?>

MOTOR TAMİRCİLERİ İŞLERİNDEN MEMNUN DEĞİL

SİYASET - 4 yıl önce

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz ve beraberindeki heyet, merkez Aydınlıkevler Mahallesi’nde bulunan motor tamircileri ve satış yerlerini ziyaret etti. Motorcular, sektör olarak son dönemlerdeki sorunlardan dolayı sıkıntılar yaşadıklarını belirtti. Motor tamircileri ve satıcılarına yaptıkları ziyaretlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Merkez İlçe Başkanı Durmaz, motorcu esnafının piyasadaki gelişmelerden olumsuz etkilendiklerini söyledi.
“MOTOR TAMİRCİLERİ EKONOMİK KRİZDEN ÇOK ETKİLENDİLER”
Farkı sektördeki meslek sahiplerine yönelik ziyaretlerine devam ettiklerini söyleyen Durmaz, “Çalışmalarımız kapsamında Aydınlıkevler Mahallesinde Komando Caddesi üzerinde yılardır motorculuk yapan işyerlerini ziyaret ettik. Ziyaret ettiğimiz işyerleri arasında hem motor tamircileri vardı hem de sıfır ve ikinci el motor satan işyerleri vardı. Görüştüğümüz motor tamircileri, yıllardır bu işi yaptıklarını, dönem dönem işlerinin durma noktasında geldiğini ancak bu dönemde ise ekonomik krizden çok fazla etkilendiklerini belirtti.” dedi.
“MOTOR TAMİRCİLERİ İŞLERİNDEN MEMNUN DEĞİLLER”
Motor tamircilerinin iş yapmakta zorlandıklarına dikkatleri çeken Durmaz, “Diğer bir motor tamircisi ise, başka çarelerinin olmadığını, bu işe mecburen devam ettiklerini dile getirdi. Başka biri ise milletin alım gücünün düşmesinden dolayı iş yapmakta zorlandıklarını söyledi. Ziyaret ettiğimiz motorcuların genel anlamda bize ilettikleri sorun ve sıkıntılar bu yöndedir. Bize iletilenlerden de anlaşılacağı üzere motor tamircileri son zamanlardaki işlerinden memnun değiller, giderlerini ve masraflarını karşılamakta zorlanıyorlar.” şeklinde konuştu.
“ARTAN FİYATLARDAN DOLAYI VATANDAŞ MOTOR İHTİYACINI KARŞILAYAMIYOR”
Sıfır motor almanın da zorlaştığını dile getiren Durmaz, son olarak şunları söyledi: “Sıfır ve ikinci el motor satan işyeri sahipleri de, motor fiyatlarının çok fazla artmasından dolayı vatandaşın ihtiyacını karşılayamadığını dile getirmektedirler. Aynı zamanda yakıt fiyatlarının yüksek olması da motor satan işyerlerinin işlerini etkiliyor. Araba satın almanın sabit gelirli ve dar gelirliler için çok zor olduğu bu dönemde, motor kullanımına rağbet olması bekleniliyordu ancak motor satıcıları bu beklentinin karşılanmadığını ifade etmektedirler” dedi.  HÜDA PAR heyeti motor tamircilerini ziyaret ettikten sonra demir doğrama atölyeleri ve galvaniz su deposu üreticilerini de ziyaret edip sorun ve sıkıntılarını dinledi.
Haftanın Öne Çıkanları

TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ KURULDU

2022-07-27 13:31 - YEREL

BATMAN TÜRK TELEKOM ANADOLU LİSESİ TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ

2022-07-31 14:55 - EĞİTİM

MERETO’YA BİSİKLET YOLU YAPILACAK

2022-08-01 09:34 - YAŞAM

ÖZEL IRMAK SAĞLIK KABİNİNDEN EVDE SAĞLIK VE BAKIM HİZMETİ

2022-07-25 13:19 - SAĞLIK

TECRÜBENİN YENİ ADI ‘MEDİCAL POİNT’

2022-07-27 15:32 - SAĞLIK

İKİ İŞÇİ AKIMA KAPILDI, DURUMLARI AĞIR!

2022-07-31 15:58 - GÜNDEM

BAKAN SOYLU, BATMANLILARIN KONUĞU OLDU

2022-07-31 16:01 - GÜNDEM

HAVUZLAR HALKA AÇILDI

2022-07-28 14:32 - YAŞAM

GÜVENLİKÇİ DEYİP GEÇMEYİN

2022-07-27 15:36 - GÜNDEM

SERGİ ZAMANI

2022-07-28 12:09 - YAŞAM

İlgili Haberler

SAADET PARTİSİ’NDEN HÜDA PAR’A ZİYARET

12:53 - SİYASET

EKMEN, SIFIR ATIK HARCAMALARINI GÜNDEME TAŞIDI

15:46 - SİYASET

EKMEN: ÇİFTÇİNİN EN BÜYÜK YÜKÜ İŞÇİLİK MALİYETİ

15:52 - SİYASET

"BU, İSLAM ÜLKELERİNİN SON ŞANSIDIR!"

12:48 - SİYASET

ALTUN'DAN BELEDİYEYE İLAÇLAMA ÇAĞRISI

11:09 - SİYASET

Günün Manşetleri

BATMANLI KAYMAKAM ENES ÖZKAN’A YENİ GÖREV

22:35 - GÜNDEM

BAŞKAN YARDIMCILIĞINDAN AYRILDI

21:11 - YEREL

PİRİNÇ EKİM SEZONU AÇILDI

17:48 - YEREL

BAHÇELİEVLER'DE ARAÇLAR ÇARPIŞTI

17:44 - YEREL

EKİNLER KURUMAYA BAŞLADI, ANIZ YANGINI TEHLİKESİ ARTIYOR

16:29 - YEREL