?>

Lezzeti 12 bin km’yi aştı

Sason çilekleri özel bir şirket tarafından şoklanıp 12 bin kilometre uzaklıktaki ABD’ye ihraç ediliyor.

YAŞAM - 7 yıl önce

Sason ilçesinde 10 yıl önce tütüne alternatif olarak kurulan çilek üretimi Türkiye’deki pazardan sonra Avrupa pazarında da yerini almaya başladı. Sason Çilek Üreticileri Birliği (SAÇUB) Başkanı Mahmut Doğan Sason çileklerinin Avrupa ve ABD’de Pazar bulmaya başladığını belirtti. Bölgede yaklaşık 300 ailenin çilek ekimi yaptığını belirten Doğan, geçtiğimiz yıl başladıkları Avrupa pazarına bu yıl da devam ettiklerini söyledi.
Doğan, “Bölgede yaklaşık 500 dönümlük bir ekili alanımız var. Burdan fabrikalara gönderiyoruz. Orada şoklanıp ABD ve Avrupanın diğer ülkelerine gönderiliyor. Kapasitemiz az olmasına rağmen, Pazar sıkıntımız yok. Çilekle uğraşan üreticilerimiz, bu durumdan oldukça memnundurlar” dedi.

AFYON ve KONYA’DAN SONRA İHRAÇ

Sason çileğinin Türkiye’de kendini ispatlamış ve  organik bir çilek olduğunu kaydeden Doğan, “Şu anda yaz aylarında olmamıza rağmen pazarımızı bulabiliyoruz. Şu an köyümüzde doldurulan tırlar, Konya’ya ve Afyon’a gidiyor. Oralarda fabrikalarda şoklanıyor ve dağıtılıyor. Tek  eksiğimiz köyümüzde bir soğuk hava deposunun olmamasıdır. Soğuk hava deposu olursa çileğimizin pazarı daha hızlı bir şekilde yayılacaktır. Şunu kabul etmek gerekir ki; bölgemizde artık tütüncülük bitti. O yüzden çileği geliştirmemiz için hepimizin var gücüyle çalışması lazım” dedi.
SOĞUK HAVA DEPOSU OLSA ÇOK DAHA FAZLA RAĞBET GÖRÜR
 4yıldır çilek alımı için Sason’a geldiklerini belirten, firma yetkililerinden Ümmühan Kral, Sason çileğinin aromasının çok yüksek olduğunu, pazarda çok iyi bir rağbet gördüğünü, soğuk hava deposu olmadığı için büyük  sıkıntılar yaşadıklarını, buradan aldıkları çileği Avrupa’nın çeşitli ülkelerine gönderdiklerini kaydetti. Çiftçilerden Zeki Doğan ise eskiden tütünle geçimlerini sağladıklarını belirterek şu an çilekle uğraşmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Devlet desteğiyle kurdukları bu çilek tarlalarını Devletin desteğiyle ilerletmek istediklerini ve çileğin korunması için bir depo gerekli olduğunu kaydetti. 
Haftanın Öne Çıkanları

İş arayanların dikkatine!

2018-07-01 13:38 - YAŞAM

1 dakika ile hayatı karardı

2018-07-01 14:51 - EĞİTİM

Batman'da vefat edenler...

2018-06-26 10:59 - YAŞAM

KPSS tercihleri başladı

2018-06-26 14:25 - EĞİTİM

TÜMSİAD, sonuçlardan memnun

2018-06-25 14:18 - SİYASET

​“milletimiz yerli ve milli kavramlarına sahip çıkmıştır”

2018-06-25 12:59 - SİYASET

MOBİLYACILAR’DAN ÖNEMLİ KARARLAR

2018-06-27 15:42 - EKONOMİ

TESİSLER HARİKA, GÜVENLİK ŞART!

2018-06-28 12:37 - SPOR

Çarşı Mahallesi sakinleri “Her sokağımıza doğalgaz istiyoruz”

2018-06-26 17:14 - YAŞAM

Kaçırılan vatandaş 10 saat sonra bulundu

2018-06-26 17:18 - YAŞAM

İlgili Haberler

TÜRKİYE’DE DOĞURGANLIK TARİHİN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

16:20 - YAŞAM

BAŞKAN ÖNLÜ: GAZZE, İNSANLIĞIN VİCDAN SINAVIDIR

17:00 - YAŞAM

BATMAN’DA ÇEVRE GÖNÜLLÜLERİNDEN SERT ÇIKIŞ: BU SESSİZLİK KABUL EDİLEMEZ

14:05 - YAŞAM

540 ÇOCUĞA KIŞLIK MONT DESTEĞİ

12:39 - YAŞAM

YÜZLERCE ÖĞRENCİNİN YÜZÜ GÜLDÜ

12:44 - YAŞAM

Günün Manşetleri

KORKU SATIŞI DURDURDU, BATMAN’DA TAVUK FİYATLARI ERİDİ

15:02 - GÜNDEM

FİNAL'DEN VELİ, ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİ BULUŞMASI

15:00 - EĞİTİM

YALNIZLIĞIN HARİTASINDA BÜYÜK ŞEHİRLER ÖNDE

14:57 - GÜNDEM

DİCLE’DEKİ KİRLİLİK İÇİN AÇIK ÇAĞRI: SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ

14:56 - GÜNDEM

RÖLYEF, EL İŞİ VE AHŞAP YAKMA SERGİSİ AÇILDI

14:46 - YEREL