle bir ihtiyaç ki, hiç kimse ‘Kan bana lazım olmaz’ deme lüksüne sahip değil. Her an bir hastalıkta, kazada bir yakınımızın kan ihtiyacı olabilir.” diye konuştu.
“VATANDAŞLARIMIZ KAN VERME KONUSUNU ÇOK DAHA CİDDİYE ALMALIDIR”
Bir kişiden alınan kanın üç kişiye şifa olduğunu dile getiren Okçu, halkı kan bağışı konusunda daha hassas davranmaya çağırarak şunları söyledi: “Ayrıca kan aldığımız vatandaşa da aslında faydamız olabiliyor. Aldığımız kanı hemen bir başkasına vermiyoruz. O kanı Diyarbakır merkezindeki laboratuvarda önce tahlilini yapıyoruz ve pek çok kişi tahlilden sonra hastalığı varsa öğreniyor. Bir bakıma aslında kan vermeye gelenler kan konusunda bir check up yapmış oluyor. Bir kişiden aldığımız kan üç kişiye şifa oluyor. Dolayısıyla üç kişinin duasını almış oluyoruz. Vatandaşlarımız kan verme konusunu çok daha ciddiye almalıdır. Stoklarımızın erimemesi için veya az bulunan kanların stoklarımıza girmesi için daha hassas davranmalarını bekliyoruz.”(
Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN MÜFTÜSÜ DAİRE BAŞKANI OLDU

2021-10-26 15:33 - YAŞAM

300 MİLYONLUK AVM, BATMANIN YENİ MARKASI VE CAZİBESİ OLACAK

2021-10-28 16:09 - YAŞAM

YENİ KALP DAMAR CERRAHİ UZMANI HASTA KABULÜNE BAŞLADI

2021-10-25 16:22 - SAĞLIK

ÇEVRE DOSTU OLUKLU MUKAVVA

2021-10-28 16:05 - YAŞAM

BELEDİYEDE GÖREV YAPACAK YENİ GÜVENLİKÇİLERİN TAM LİSTESİ

2021-10-25 12:14 - GÜNDEM

Okul servisleri sıkı denetlendi

2021-10-26 14:23 - YEREL

MEB PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI BAŞLADI

2021-10-28 13:23 - YEREL

BİLİM TEKNİK KOLEJİNDE KARİYER GÜNLERİ...

2021-10-24 16:32 - EĞİTİM

‘EL ELE’ BU CUMHURİYET KURULDU…

2021-10-27 16:12 - GÜNDEM

MEZARLIK ALANI GENİŞLETİLDİ

2021-10-25 09:48 - YEREL

İlgili Haberler

Batman’da Diş Cerrahisinde Bir İlk

14:56 - SAĞLIK

DİYETİSYEN HOŞER İĞNE Mİ DOĞAL YOL MU?

14:44 - SAĞLIK

BÖLGENİN SAĞLIK ÜSSÜNDE ASANSÖRLER YENİLENİYOR

16:56 - SAĞLIK

Aynı Hastane, Aynı Nöbet, İkiz Doktorlar

16:53 - SAĞLIK

BEŞ İLÇEDE BAĞIMLILIK EĞİTİMİ TAMAMLANDI

16:48 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

RAMANLI: BU ZULÜM SON BULSUN 

17:46 - GÜNDEM

YENİ STADYUM BÖLGESİ TEYYAR!

17:39 - SPOR

64 YILLIK ÇINARA SİYASİ ZİYARET

17:34 - SİYASET

EĞİTİM VE BASININ ROLÜ KONUŞULDU

17:30 - EĞİTİM

BATI TALEP EDİYOR BATMAN'DA FİYAT YÜKSELİYOR

17:19 - GÜNDEM