?>

MAĞARADAKİ KAFATASLARI ARAŞTIRILIYOR!

Mağarada kafatasları bulundu, Gercüş ile Dargeçit arasında kırsal kesimde bir mağarada bulunan 30-40 civarındaki kafatası merak konusu oldu.

GÜNDEM - 6 yıl önce

Gercüş ile Dargeçit arasında kırsal kesimde bir mağarada bulunan 30-40 civarındaki kafatası ile ilgili Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatırken, kafatasları ile birlikte çok sayıda küçük-büyük kemik parçaları, eski testi parçaları ve bir cam süs eşyası olduğu tespit edilerek olay yerinde bulunan kafatası, kemik parçaları ve diğer deliller muhafaza altına alındı. 
Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı bir mağarada bulunan kafatası ve kemiklerinin faili meçhul cinayetlerin kurbanlarına ait olabileceği ile ilgili iddialara dair açıklamalarda bulundu. Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz adına yapılan basın açıklamasında, söz konusu iddiaların gerçeğe aykırı olduğunu, kamuoyunu doğru bilgilendirme adına bu açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulduğu ifade edildi.  Yapılan yazılı açıklamada, "Dargeçit ilçesinde bir mağarada 30-40 kafatası, kemik parçaları ve eski testi parçalarının bulunması olayı ile ilgili olarak bazı basın ve yayın organlarında 'kemiklerin faili meçhul cinayet kurbanlarının olabileceğine' dair gerçeğe aykırı yayın ve sosyal medya paylaşımlarının yapılması nedeniyle yürütülen soruşturma ile alakalı olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına bu açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur" denildi.

ESKİ DÖNEMLERE AİT OLABİLİR

Açıklamanın devamında, "Bu kapsamda olmak üzere mülhakat adliyemiz olan Dargeçit ilçesinde ikamet eden İrfan Yakut isimli şahsın, 29 Mayıs 2020 tarihinde Dargeçit Cumhuriyet Başsavcılığına yapmış olduğu müracaatta; Dargeçit ilçesi Gülbiş mevkiinde toplu mezar bulduğunu, babası Yahya Yakut'un 1993 yılından beridir kayıp olduğunu ve hâlen bulunamadığını, olayın detaylı bir şekilde araştırılmasını istediğini belirtmesi üzerine Dargeçit Cumhuriyet Başsavcılığınca 2020/187 Sayılı dosya üzerinden soruşturma işlemlerine başlanıldığı, mezkur Akyol Mahallesi kırsalında 30 Mayıs 2020 tarihinde saat 08.00 sıralarında yeteri kadar kolluk personel refakatinde Dargeçit Cumhuriyet Başsavcılığınca olay yerinde gerekli tespit işlemlerinin yapıldığı, icra edilen incelemede; mağaranın içinde eskiden yapıldığı düşünülen 2 bölme, mağara girişinde bir miktar toprak yığını, mağara içinde zeminde bulunan 2 bölmede eski dönemlere ait olduğu tahmin edilen yaklaşık 30-40 kafatası, çok sayıda küçük-büyük kemik parçaları, eski testi parçaları ve bir cam süs eşyası olduğu tespit edilerek olay yerinde bulunan kafatası, kemik parçaları ve diğer deliller muhafaza altına alındığı" ifade edildi. Öte yandan, Dargeçit Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturmanın hâlen devam ettiği ve lüzum görüldüğü takdirde soruşturmanın safahatından ve sonucundan ayrıca bilgi verileceği ifade edildi. 
Haftanın Öne Çıkanları

PİRAMİTLERİ ANDIRAN PROJEYE ÖDÜL

2020-06-03 15:02 - TEKNOLOJİ

Sağlık Müdüründen önemli açıklamalar

2020-05-29 16:47 - SAĞLIK

Hastaneye gidecekler dikkat!

2020-05-30 14:07 - SAĞLIK

2020-06-03 15:57 - YEREL

VALİ “KAÇAK BİNA GÜNDEMDEN ÇIKACAK”

2020-05-29 12:29 - GÜNDEM

PEYNİR FİYATLARI CEP YAKIYOR

2020-06-02 17:03 - YAŞAM

KOZLUK VE SASON'DA 4 YER KARANTİNAYA ALINDI

2020-06-02 17:02 - SAĞLIK

BATMANLILAR TEKNE ÜRETMEYE BAŞLADI

2020-06-03 17:12 - TEKNOLOJİ

“İNEKLER SÜTÜNÜ HELAL ETMEZ”

2020-05-31 16:52 - YAŞAM

SİLAHLI SALDIRI

2020-06-01 16:21 - YEREL

İlgili Haberler

TARİH BATMAN’A GELİYOR: MOBİL MÜZE YOLDA

09:50 - GÜNDEM

ANAYASA MAHKEMESİ’NDEN LİMİTED ŞİRKET KARARI

11:37 - GÜNDEM

10,7 MİLYAR TL’LİK TARIMSAL DESTEK YOLDA

11:38 - GÜNDEM

İKRAMİYE VE MAAŞ ÖDEMELERİ BAŞLIYOR

11:34 - GÜNDEM

‘650 BİN KİŞİNİN EMEKLİLİĞİ İPTAL EDİLDİ’ İDDİALARINA YANIT

11:31 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

ŞANSİ: KAMPANYAYA DESTEK VERECEĞİZ

15:10 - SPOR

KÜRTÇE ŞİİR YARIŞMASI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

13:46 - EĞİTİM

DİKKAT! DENETİMLER YARIN BAŞLIYOR

13:06 - YEREL

MODERN KÜTÜPHANELER ÖĞRENCİLERİN GÖZDESİ

12:58 - EĞİTİM

HASANKEYF’TE İKİNCİ TUR MESAİSİ

12:52 - YEREL