?>

Kurtaran, İletişim Eksikliği İnsanı Yalnızlaştırır

Kitap Okuma Noktası konferans salonunda gerçekleşen seminere İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, öğretmenler ve okuma grubu öğrencileri katıldı. Batman Üniversitesi Öğretim Üyesi Nuh Aşan, "Kariyer Planlaması ve İletişim" konulu seminer sunumunu yaptı

YAŞAM - 4 ay önce

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, iletişimin birey ve toplum hayatındaki kritik önemine vurgu yaparak şu ifadelere yer verdi: "Bilgi, paylaştıkça çoğalır. Bugün burada, değerli hocamızın ilim ve tecrübesinden istifade etme imkânı bulduk. İnsan, sürekli öğrenen ve öğreten bir varlık olmalıdır. İletişim; insanları bir araya getiren, anlamaya ve anlaşılmaya zemin hazırlayan güçlü bir araçtır. Nezaket, naiflik ve empati gibi erdemler ancak doğru bir iletişimle hayat bulabilir. Ancak iletişim eksikliği, insanı yalnızlaştırır ve kabalaştırır. Her şeyden önce, bireyin kendi iç dünyasıyla sağlıklı bir iletişim kurması gerekir. Kendi değerlerimizi ve potansiyelimizi keşfetmenin yolu, kendimizi tanımaktan ve içsel bir diyalog geliştirmekten geçer."
"KİŞİSEL GELİŞME ÖNEM VERİYORUZ"
Kurtaran, Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak eğitim anlayışlarının yalnızca akademik başarıyla sınırlı kalmadığını, öğrencilerin kişisel ve sosyal gelişimlerini de merkeze aldıklarını belirtti: "Bizler, sadece okuma bilincini kazandırmaya değil aynı zamanda öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine katkı sağlamaya yönelik etkinlikler düzenlemeye de büyük önem veriyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz bu seminer de işte tam olarak bu hedefe hizmet ediyor. Hepinizin kariyer planlama süreçlerinde sağlam adımlar atmasını ve iletişim becerilerinizle geleceğe güvenle ilerlemenizi diliyorum. Bu anlamlı etkinlikte bilgi ve tecrübelerini bizlerle paylaşan hocamıza teşekkür ediyorum."
"YENİLİKÇİ BİR ANLAYIŞLA İLERLİYORUZ"
Konuşmasının devamında Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında kitap okuma ve iletişim odaklı yeni eğitim uygulamalarına değinen Kurtaran, şu açıklamalarda bulundu: "Eğitimde yenilikçi bir anlayışla ilerliyoruz. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile öğrencilerimizin her dönem kitap okuması ve bir film izlemesi gibi uygulamaları hayata geçirdik. Bu, yalnızca bilgiye ulaşmayı değil, aynı zamanda düşünme, analiz etme ve duygusal zekânın gelişimini hedefleyen bir adımdır. Kitap okumak ve iletişim kurmak, insanı geleceğe taşıyan en sağlam köprülerdir."
Haftanın Öne Çıkanları

ÇAKAN, SORUMLULUKLARIMIZIN FARKINDAYIZ

2024-12-16 20:32 - RÖPORTAJ

Başkan Şansi’den Yaralılara Ziyaret

2024-12-20 15:39 - YAŞAM

Batman Üniversitesi'ne Patent Desteği

2024-12-19 10:58 - TEKNOLOJİ

Ahmet Güneştekin'den "Kayıp Alfabe" Sergisi Müjdesi

2024-12-16 13:53 - KÜLTÜR

Bilime Katkı Sunan Akademisyenler Ödüllendirildi

2024-12-19 10:55 - TEKNOLOJİ

Kgk Heyetinden Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanına Ziyaret

2024-12-22 13:20 - DÜNYA

Küçük Prens Tiyatro Oyunu Miniklerden Tam Not Aldı

2024-12-16 14:32 - YAŞAM

Pikap Uçuruma Yuvarlandı: 1 Ölü, 6 Ağır Yaralı

2024-12-19 11:09 - GÜNDEM

KENTİN GİRİŞ GÖRÜNTÜSÜ DEĞİŞTİ

2024-12-18 17:24 - GÜNDEM

Türkiye Yüzyılı'nın Emektarları Külliyede Biraraya Geldi

2024-12-17 14:19 - GÜNDEM

İlgili Haberler

8 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

10:56 - YAŞAM

MESLEĞE İLK ADIMI ATTILAR

17:08 - YAŞAM

SAĞLIK-SEN’DEN DOĞAYLA İÇ İÇE YÜRÜYÜŞ

12:04 - YAŞAM

75 TONLUK SU DEPOLARI HİZMETE GİRDİ

15:38 - YAŞAM

11 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

12:08 - YAŞAM

Günün Manşetleri

YA HAKKIMIZI ALACAĞIZ YA DA BU FABRİKALAR DÖNMEYECEK

11:35 - YEREL

8 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

10:56 - YAŞAM

RAMANLI: ÇİRKİN EYLEM YANLARINA KÂR KALMAMALI

10:42 - SPOR

BATMAN'DA SALATALIK HASADI SEZONU AÇILDI

10:32 - YEREL

VALİ CANALP: EMEKÇİLER KALKINMANIN TEMEL TAŞI

10:24 - GÜNDEM