?>

Kilosu 300 Bin TL'ye Satıldı

Batman'ın Sason ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen "Bal, Ceviz, Çilek ve Yayla Festivali"nde açık artırmada 1 kilogram organik Sason balı 300 bin liraya satıldı.

YEREL - 1 yıl önce

Valilik, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Özel İdaresinin desteği, Sason Kaymakamlığı ve Belediyesinin organizasyonuyla gerçekleştirilen festivalin ikinci gününde 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda etkinlikler düzenlendi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan festivalde mehter takımı gösteri sundu.
Etkinlikte Sason balı açık artırma ile satışa sunuldu.
Açık artırmada 1 kilogram petek balı, iş insanı Abdullah Tunç tarafından 300 bin liraya satın alındı.
Programda en iyi bal yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini Vali Ekrem Canalp verdi.
Vali Canalp, festivalde yaptığı konuşmada, geçen yıl gerçekleştirilen festivale 10 bin kişinin katıldığını anımsattı.
Festivalin Batman'ın ve Sason'un tanıtımı açısından önemini vurgulayan Canalp, "İnsanlarımızın çalışmaya ihtiyacı olduğu kadar eğlenmeye de ihtiyacı vardır. Bu festivaller aynı zamanda hepimizin beraberce eğlenebilmesine imkan sağlayan sosyal organizasyonlardır. Ama bundan da öte bu festivallerde köylerimizde üretilen ürünlerin tanıtımını yapıyoruz." dedi.
Güneydoğu Anadolu denilince artık insanların aklına terörün gelmediğine işaret eden Canalp, artık bölgenin istihdam ve yatırımla anıldığını dile getirdi.
Vali Canalp, "Artık insanların aklına dağların coşkusu ve heyecanı ile turizm yaşamak dediğinizde, Güneydoğu Anadolu gelecek. Önümüzdeki yıllarda bu festivallerin her biri her bir ilçemizde bambaşka bir havanın ortaya çıkmasına da vesile olacak." ifadesini kullandı.
Festival stantların gezilmesi, ikramlar ve açık hava konserinin ardından sona erdi.
Festivale, AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Sason Kaymakamı Furkan Başar, Sason Belediye Başkanı İrfan Demir, il ve ilçe protokolü ile vatandaşlar katıldı.
Haftanın Öne Çıkanları

Yarasalar Taraftar Grubu'ndan Belediye’ye Ziyaret

2024-08-30 15:09 - GÜNDEM

Batman'ın Eski Valisi Necati Develioğlu Hayatını Kaybetti

2024-08-28 13:30 - GÜNDEM

AHMET GÜNEŞTEKİN'DEN SANATINA DAİR DERİN SÖZLER

2024-09-01 14:22 - GÜNDEM

OLİMPİK HAVUZDA BOĞULMA

2024-08-27 17:26 - GÜNDEM

BATMAN'DA SES YARIŞMASI TRT KURDİ'DE CANLI YAYINLANDI

2024-08-29 16:18 - GÜNDEM

DESTEK ZAMANI

2024-08-30 15:33 - YAŞAM

Batman Çevre Platformu: Su Kaynaklarımız Büyük Tehdit Altında

2024-08-26 14:18 - GÜNDEM

Sason Balı Dünyanın En Kalitelisi

2024-08-30 14:10 - GÜNDEM

ALIÇLI MESİRE ALANI YENİLENİYOR

2024-08-26 12:28 - GÜNDEM

MERETO DAĞI'NDA FESTİVAL COŞKUSU

2024-09-01 15:26 - GÜNDEM

İlgili Haberler

DEDAŞ KESTİ, BEŞİRİ SUSUZ KALDI

13:30 - YEREL

ÇİFTÇİLERE YÜZDE 75 HİBELİ TOHUM DESTEĞİ

14:47 - YEREL

BELEDİYE’DEN 8 FARKLI ÜCRETSİZ SANAT KURSU

14:11 - YEREL

BATMAN’IN YERLİ MARKASI RAFLARDA!

11:59 - YEREL

SASON’DA ATA TOHUMLARINDAN DEV DOMATESLER

13:10 - YEREL

Günün Manşetleri

YAŞAR CİĞER: BİR ÖĞRENCİ BİLE OLSA OKUL AÇIK KALACAK

17:09 - RÖPORTAJ

ECZACILAR SEÇİME GİTTİ

17:05 - GÜNDEM

YENİ AKADEMİK YIL BAŞLIYOR

17:03 - EĞİTİM

ÇİFTÇİLERE YÜZDE 75 HİBELİ TOHUM DESTEĞİ

14:47 - YEREL

HATİCE ATALAY'IN AKIBETİ SORULDU

14:23 - GÜNDEM