?>

KARAKUŞ “TALEPLERİMİZE KULAK VERİLMİYOR”

YEREL - 3 yıl önce

Batman merkez Hilal Mahallesi Muhtarı Resul Karakuş, yıllardır mahallede yaşanan bazı sorunları en üst makamlara ulaştırmasına rağmen başta okul, alt yapı ve mahalle ile ilgili sorunların çözüme kavuşmadığını belirtti. Cumhurbaşkanlığına kadar ulaşabildiklerini ve sorunları defalarca ayrıca ilgili yerlere ulaştırdıklarını belirten Karakuş, “mahalle toplantılarında da bize bazı vaatler verildi ama henüz bir şey gerçekleşmedi” dedi.

OKULA GİDİŞ GELİŞ 5 KM…

13 bin civarında bir nüfusa sahip olduklarını belirten Hilal Muhtarı Karakuş, çocukların okula gidip gelmekte zorlandıklarını söyledi. 2,5 kilometre gidiş ve aynı şekilde dönüş olmak üzere bazı öğrencilerin her gün 5 kilometre yürüdüğünü belirtti. Mahallede okul olmaması nedeniyle başka mahallelerin okuluna giden çocukların çoğu zaman adres sorunu da yaşadığını söyledi. Öte yandan okul öncesi eğitimde de ciddi sıkıntıların olduğunu ifade eden Karakuş “anaokul mahallede yok. Komşu mahalle okulları da başka mahalleden olduğumuz için anca bir kontenjan eksikliği olunca öğrenci alıyor. Mahalle buluşmalarında bir vatandaşa ait arsa vardı kamulaştırılacağı söylendi ondan da bir netice çıkmadı. Yeni Valimizden bu talebin değerlendirilmesini mahallem adına rica ediyorum” diye konuştu.

KASİSLER TEHLİKE SAÇIYOR

Öte yandan mahalledeki bazı ana yolların adeta yarış pisti gibi kullanıldığını belirten Muhtar Karakuş, defalarca belediyeye müracaat ettiklerini, ölümcül kazaların yaşanmaması için hız kesici kasislerin yapılmasını talep ettiklerini ifade etti. Karakuş, Hilal Mahallesi Ahmet Kaya Bulvarı, Palmiye Caddesi ve Nergiz Caddesi Holey Market karşısındaki kavşakta acilen hız kesici kasisleirn yapılması çağrısını yeniledi.
İNTERNET, ALT YAPI VE SAĞLIK OCAĞI SORUNU
Mahallede genel Olarak internet alt yapı sorunu olduğunu da dile getiren Hilal Mahallesi Muhtarı Resul Karakuş, “bir çok sokakta internet ihtiyacı var. Ders çalışan çocuklar ve aileler internet için başvuruyor ama alt yapı olmadığı için internet verilemiyor. Yeni binalara var ama eskilerine yok. Ayrıca mahallede sağlık ocağı yok. Bu da ciddi bir sıkıntı. Acilen mahallemize aile sağlığı merkezi yapılmalı. Öte yandan doğalgaz, elektrik, internet gibi çalışmalarda sokaklar köstebek yuvası gibi oluyor. Talebimiz, çalışmalar olunca hepsi birden yapılsın” dedi. 
Haftanın Öne Çıkanları

RESTORAN VE KAFELERDE YENİ DÖNEM!

2022-09-18 13:08 - TEKNOLOJİ

Dijital ekrana sürekli bakmanın zararları nelerdir?

2022-09-17 14:18 - TEKNOLOJİ

KOÇERO’NUN OĞLU KAZADA ÖLDÜ

2022-09-15 16:01 - GÜNDEM

MEZOPOTAMYA’LI KADINLAR ELEMEDEYDİ

2022-09-18 13:08 - SPOR

BÖLGENİN PEYNİR İHTİYACINI KARŞILIYOR

2022-09-15 11:31 - YEREL

BATMAN’A METAL İŞLERİ SANAYİ SİTESİ

2022-09-15 15:55 - GÜNDEM

ŞAHMAR AİLESİNDE ÇİFTE MUTLULUK

2022-09-12 16:13 - YEREL

BATMANDA 139 TAKSİ VAR!

2022-09-14 12:30 - YEREL

LOOK OPTİK HİZMETE GİRDİ

2022-09-17 14:31 - YEREL

622 SURİYELİ GELİNİMİZ OLDU

2022-09-14 16:43 - YAŞAM

İlgili Haberler

KEŞFET VE PARLA PROJESİ DEVAM EDİYOR

16:29 - YEREL

BATMAN NEVROZU 22 MART’TA YAPILACAK

15:18 - YEREL

MEYVE FİDANI DİKİM SEZONU BAŞLADI

15:08 - YEREL

HASANKEYF YOLUNA YENİ AĞAÇLAR DİKİLİYOR

15:01 - YEREL

KENT GENELİNDE İLAÇLAMA

14:54 - YEREL

Günün Manşetleri

MOTOR KAZASI: 7 YAŞINDAKİ ECRİN HAYATINI KAYBETTİ

12:35 - ASAYİŞ

UÇAK BİLETLERİ NEDEN BU KADAR PAHALI?

21:59 - SİYASET

KEŞFET VE PARLA PROJESİ DEVAM EDİYOR

16:29 - YEREL

BATMAN NEVROZU 22 MART’TA YAPILACAK

15:18 - YEREL

MEYVE FİDANI DİKİM SEZONU BAŞLADI

15:08 - YEREL