?>

KÖPEK SALDIRISINDA AĞIR YARALANMIŞTI

Köpek saldırısına uğrayan genç kız sağlığına kavuştu

GÜNDEM - 3 yıl önce

Batman’da, köpek saldırısına uğrayan ve Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesine şuuru kapalı bir şekilde getirilen 24 yaşındaki Rojbin Berçem Tarhan isimli genç kız, kas yıkımı dolayısıyla 20 gün yoğun bakımda tedavi görmüştü. Genç kızın yaşadıkları ve tedavi süreci hakkında bilgi veren Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Uzmanı Doktor Deniz Şanlı, saldırıya uğrayan genç kızda kas yıkımı ve böbrek yetmezliği meydana geldiğini ifade etti. Şanlı, "Hastamız Rojbin Berçim Tarhan, 24 yaşında ve 7 yaşından itibaren McArdle Sendromu tanısı almıştır. Zaman zaman erken yorulma gibi şikayetleri olan ancak onun dışında hayatını normal bir şekilde idame ettiren bir üniversite öğrencisidir. Bir sınav dönüşü kendisine saldıran bir köpekten kaçmaya çalışırken, ağır fiziksel efora bağlı olarak bütün vücudunun yaygın bir şekilde kasılması sonucunda yere yığılıp kalmış ve çevredekilerin yardımlarıyla hastanemize getirilmiş, hastanın ilk tedavisi düzenlenmiştir.” dedi.

ÖLÜMDEN DÖNDÜ

20 günlük yoğun bakımın ardından hastanın değerlerinin normale döndüğünü belirten Şanlı, şöyle dedi: “İlerleyen 3-4 gün içerisinde hastanın genel durumunda bozulma, böbrek fonksiyon testlerinde kontrol edilemez düzeyde artış, koyu renk idrar, akciğerde sıvı birikimine bağlı olarak solunum sıkıntısı gelişmesi, oksijen ihtiyacının olması üzerine hasta yoğun bakıma alınmıştır. Hastanın diyaliz tedavisi kişinin kendi böbreği gibi yanı başında sürekli olarak günler boyunca bizim düzenlemiş olduğumuz tedavi yaklaşımlarıyla çalışan bir diyaliz cihazıyla gerçekleştirilmiştir. Yaklaşık olarak 20 gün süren tedavi sürecinin ardından bizlere ne mutlu ki daha önce altüst olmuş olan bütün tahlil değerleri olağan sınırlara gelmiş durumdadır ve en önemlisi de hastamızın yüzü gülmektedir.”
“HALA HAYATTA OLABİLDİĞİME İNANAMIYORUM”
Yaşadığı zorlu sürecin ardından sağlığına kavuşan Tarhan, yetkililere seslenerek sokaklarda başıboş dolaşan köpeklere bir çözüm bulunmasını istedi.
Köpek saldırısında adeta kabusu yaşayan ve çok zor günler geçiren Rojbin Berçim Tarhan, doktor ve sağlık çalışanlarına teşekkür etti. Tarhan, “Hala hayatta olabildiğime inanamıyorum. Köpek saldırısı sonucu bende kas yıkımı oldu. Diyalize girdim, çok sıkıntılı bir süreçten geçtim. 20 gün yoğun bakımda kaldım. Şu an sağlığıma kavuşmamda emeği geçen tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

GERCÜŞ’TE DİNLENME TESİSİ AÇILDI

2022-05-10 10:56 - YAŞAM

KAPALI AMELİYATTA ÖNEMLİ BİR BAŞARI DAHA

2022-05-09 15:23 - SAĞLIK

30 YIL SONRA TAHLİYE OLDULAR

2022-05-06 14:40 - YEREL

FUTBOL TAKIMI SAMSUN YOLCUSU

2022-05-10 15:20 - SPOR

BATMANDA SİLAHLI SALDIRI

2022-05-10 15:33 - GÜNDEM

YAŞAM PETROL HİZMETTE

2022-05-05 13:59 - YEREL

BATMAN'DA 10 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

2022-05-10 10:40 - YAŞAM

PETROLSPORLU FUTBOLCULAR İMZA DAĞITACAK

2022-05-05 12:25 - SPOR

“CEZALAR YİNE HALKA YANSIYOR”

2022-05-05 16:58 - EKONOMİ

MOTORİNE ZAM OTOGAZA İNDİRİM GELİYOR

2022-05-05 15:17 - GÜNDEM

İlgili Haberler

SAĞLIK-SEN: SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKER

15:48 - GÜNDEM

OKULDAKİ SİLAHLI TEHDİDE SERT TEPKİ

16:35 - GÜNDEM

5,4 MİLYAR LİRA HESAPLARA YATIRILMAYA BAŞLANDI

09:54 - GÜNDEM

MOTORİNE OKKALI ZAM!

09:48 - GÜNDEM

ŞEYH HALİD İÇİN ON BİNLER BULUŞACAK

15:25 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

SPORUN ENGELSİZ GÜCÜYLE SAHADAYDILAR

19:08 - YAŞAM

ZORLU AORT AMELİYATI BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİ

16:45 - SAĞLIK

OKULDAKİ SİLAHLI TEHDİDE SERT TEPKİ

16:35 - GÜNDEM

YERİNDEN İLETİŞİM, YERİNDEN ÇÖZÜM

16:31 - YEREL

KÜRTÇE İÇİN ARAŞTIRMA TALEBİ

16:20 - SİYASET