?>

O YILLARDAKİ TRAVMA DEVAM EDİYOR

GÜNDEM - 10 ay önce

Batman Barosu, gazetecilere yönelik artan baskı ve müdahalelere dair çarpıcı bir açıklama yaptı. Açıklamada, geçtiğimiz akşam Batman’da yüzleri maskeli ve kendilerini emniyet görevlisi olarak tanıtan kişilerin, gazeteci Veysi Akören’i gözaltı kararı olmadan kaçırmaya çalıştıkları ifade edildi. Olay anında çevredeki vatandaşların ve gazetecilerin tepkisi üzerine maskeli kişilerin, protesto gösterenlere silah göstererek "kendilerini de alacakları" yönünde tehditlerde bulunduğu, ancak tepkilerin artmasıyla olay yerinden ayrıldıkları belirtildi.
BU TÜR EYLEMLER 90’LARDAKİ TRAVMAYI HATIRLATIYOR
Batman Barosu, bu olayların toplumda 90’lı yıllarda yaşanan hukuksuz gözaltıların ve kayıpların travmasını yeniden canlandırdığını vurguladı. Baro açıklamasında, “Üzülerek ifade etmek isteriz ki bu tür eylemler, toplumumuzda travması hala devam eden 90’lı yıllardaki keyfi ve yasadışı gözaltılar sonucunda kaybettirilen insanlara dair hafızayı tekrardan en derin endişelerle hatırlatmaktadır” ifadelerine yer verildi. Batman Barosu, bu hafızanın her cumartesi meydanlarda kayıpların sesi olarak yankılandığını belirtti.
GAZETECİLER SERBEST BIRAKILDI
Batman Barosu ayrıca, geçtiğimiz günlerde Batman'da Sonsöz Gazetesi muhabiri Serhat Aslan, JinNews muhabiri Pelşin Çetinkaya ve bazı diğer basın mensuplarının görevleri başında gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakıldıklarını açıkladı. Baro, suç şüphesi taşıyan kişilerin gözaltına alınma usullerinin kanunlarla belirlendiğini ve bu süreçte kolluk kuvvetlerinin yasal çerçeveye uygun hareket etmesi gerektiğini hatırlattı. Gazetecilerin, çağrıya uymaları durumunda ifade vermek üzere makamlara müracaat edebileceği gerçeğine rağmen bu tür uygulamaların hukuki bir amaca hizmet etmediğini vurguladı.
ÖZGÜR BASINA GÖZDAĞINI KINIYORUZ
Açıklamanın sonunda Batman Barosu, özgür basına yönelik bu tür gözdağı niteliğindeki eylemleri kınadığını ve Anayasa’nın güvencesi altında olan basın mensuplarıyla dayanışma içinde olduklarını kamuoyunun dikkatine sundu. Baro, hukukun üstünlüğünü ve basın özgürlüğünü savunmaya devam edeceklerini belirterek, gazetecilerin görevi başında baskı altında bırakılmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.
Haftanın Öne Çıkanları

ESKİ EHLİYETİ OLANLAR DİKKAT

2024-11-04 15:48 - GÜNDEM

ÇİN CEVİZİ BATMAN'DA REVAÇTA

2024-11-08 16:20 - GÜNDEM

İLÇE GELİŞİM PLANLARI MASADA

2024-11-08 15:00 - GÜNDEM

PETROLSPOR YÖNETİMİ: BİZE BU OYUNLARLA GELMEYİN

2024-11-10 13:22 - SPOR

MİNİK MUCİTLER İCATHANE'DE

2024-11-07 12:30 - BİLİM-TEKNOLOJİ

BİM ŞUBESİ HEDEF ALINDI

2024-11-10 12:54 - GÜNDEM

KÖYDE ÇALINAN KOYUNLAR BATMAN'DA BULUNDU

2024-11-07 16:43 - GÜNDEM

HÜDA PAR BATMAN İL BAŞKANI DAVUT ŞAHİN:

2024-11-03 15:48 - SİYASET

Ailesinin Gözü Önünde Vuruldu İddiası!

2024-11-05 18:10 - YEREL

FURKAN RÜZGAR, PETROLSPOR'A İMZA ATTI!

2024-11-04 13:44 - SPOR

İlgili Haberler

ZİYARETÇİ ÇOK TABELA YOK!

18:18 - GÜNDEM

BAKAN GÖKTAŞ BATMAN’DA AÇILIŞ GERÇEKLEŞTİRDİ

16:25 - GÜNDEM

POLİS VATANDAŞLARI BİLGİLENDİRDİ

14:24 - GÜNDEM

GERCÜŞ’TE 12 MİLYON TL’LİK AYDINLATMA YATIRIMI

14:10 - GÜNDEM

HOBİ BAHÇELERİNİN YIKIMINA BAŞLANDI

12:41 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

BATMAN’DA KAÇAK SİGARA OPERASYONLARI

17:43 - ASAYİŞ

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN VALİZİ HAZIR

17:25 - YEREL

ZİYARETÇİ ÇOK TABELA YOK!

18:18 - GÜNDEM

VALİLİKTEN HOBİ BAHÇESİ AÇIKLAMASI

17:23 - YEREL

BAKAN GÖKTAŞ BATMAN’DA AÇILIŞ GERÇEKLEŞTİRDİ

16:25 - GÜNDEM