?>

Mıcırlı yollar için soru önergesi

SİYASET - 3 yıl önce

Yeşil Sol Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, Hasankeyf-Gercüş karayolunda yola dökülen mıcır taşlarının araç sürücülerine zor anlar yaşattığını ve bundan ötürü yurttaşların can güvenliğinin olmadığını belirterek, konuyu yanıtlaması istemiyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na soru önergesi verdi.
Milletvekili Oduncu soru önergesinde “Batman’da Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün Hasankeyf-Gercüş karayolunda yol yenileme çalışmaları kapsamında yola döktüğü mıcır taşları araç sürücülerine zor anlar yaşatmaktadır. Batman kentinin giriş-çıkış yolları yıllardır çalışma beklerken Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün Hasankeyf-Gercüş karayolunda yol yenileme çalışmaları kapsamında yola döktüğü mıcır taşları trafik kazalarına davetiye çıkarmaktadır. Geçtiğimiz günlerde trafik akışının tek şeritten sağlandığı Hasankeyf tüneli sonrası yola yoğun mıcır taşları döküldüğünü belirten yurttaşlar, bundan ötürü mağduriyet yaşadıklarını ve can güvenliklerinin olmadıklarını tarafımıza aktarmışlardır. Karayolları asfaltlama yaptığı yerlerde asfalta yapışmayan mıcırları süpürme çalışması yapması gerekir. Ancak yurttaşlar süpürme çalışması yapılmadığını, iddia etmektedir. Bu mıcırların kendiliğinden yok olmasını beklemek kazalara davetiye çıkarmaktır. Araçlar bu mıcırlar yüzünden kaymakta ve aracın kontrolü zorlaşırken, mıcırların diğer araçlar tarafından etrafa saçılması nedeniyle araçların camları kırılma riski ile karşı karşıya gelmektedir. İlerde telafisi olmayan feci kazaların olmaması için gerekli önlemlerin ivedilikle alınması gerekmektedir.
Hasankeyf-Gercüş yolunda her hangi bir asfaltlama çalışması yürütülecek midir? Yürütülecekse çalışma hangi tarihlerde başlayacaktır? Hasankeyf-Gercüş yolunda yapılan mıcırlı asfalt çalışması sırasında tedbirlerin yetersiz olduğu ve yurttaşların can güvenliğinin olmadığı tarafımıza iletilmiştir. Bu konuda ivedilikle bir çalışma başlatacak mısınız?” ifadelerine yer verdi. 
Haftanın Öne Çıkanları

Batman Final Kurs Merkezi’nden büyük başarı!

2023-07-30 16:22 - EĞİTİM

Çocuklarda derin yaralar bırakıyor!

2023-07-28 15:13 - TEKNOLOJİ

İLK UYGULAMA KARŞIYAKA'DA

2023-07-30 17:49 - RÖPORTAJ

Ömer Mete, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı oldu

2023-08-02 16:46 - YAŞAM

Tunceli'de Batman Köyü!

2023-08-01 16:41 - YAŞAM

Batmanlı genç, hayatını kaybetti

2023-08-01 12:05 - SİYASET

Gercüş'e tomografi cihaz kazandırılacak

2023-08-01 13:08 - SAĞLIK

5 Kozluk’lu sporcu derece yaptı

2023-07-30 16:37 - SPOR

Ankara’daki Batmanlılardan Petrolspor’a ziyaret

2023-07-30 16:53 - YAŞAM

Ağır yaralı 2 kişi hayatını kaybetti

2023-08-01 16:08 - GÜNDEM

İlgili Haberler

ANA CADDELER GÜNLERCE KAPATILMAMALI

15:28 - SİYASET

EKMEN: ADLİ KOLLUK MEKANİZMASI ARTIK KAÇINILMAZ

17:34 - SİYASET

RAMANLI: VERGİ YÜKÜ DAR GELİRLİNİN OMZUNDA

15:41 - SİYASET

NASIROĞLU BATMAN’IN TALEPLERİNİ BAKAN YUMAKLI’YA İLETTİ

14:42 - SİYASET

YÜZLERCE KİŞİ BARIŞTIRILDI

16:04 - SİYASET

Günün Manşetleri

PARK HALİNDEKİ ARAÇ YANDI

15:39 - YEREL

13 YAŞINDAKİ HAFIZ MİNBERDE

15:35 - YAŞAM

TİCARİ TAKSİYLE UYUŞTURUCU SEVKİYATI

15:32 - ASAYİŞ

ANA CADDELER GÜNLERCE KAPATILMAMALI

15:28 - SİYASET

YOLCU MİNİBÜSÜ YAN YATTI: 5 YARALI

15:10 - ASAYİŞ