?>

Kürtçe Kurs Başvurusu Başladı

Batman Kültür ve Sanat Derneği (BART), koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Kürtçe dil kurslarını online gerçekleştirecek.

EĞİTİM - 5 yıl önce

Batman Kültür ve Sanat Derneği’nin, Kürtçe öğrenmek isteyenler için hem online hem de yüz yüze düzenlenecek kursları için başvurular başladı. Duyurunun yapıldığı ilk günde 100’ü aşkın kişi başvuruda bulundu.  Batman Kültür ve Sanat Derneği (BART), koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Kürtçe dil kurslarını online gerçekleştirecek. İki aşamadan oluşacak kurslar eğitmen Farqîn Xaneqîn tarafından verilecek. Kursların birinci aşaması için herhangi bir şart aranmazken, kursun ikinci aşamasına geçebilmek için ilk aşamayı başarıyla tamamlama şartı aranacak. Kurslara Batman ve başka kentlerden de herkes katılabilecek. Zoom platformu üzerinden gerçekleşecek olan kurs, Ağustos başında başlayacak ve 3 ay devam edecek. Kursun tamamlanmasının ardından kursiyerlere sertifika verilecek.

DERNEKTE KURS VERİLECEK

Online kursun yanı sıra Batman’da yaşayan yurttaşlar için talepler doğrultusunda Atatürk Parkı yanında bulunan dernek binasında Kovid-19 önlemleri alınarak, 8 kişilik özel sınıflarda yüz yüze derslerde verilecek.
BİR GÜNDE 100’Ü AŞKIN BAŞVURU
Dernek Yönetim Kurulu üyelerinden Sabri Özdemir, Kürtçeyi daha iyi yazabilmek ve okuyabilmek için her dönem düzenledikleri kursların salgın önlemleri alınarak devam ettirilmesinin önemli olduğunu söyledi. Başvuruların derneğin internet sitesi üzerinden yapılacağını bilgisini veren Özdemir, kurs başvurularının dün başladığını ve 31 Temmuz'a kadar devam edeceği bilgisini verdi. Yüz yüze verilecek kursta haftada 1 gün 3 saat, online kursta ise haftada 3 saat verilecek eğitimlerin üç ay süreceğini aktaran Özdemir, başvuruların dün başlamasına rağmen şuana kadar 100’ün üzerinde başvuru yapıldığını söyledi. Özdemir, yurt dışından da çok sayıda başvuru aldıklarını dile getirdi. 
Haftanın Öne Çıkanları

Piknik alanı için uyarı

2020-07-10 14:50 - YAŞAM

BATMAN’DA ÜZÜCÜ OLAY; AMCA YEĞEN YAŞAMINI YİTİRDİ

2020-07-11 20:17 - GÜNDEM

KORONA’DAN BİR GÜNDE 5 VEFAT

2020-07-06 16:01 - SAĞLIK

Korona’dan peş peşe ölümler!

2020-07-05 17:40 - GÜNDEM

BATMAN'DA KORONA CAN ALMAYA DEVAM EDİYOR

2020-07-08 14:30 - SAĞLIK

Kale duvarında çökme riski

2020-07-06 15:59 - YAŞAM

HDP’Lİ KADINLAR; “İSTANBUL SÖZLEŞMESİ UYGULANSIN!”

2020-07-12 13:40 - GÜNDEM

Kaplumbağa kurtarma seferberliği

2020-07-05 17:41 - YAŞAM

“SASON BİZİM” TEMİZLİK KAMPANYASI

2020-07-08 12:24 - YAŞAM

HAYIRSEVER İŞADAMININ KATKILARIYLA ‘AKIL VE ZEKA ATÖLYESİ’ AÇILDI

2020-07-12 13:37 - EĞİTİM

İlgili Haberler

GRAM ALTINDA YENİ REKOR

10:25 - EĞİTİM

PROJEYE BATMAN'DAN DESTEK

14:03 - EĞİTİM

YAZ KURSLARI BAŞLIYOR

14:11 - EĞİTİM

'VATANDAŞ OLMAK' PROJESİYLE GENÇLERDE BİLİNÇ ARTIYOR

14:07 - EĞİTİM

KOZLUK HEM KÜLTÜREL MİRASI YAŞATTI

13:32 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

BELEDİYEDEN 4200 METRELİK ALTYAPI HAMLESİ

14:29 - YEREL

AK PARTİ HEYETİNDEN KAPSAMLI ZİYARET

14:21 - YEREL

İKİ AİLE ARASINDAKİ ANLAŞMAZLIK SON BULDU

14:17 - YEREL

KONTROLSÜZ TEKNOLOJİ KULLANIMI ÇOCUKLARDA TEHLİKE OLUŞTURUR

14:17 - SAĞLIK

BAŞKAN ALTUN’DAN TEŞEKKÜR ZİYARETİ

14:14 - YEREL