?>

MANEVİ DEĞERLERE HAKARETE GEÇİT YOK

YAŞAM - 5 yıl önce

​Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı genelgede, "Medya aracılığıyla milli ve manevi değerlerimizi yıpratmaya, aile ve toplum yapımızı temelinden sarsmaya yönelik açık veya örtülü faaliyetlere karşı müeyyidelerin gereği yerine getirilecek." denildi. Batmanda da bir çok sivil toplum örgütü, manevi değerlere yapılan saldırıları kabul etmeyen basın açıklaması yapmış, bu nitelikteki açıklama, beyan ve yayınlara ceza-i işlem yapılmasını talep etmişti. Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla "Basın ve Yayım Faaliyetleri" konulu genelge yayımlandı. Genelgede, dijitalleşme çağında kitle iletişim araçlarının sunduğu imkanlardan en iyi şekilde yararlanılmasını temin etmek ve olası zararlı etkilerinden korunmak için gerekli tedbirleri almanın elzem hale geldiği belirtildi. Teknolojik gelişmeleri yakından takip edip ülkeyi çağın ilerisine taşırken dijital dünyanın faydaları kadar tehdit ile tehlikelerinin de olduğu bilinciyle hareket edilmesi gerektiğine vurgu yapılan genelgede, aile, çocuk ve gençlerin yanlış medya içeriklerinden korunmaları ve haklarını ihlal eden uygulamalarla mücadele edilmesi hususunun, uluslararası düzenlemelerle de çözüm üretilmeye çalışılan ciddi bir konu haline geldiği aktarıldı. Genelgede, "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 'Ailenin korunması ve çocuk hakları' başlıklı 41'inci maddesi aileyi Türk toplumunun temeli olarak tanımlamış, 'Gençliğin korunması' başlıklı 58'inci maddesi ise gençleri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirlerin alınacağını düzenlemiştir." denildi. Genelgede, milli kültürü yabancılaşmaya ve yozlaşmaya karşı muhafaza etmek, geleceğin teminatı çocuk ile gençlerin, sosyal medya ortamları da dahil bazı mecralardaki tüm yazılı, sözlü ve görsel basın ile yayımların zararlı içeriklerine maruz kalmaları sonucu bedensel ve zihinsel gelişimlerinin olumsuz etkilenmesini önlemek adına gereken adımların kararlılıkla atılması gerektiği vurgulandı.

Genelde şunlar kaydedildi:

AİLE VE ÇOCUK DOSTU YAPIMLAR TEŞVİK EDİLECEK
"Bu çerçevede, toplumumuzun temel değerlerine aykırı unsurlar taşıdığı gözlenen ve son günlerde özellikle yabancı içeriklerin uyarlaması şeklinde ekranlara gelen televizyon programlarının toplum üzerindeki yıkıcı etkilerini bertaraf edecek adımlar ivedilikle atılacak. Birtakım semboller kullanılmak suretiyle verilmeye çalışılan mesajlarla çocuk ve gençlerin zihin dünyalarını hedef alan yapımlardan onları koruyacak, aile ve çocuk dostu yapımlar teşvik edilecek.
AÇIK VEYA ÖRTÜLÜ FAALİYETLERE MÜEYYİDELERİN GEREĞİ YERİNE GETİRİLECEK
Medya aracılığıyla milli ve manevi değerlerimizi yıpratmaya, aile ve toplum yapımızı temelinden sarsmaya yönelik açık veya örtülü faaliyetlere karşı Anayasa, kanun ve ilgili diğer mevzuatla düzenlenen müeyyidelerin gereği yerine getirilecek. Toplumun geneline hitap eden bu tür medya içeriklerinin özellikle aile, çocuk ve gençlerimiz üzerinde oluşturacağı olumsuz etkilerin önlenmesi amacıyla ulusal ve yerel medya organlarının tehdit ve tehlike oluşturan bu tür yapımlarına karşı ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından gerekli tüm tedbirler gecikmeksizin alınacaktır.
Kurum ve kuruluşlara "hassasiyet" çağrısı
Bu itibarla milli ve manevi değerlerimize uymayan yazılı, sözlü ve görsel basın ve yayım faaliyetleri aracılığıyla aile kurumunu, çocukları ve gençliği hedef alan tehdit ve tehlikelerin yayılımının önlenmesi hususunda tüm kurum ve kuruluşlar tarafından gerekli hassasiyetin gösterilmesi, yöneticiler tarafından sürecin titizlikle takibinin ve gereğinin yapılmasını önemle rica ederim."
Haftanın Öne Çıkanları

Anneler Elele Derneği’nden yetim ailelere destek

2022-01-27 14:51 - YAŞAM

BATMANDA KANLI SOYGUN

2022-01-24 13:09 - GÜNDEM

GRASSROOTS C KURSU BAŞLIYOR

2022-01-27 14:47 - SPOR

KENETLENDİK GELİYORUZ!

2022-01-23 16:19 - SPOR

MANEVİ DEĞERLERE HAKARETE GEÇİT YOK

2022-01-29 15:54 - YAŞAM

Park halindeki araç yandı

2022-01-25 13:32 - YEREL

Motosiklet kazası

2022-01-25 13:33 - YEREL

Her gün kedi kurtarma operasyonu

2022-01-25 13:35 - YEREL

KAYITLI İSTİHDAM PROJESİ

2022-01-25 16:18 - YEREL

HAFİF KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

2022-01-23 16:04 - TEKNOLOJİ

İlgili Haberler

KÜÇÜK ÇOCUĞUN İMDADINA İTFAİYE YETİŞTİ

12:28 - YAŞAM

PARKLARDA ŞENLİK COŞKUSU SÜRÜYOR

12:48 - YAŞAM

BATMAN MODELİ ÖRNEK GÖSTERİLİYOR

17:43 - YAŞAM

ELİNE METAL CİSİM SIKIŞTI

14:41 - YAŞAM

PETROLSPOR’DAN PENDİK PROVASINDA MAĞLUBİYET

15:07 - YAŞAM

Günün Manşetleri

DÜNDAR: SİYASET İÇİN DEĞİL, TOPLUM İÇİN YOLA ÇIKTIK

15:41 - YEREL

YENİ PARTİ BATMAN'DA TEŞKİLATLANMASINI TAMAMLADI

15:39 - SİYASET

BATMAN HAVALİMANI 1 MİLYON YOLCU HEDEFİNE UÇUYOR

14:09 - YEREL

GİRİŞİMCİYE 418 BİN LİRALIK İŞKUR HİBE DESTEĞİ

13:07 - YEREL

HAVUZ SUYU HİJYENİK ÇIKTI

13:06 - YEREL