?>

KASAPLARDAN KIRMIZI ET ZAMMINA TEPKİ

Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, hiçbir gerekçe olmadan kırmızı ete yapılan zamma tepki gösterdi.

YAŞAM - 2 yıl önce

Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, kırmızı ete yapılan zamla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
Hükümetin tasarruf tedbirlerine rağmen kırmızı ete hiçbir gerekçe olmadığı halde zam yapıldığına dikkat çeken Rüzgar, "Kırmızı ete zam yapılmasına hiçbir anlam veremedik. Yem-arpa fiyatlarına herhangi bir zam yapılmamasına rağmen kırmızı ete zam yapılması manidardır. Büyükbaş dana etine 30 TL, küçükbaş kuzu etine ise 50 TL zam yapıldı. Bu zamlara bir anlam veremedik." dedi.
"KÜÇÜKBAŞ HAYVAN DA İTHAL EDİLMELİ"
Hükümetin bir an evvel hayvan sahibi besicilere yönelik tedbirler alması gerektiğini belirten Rüzgar, "Hükümetin tasarruf tedbirleri kapsamında vatandaşların daha ucuz et alabilmeleri için büyükbaş da olduğu gibi küçükbaş hayvanı da ithal etmesi gerekir. Kısmi de olsa şu an büyükbaş hayvan ithalatı oluyor. Kasaplık büyükbaş hayvanı Brezilya ve Uruguay gibi uzak yerlerden ithal etmek yerine, hemen yanı başımızda komşumuz Suriye’den çok düşük maliyetle küçükbaş kasaplık hayvanı ithal edebilir ve kesinlikle bu vatandaşımızın faydasına olur." ifadelerini kullandı.
"HAYVAN BORSASINDA DA DENETİMLER YAPILMALI"
İl Ticaret Müdürlüğünün kasaplarda fiyat denetimi yaptığı gibi hayvan borsasında da denetim yapmasını istediklerini aktaran Rüzgar, "Alışı belli olmayan ürünün veya her gün değişen bir ürünün satışı çok zor ve bir o kadar da sıkıntılıdır. Kasaplar, hayvan borsasında günü birlik kesimlik hayvan alıyor ve o günün şartlarına bağlı hayvan borsasında günlük fiyatlar değişiyor." dedi.
"KUZU AZ MİKTARDA GELMİŞ İSE 30-40 TL FİYATA ZAM YANSIYOR"
Borsada tamamıyla kesimlik kuzu sahibinin inisiyatifine kalındığına vurgu yapan Rüzgar şöyle konuştu: "Hayvan Borsasına o gün kesimlik kuzu az miktarda gelmiş ise, 30-40 TL fiyata zam yansıyor. Fakat kasapların günü birlik zam yapması söz konusu değildir. Hükümetin bir an evvel büyükbaş kasaplık dana da olduğu gibi kasaplık küçükbaş hayvanı da ithal etmesi gerekir."
Haftanın Öne Çıkanları

PETROLSPOR YÖNETİMİ: BİZE BU OYUNLARLA GELMEYİN

2024-11-10 13:22 - SPOR

GENÇ MÜSİAD BATMAN’DAN GENÇLERE YBA EĞİTİM PROGRAMI

2024-11-13 17:25 - YEREL

SASON'DA 3D PROTEZ MUCİZESİ

2024-11-08 14:12 - GÜNDEM

MASA TENİSİNİN ŞAMPİYONLARI BELLİ OLDU

2024-11-08 13:24 - GÜNDEM

ÇAKAN: ANAYASANIN HER MADDESİ TARTIŞILMALI

2024-11-13 14:21 - GÜNDEM

KENDİN GETİR GÖTÜRE YÜZDE 20 İNDİRİM

2024-11-11 16:18 - YAŞAM

ANTİK KENT HASANKEYF'TE UNUTULMAZ BİR GÜN

2024-11-08 13:17 - GÜNDEM

POS Kesintilerinde Büyük İndirim

2024-11-12 11:44 - EKONOMİ

VALİ CANALP’TEN ÇOCUKLARA ÖZEL MESAJ

2024-11-11 16:13 - YEREL

OLASI FELAKETLERDE KİLİT ROL OYNAR

2024-11-08 14:20 - GÜNDEM

İlgili Haberler

BATMAN MODELİ ÖRNEK GÖSTERİLİYOR

17:43 - YAŞAM

ELİNE METAL CİSİM SIKIŞTI

14:41 - YAŞAM

PETROLSPOR’DAN PENDİK PROVASINDA MAĞLUBİYET

15:07 - YAŞAM

YAVRU KEDİLER İÇİN ZAMANLA YARIŞ

15:26 - YAŞAM

ELEKTRİKLİ BİSİKLET ARIZALARINA BATMAN'DA YERİNDE ÇÖZÜM

14:12 - YAŞAM

Günün Manşetleri

PLAZA KORİDORUNDA YANGIN

22:24 - ASAYİŞ

BATMAN MODELİ ÖRNEK GÖSTERİLİYOR

17:43 - YAŞAM

SAADET PARTİSİ'NDEN HAYAT PAHALILIĞI TEPKİSİ

17:19 - YEREL

TEMİZLİK EKİPLERİNDEN KESİNTİSİZ ÇEVRE TEMİZLİĞİ

15:13 - YEREL

BATMAN'IN GÖZÜ 500 YATAKLI ŞEHİR HASTANESİNDE

15:11 - YEREL