?>

'KUDÜS ÜMMETİN DAVASIDIR'

GÜNDEM - 1 yıl önce

Peygamber Sevdalıları Vakfı, İtithadul Ulema, Selahaddin-i Eyyubi Enstitüsü ve Özgür Kudüs Platformu, "Dünya Kudüs Haftası" dolayısıyla bir araya gelerek ortak bir açıklama yaptı.
İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından düzenlenen "Büyük Kudüs Yürüyüşü"nde HAMAS'a destek sloganları atan göstericiler, siyonistleri lanetledi. Yürüyüş, "Dünya Kudüs Haftası" kapsamında binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. Katılımcılar arasında HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Batman Milletvekili Serkan Ramanlı ve diğer STK temsilcileri de yer aldı.
Yapılan ortak açıklamada, Kudüs davasının sadece bir inanç meselesi değil, aynı zamanda insanlık meselesi olduğuna vurgu yapıldı. Yıllardır devam eden vahşetlere sessiz kalmanın insanlık değerlerinden yoksunluğu olarak nitelendirilen açıklamada, Kudüs sevgisinin Müslümanlar arasında büyük bir sevdaya dönüştüğü belirtildi.
KUTSAL ŞEHRE ÖZGÜRLÜK ÇAĞRISI
Kudüs davasının ümmeti birleştirdiği, onur ve özgürlük davası olma niteliğini koruduğu ifade edilen açıklamada, ümmetin bu bilinçle donanarak er ya da geç Kudüs'e yürüyüp Mescid-i Aksa'yı özgürlüğüne kavuşturacağı vurgulandı. Metin, İslam dünyasındaki izzet ve özgürlük mücadelesine vurgu yaparak Müslümanları bir araya gelmeye, Kudüs davasını sahiplenmeye ve bu kutsal şehre özgürlüğü getirmeye çağırdı.
Ayrıca, İsrâ ve Mirac Gecesi'nin bu haftaya denk gelmesi dolayısıyla bu dönemin özel bir anlam taşıdığı belirtildi. Geçmişteki zaferlere atıfta bulunularak, Müslümanların tarih boyunca Kudüs için verdiği mücadeleler anıldı. Açıklamada, Müslüman ülkelerin liderlerine de çağrı yapılarak halkın taleplerine kulak vermeleri ve İslam düşmanı zalimlerle iş birliği yapmaktan vazgeçmeleri istendi.
Ayrıca Dünya Kudüs Haftası'nın Kudüs davasına özel kılındığı ve bu dönemde yapılan etkinliklerin önemi vurgulanarak, Müslümanların birlik içinde Kudüs'e sahip çıkması ve bu kutsal davaya destek olması gerektiği ifade edildi.
Haftanın Öne Çıkanları

AKBANK GÜLTEPE ŞUBESİ AÇILDI

2024-02-04 16:31 - YAŞAM

3 BİN YILLIK GÖLDE ÇALIŞMA YAPILACAK

2024-02-01 17:19 - KÜLTÜR

DOKTORLARIN YURT DIŞI TERCİHİ DEVAM EDİYOR

2024-02-04 16:51 - YAŞAM

BELEDİYE ÇALIŞANLARINA ZAM YAPILDI

2024-02-02 23:34 - GÜNDEM

KAYRASPOR’A ‘10 NUMARA’ TRANSFER

2024-02-02 13:18 - SPOR

GAZETEMİZ KUTLANIYOR

2024-02-01 17:17 - GÜNDEM

MEZOPOTAMYA OTELİ, DEDEMAN OLDU

2024-02-04 16:59 - YAŞAM

JUDO ŞAMPİYONASINA İKİZLER DAMGA VURDU

2024-01-30 17:16 - SPOR

İSLAM ÜCAN’A SPONSOR OLDULAR

2024-02-04 16:46 - SPOR

FURKAN ÇELİK TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

2024-01-31 15:33 - SPOR

İlgili Haberler

BATMAN'IN TARIM SESİ ANKARA'DA DUYULDU

12:00 - GÜNDEM

AYDIN GÜLMEZ'DEN SARIYER TARAFTARINA SERT TEPKİ;

14:53 - GÜNDEM

İBADETHANELERDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

14:24 - GÜNDEM

SİTE MEZARLIĞININ SU ŞEBEKESİ YENİLENDİ

14:08 - GÜNDEM

REAL KONAK PERSONELİ YANGINA KARŞI HAZIRLANDI

14:02 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

ODUNCU'DAN 1 MAYIS ÇAĞRISI

06:47 - SİYASET

BU ARMA SAHİPSİZ KALMAYACAK

21:43 - SPOR

ELEKTRİK ALTYAPISI İÇİN KIRSAL KALKINMA ÇALIŞTAYI YAPILDI

17:08 - YEREL

MESLEĞE İLK ADIMI ATTILAR

17:08 - YAŞAM

KÜLTÜREL ŞÖLEN 4 MAYIS’TA

15:02 - YEREL