?>

Motosikletli Kuryeler: Trafikte Biz De Varız

Batman'da motosiklet kazaları ve yaşadıkları zorluklara dikkat çeken motosikletli kuryeler, ölümlü ve yaralanmalı kazaların artmasının kendilerini endişelendirdiğini belirtti.

YEREL - 4 ay önce

kazaların önlenebilmesi için başta motosiklet sürücülerinin koruyucu ekipman takması, araç sürücülerinin ise trafik kurallarına uymaları gerektiğini söyledi.
Son zamanlarda kazaların yoğun şekilde yaşandığını belirten kuryeler, hem motosiklet sürücülerinin hem de diğer araç sürücülerinin dikkatli olması gerektiğini belirtti.
Motosiklet kazalarının önlenebilmesi için sadece motosikletlilerin değil, tüm trafik katılımcılarının bilinçli olması gerektiğinin altını çizen motosikletli kuryeler, trafik kurallarına uymanın, motosikletlilerin ve diğer araçların güvenliğini sağlamak için büyük önem taşıdığını ifade etti.
"Çoğu araç sürücüleri bizi görmezden geliyor"
Motosiklet kazalarının başlıca sebeplerinin ekipman eksikliği ve bilinçsiz araç sürüşü olduğunu ifade eden Kurye İbrahim Halil Durmaz, şunları söyledi:
"6 yıldır bu işi yapıyorum. Batman'da kuryelik yapmaya devam ediyorum ve bu mesleği seviyorum. Bilinçsiz bir şekilde motosiklet kazaları çok oluyor. Özellikle ekipman eksikliği çok önemli. Bununla beraber araçların da hataları var. Bunların en başında sağa sola sinyal vermemeleridir. Motosiklet süren bir kuryenin de kask takması şart, koruyucu ekipmanları takması, ıslak, buzlu zeminlerde yavaş gitmeleri ve sinyallere çok dikkat etmesi lazım."
"Araç sürücülerinin bilinçli olması gerekiyor"
Durmaz, "Özellikle kış aylarında motosiklet kazalarına çok rastlıyoruz. Bundan dolayı birçok arkadaşımızın ya sakatlanmasına ya da hayatını kaybetmesine neden oluyor. Bunun en büyük sebebi ise araç sürücülerinin bilinçsiz bir şekilde ve aniden yola çıkmalarıdır. Araç sürücülerinden isteğimiz trafik kurallarına uymaları ve motosikletlerin de birer araç olduğunu unutmamalarıdır." şeklinde konuştu.
"Kazaların sebebi ani durmalar ve sinyal eksikliği"
Motosikletle kaza geçiren birçok arkadaşının olduğunu söyleyen bir diğer Kurye Mustafa Çelik, "Bir seneye yakındır kuryelik yapıyyorum. Motosiklet sürmenin zorlukları var. Bazen araçlar sağa sola sinyal vermeden girdiği zaman bize çarpabiliyorlar. Kendim de 4-5 defa kaza geçirdim. Özellikle ani fren yapıldığında ve yağışlı havalarda motosiklet kazaları artıyor. Olası kazalara karşı koruyucu ekipmanlarımızı takmaya özen gösteriyoruz. Geçenlerde kaza yapan iki motosiklet sürücüsü kask takmadıkları için ağır yaralandılar. Bu yüzden kask, eldiven, dizlik ve diğer ekipmanlarımı sürekli üstümde taşıyorum. " ifadelerini kullandı.
Haftanın Öne Çıkanları

ÇAKAN, SORUMLULUKLARIMIZIN FARKINDAYIZ

2024-12-16 20:32 - RÖPORTAJ

Batman Üniversitesi'ne Patent Desteği

2024-12-19 10:58 - TEKNOLOJİ

Ahmet Güneştekin'den "Kayıp Alfabe" Sergisi Müjdesi

2024-12-16 13:53 - KÜLTÜR

Bilime Katkı Sunan Akademisyenler Ödüllendirildi

2024-12-19 10:55 - TEKNOLOJİ

Üniversitesiden Öğrencilere Siber Güvenlik Atağı

2024-12-15 12:17 - TEKNOLOJİ

FECİ KAZA CAN ALDI

2024-12-16 10:06 - YAŞAM

Küçük Prens Tiyatro Oyunu Miniklerden Tam Not Aldı

2024-12-16 14:32 - YAŞAM

Pikap Uçuruma Yuvarlandı: 1 Ölü, 6 Ağır Yaralı

2024-12-19 11:09 - GÜNDEM

KENTİN GİRİŞ GÖRÜNTÜSÜ DEĞİŞTİ

2024-12-18 17:24 - GÜNDEM

Türkiye Yüzyılı'nın Emektarları Külliyede Biraraya Geldi

2024-12-17 14:19 - GÜNDEM

İlgili Haberler

ŞANSİ'DEN 1 MAYIS MESAJI: EMEKÇİLER KAHRAMANIMIZ

17:14 - YEREL

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAME SÜRESİ 5 GÜN UZATILDI

16:29 - YEREL

DİCLE KIYISINA DİNİ EĞİTİM KOMPLEKSİ PLANLANIYOR

16:16 - YEREL

BATMAN GAZETESİ’NDEN HAVA LİMANI MÜDÜRÜ TURĞUT’A ZİYARET

14:33 - YEREL

10 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

11:54 - YEREL

Günün Manşetleri

SEZONUN SON MAÇINA GİRİŞ ÜCRETSİZ

20:57 - SPOR

ŞANSİ'DEN 1 MAYIS MESAJI: EMEKÇİLER KAHRAMANIMIZ

17:14 - YEREL

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAME SÜRESİ 5 GÜN UZATILDI

16:29 - YEREL

DİCLE KIYISINA DİNİ EĞİTİM KOMPLEKSİ PLANLANIYOR

16:16 - YEREL

TATLILARA YÖNELMENİN ALTINDA YATAN 6 KRİTİK NEDEN

16:01 - SAĞLIK