?>

MİLLİ SPORCUYA YENİLİKÇİ AMELİYAT YÖNTEMİ

Milli sporcu ve karate antrenörü Aylin Göz İştin il kez uygulanan tedavi yöntemiyle sağlına kavuştu.

SAĞLIK - 6 ay önce

Batman'da, milli sporcu ve karate antrenörü Aylin Göz İştin (30), idman sırasında yaşadığı aşil tendonu yırtılması sonucu, Batman Eğitim ve araştırma hastanesinde ilk kez uygulanan kapalı yöntem ameliyatla tedavi edilip sağlığına kavuştu.

Aşil tendonunda kapalı yöntemle ameliyatın Batman'da ilk kez yapıldığını ifade eden Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli ortopedi ve travmatoloji uzmanı Dr. Mehmet Yavuz Başer, ''Aylin Göz İştin, spor yaparken ayak bileğinin arka kısmında şiddetli bir ağrı hissetmesi nedeniyle bizim polikliniğimize başvurdu. Burada yaptığımız muayene ve çekilen MR sonuçlarıyla beraber aşil tendomunda kopma teslim ettik. Biz de bir operasyon planladık. Normalde aşil tendom kopması ameliyatlarımız genelde açık ameliyat yapılır. Yeni bir teknikle bir ameliyat planladık kendisine. Bu tekniğimiz Batman'da ilk kez yapıldı. Hastamızın karate hocası olması nedeniyle hem spora dönüşü daha erken olsun hem de enfeksiyon oranımız düşsün diye ve ödemi de daha fazla azalsın diye böyle bir yöntem tercih ettik. Normalde dediğimiz gibi, açık yaparken yaklaşık bir 20 santimetreye kadar yakın ayak bileğinin arka kısmını açmamız gerekiyor ama bu kapalı yöntem sayesinde yaklaşık 8-10 delik açtıktan sonra cildinde bu deliklerden geçirdiğimiz iplerle, kapalı bir yöntemle, yine aynı gücü ve kuvveti yapacak şekilde aşil tendomunu tamir edebildik. Ameliyatımız da çok şükür başarılı geçti" dedi.
Ameliyatı başarılı geçen evli ve 1 çocuk annesi milli sporcu ve karate antrenörü Aylin Göz İştin ise ‘’2008'de karate ile tanıştım. 2013'te milli sporcu oldum. Ülkemizi yurtdışında temsil ettim. Uluslararası derecelerim var. 2019 yılında gençlik ve spora atandım. 2023'te Batman Gençlik ve Spor Müdürlüğünde karate antrenörü olarak görev yapmaya başladım. Şuanda Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde genç karatecileri yetiştiriyorum. Sporcularımla çalışma yaptığım, antrenman yaptığım esnada teknik gösteriyordum. Tekniği gösterip geriye kaçış yaparken bir çat sesi ve kasımda çekilme hissettim. Zaten o esnada olayın sıcaklığıyla kendimi yere attım. Bir daha ayağımın üzerine basamadım. Daha sonra hastaneye geldik. Mehmet Yavuz Başer hocamla tanıştık. Hemen bir MR çekti, sonuçlarıma baktı. Aşil tendonumda ve kaslarımda yırtık olduğunu söyledi ve acil ameliyat olmam gerektiğini belirtti. Ameliyatım kapalı yöntemle yapıldı’’ diye konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN’IN YUMURTA İHTİYACININ ÜÇTE BİRİ ŞAHMAR’DAN

2025-10-28 17:27 - RÖPORTAJ

AİLE İÇİ TARTIŞMA KATLİAMA DÖNÜŞTÜ

2025-10-31 10:31 - ASAYİŞ

CULUKAR: BATMAN BÜYÜYOR, BİZ GELECEĞE HAZIRLANIYORUZ

2025-10-29 17:23 - RÖPORTAJ

ESNAF VE SANATKARLAR ODASI BAŞKANI MEHMET SIDDIK ÇİFTÇİ:

2025-11-03 17:25 - RÖPORTAJ

PETROLSPOR’DAN DÖRT DÖRTLÜK GALİBİYET  

2025-11-02 17:15 - SPOR

KUVVETLİ YAĞIŞ GELİYOR: METEOROLOJİ’DEN SARI KODLU UYARI

2025-10-29 10:20 - GÜNDEM

CEMİL TURAN, BATMAN ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

2025-10-30 16:18 - YEREL

BATMAN GAZETESİ 63 YILLIK ARŞİVİNİ HALKA AÇTI

2025-10-28 12:57 - KÜLTÜR

FATURASI 984 TL ÜZERİ OLANLAR DESTEĞİ KAYBEDECEK

2025-10-31 10:27 - EKONOMİ

REWŞAN, BATMAN’DA KONSER VERECEK

2025-11-04 10:46 - KÜLTÜR

İlgili Haberler

UZMANLARDAN KADINLARA ERKEN UYARI

15:28 - SAĞLIK

PSİKOLOG ATALAY’DAN UYARI

12:29 - SAĞLIK

BIRAKMA ORANI 6 KAT ARTTI

11:02 - SAĞLIK

HER 10 KİŞİDEN BİRİ RİSK ALTINDA

10:28 - SAĞLIK

İLK KEZ SPOR HEKİMLİĞİ GELDİ

22:32 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ YARALANDI

20:22 - ASAYİŞ

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLDU?

19:41 - GÜNDEM

BATMAN’DA İLGİNÇ OLAY

17:19 - YEREL

İLK ÇEYREKTE 2352 KİŞİ İSTİHDAMA KATILDI

16:21 - GÜNDEM

KİRALIK KONUT PİYASASINDA YAZ HAREKETLİLİĞİ BEKLENİYOR

15:52 - GÜNDEM