?>

Öğrencilere Eğitim Semineri

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı, Batı Raman Kız Öğrenci Yurdu’nda üniversite öğrencilerine yönelik ‘5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’ nedeniyle bir eğitim semineri verildi.

YAŞAM - 2 yıl önce

5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü münasebetiyle, yurtlardaki gönüllü öğrencilerin yanı sıra, Gençlik Merkezlerince gönüllülük faaliyetlerine katılım sağlayan gençler için çeşitli etkinlikler düzenleyen Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü finali, yıllarını sivil toplum örgütlerine ve gönüllülük faaliyetlerine adayan Davut Okçu’nun sunumuyla gönüllük faaliyetlerine yönelik söyleşi yaptı.
“HERŞEY GÖNÜLLÜ OLMAKLA BAŞLAR”
Batman Üniversitesi Öğretim görevlisi ve aynı zamanda Kızılay Şube Başkanı olan Davut Okçu tarafından verilen ‘5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’ sunumuna öğrenciler ve gönüllüler büyük ilgi gösterdi. Günün anlam ve önemine değinen Batman Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve aynı zamanda Kızılay Şube Başkanı Davut Okçu; “Gönüllülük, Gençlik Merkezlerimizin ve Kızılay hareketi hizmetlerinin temelidir. Türk Kızılay’ı Türkiye’nin en köklü sivil toplum kuruluşu olarak ülkemizde artan çeşitli ihtiyaçları karşılayabilmek için misyonuna uygun bir şekilde gönüllülerini organize ederek harekete geçirmektedir. Böylece muhtaç ve korunmasız insanlara yardım etmekte, tüm toplumu gönüllülük faaliyetleri konusunda duyarlı hale getirmek için büyük bir çaba sarf etmektedir. Bu hizmetlerin topluma daha etkin ve verimli şekilde sunulabilmesi için gönüllü faaliyetlerin ve bu faaliyetlerde görev alan aktif gönüllü sayısının arttırılması son derece önemlidir.” dedi. Başkan Okçu aynı zamanda, Dünya Gönüllüler Günü'nde; gönüllülüğün tanıtılması, yaygınlaştırılması, desteklenmesi, teşvik edilmesi ve böylece; bireyleri, yaşadıkları topluma karşı daha sorumlu olmaya, bir arada hareket etmeye ve gönüllü olmaya yönlendirmek için; bilgi ve tecrübelerin paylaşıldığı, gönüllü çalışmaların teşvik ve takdir edildiği çeşitli etkinlikler ve kutlamalar yapıldığına da dikkat çekti.
Haftanın Öne Çıkanları

Ciwan Haco'dan 20 yıl sonra Batman açıklaması!

2023-12-04 17:20 - YAŞAM

Gastroenteroloji Cerrahı hasta kabulüne başladı

2023-12-04 17:15 - SAĞLIK

Beyin Cerrahisi Uzmanı hasta kabulüne başladı

2023-12-05 16:24 - YAŞAM

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını bugün yapacak

2023-12-01 11:04 - GÜNDEM

Engelsiz Yaşam Merkezi Lansmanı yapıldı

2023-12-04 17:33 - YAŞAM

Hamit Tutuş: Tek gayemiz Hasakeyf’in gelişimi

2023-12-05 16:28 - SİYASET

Beşiri Belediyesi'nden örnek çalışma

2023-12-04 17:16 - EĞİTİM

Başkan Çiftçi’den Şehmus Kalkan hakkında açıklama

2023-12-04 15:10 - YEREL

Köye sulama havuzu!

2023-12-03 15:55 - YEREL

Skoda Servisi hizmette

2023-12-03 14:31 - YEREL

İlgili Haberler

ÇÖZÜM ODAKLI BECERİ GELİŞTİRİLİYOR

15:47 - YAŞAM

ENGELLİLERE TEKERLEKLİ SANDALYE DESTEĞİ

15:32 - YAŞAM

ÖĞRENCİLERE UMRE ÖDÜLÜ

13:45 - YAŞAM

EKMEĞİMİZİ ATEŞTEN ÇIKARIYORUZ

16:51 - YAŞAM

BATKUR, 10 ŞEHİT İÇİN LOKMA DAĞITTI

16:34 - YAŞAM

Günün Manşetleri

14 YILDA 30 BİN MEZUN

16:58 - EĞİTİM

BATMAN BELEDİYESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ’NE START VERİYOR

16:31 - GÜNDEM

YANGIN BATTANİYESİ HAYAT KURTARIYOR

16:12 - GÜNDEM

RAMANLI'DAN HOBİ BAHÇELERİ İÇİN DENGELİ ÇÖZÜM ÇAĞRISI

16:07 - SİYASET

8 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

15:53 - ASAYİŞ