?>

"ÖLÜRSEM ÇOCUKLARIM PERİŞAN OLACAK"

Batman’da paratiroit hastalığı nedeniyle her an ölüm riskiyle yaşayan Elif Gültekin, çocukları için hayatta kalmak istediğini söyledi. Maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavi olmayan Gültekin, yetkililere ve hayırseverlere yardım çağrısında bulundu.

YAŞAM - 5 yıl önce

Batman merkez Çamlıca Mahallesi’nde eşiyle birlikte kayınvalidesi ve cilt kanseri kayınpederiyle iki göz odalı çökme tehlikesi bulunan derme çatma bir evde yaşanan 27 yaşındaki Elif Gültekin, 11 yaşında paratiroit hastalığına yakalandı.

Hastalığından dolayı büyük sıkıntılar yaşayan üç çocuk annesi Gültekin, hastalığının ilerlemesinden ötürü hayatının büyük bir bölümünü hastanelerde geçirmeye başladı.
Zamanla tiroit bezleri iflas eden, bu nedenle günde iki defa iğne olan Gültekin,  yaptığı açıklamada, hastalığından dolayı ölüm riski bulunan krizler geçirdiğini söyledi.
Hastalığı için gitmediği hastane, doktor kalmadığını, bunun için ellerindeki tüm imkanları tükettiklerini belirten Gültekin, çaresiz kaldıklarını ifade etti.
Yaptığı araştırma sonucunda İstanbul’da özel bir hastanede hastalığının tedavi edilebileceğini öğrendiğini ancak tedavi masrafının 20 bin TL olduğunu aktaran Gültekin, maddi imkânsızlıklar nedeniyle tedavi olamadığını söyledi.
Paratiroit nakli olması halinde hastalığından kurtulabileceğini dile getiren Gültekin, Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere tüm yetkililerden ve hayırseverlerden kendisine uzanacak yardım elini beklediğini kaydetti. Eşi gündelik işlerde çalıştığı için tedavi masraflarını bir türlü karşılayamadığını vurgulayan Gültekin, tek isteğinin çocukları için hayatta kalmak olduğunu söyledi.

“Gitmediğim hastane, doktor kalmadı”

Hastalığından dolayı hayatının karardığını belirten Elif Gültekin, “11 yaşından beri paratiroit bezim çalışmadığı için tedavi görüyorum. 11 yaşından beri gitmediğim hastane, doktor kalmadı. Başlarda tedavim iyiydi ama son zamanlarda baya artmaya başladı. Evlendiğim zaman da bir sıkıntı yoktu ama ilk kızım doğduğu zaman aradan 5 ay geçtikten sonra kalbim durdu. O sırada damarımın iflas ettiğini öğrendim.” dedi.

“Elimdeki tüm imkanları hastanelerde, yollarda harcadım”

İmkansızlıktan dolayı tedavi olmadığını ifade eden Gültekin, “Hastalığım için Diyarbakır’a, Ankara’ya, Şanlıurfa’ya gittim, birçok şehir gezdim ama bana uygun tedavimin olmadığını söylediler. İlaçlarla idare etmeye çalışıyorum. Elimdeki tüm imkanları hastanelerde, yollarda harcadım. Elimde herhangi bir imkan da yok. Eşim çalışamıyor. Kayınpederim cilt kanseridir.” diye konuştu.

“Ölmek istemiyorum”

Her an ölme riski taşıdığını vurgulayan Gültekin, “Her an kriz geçirme ihtimalim yüksek. Her gün 4 saatte bir iğne yapmazsam ve o iğneyi zamanında yapmazsam kriz geçirdiğim zaman ölme riskim var. Üç çocuğumla ayakta kalmaya çalışıyorum. Ölmek istemiyorum.” ifadelerini kullandı.

“Tedavi için 20 bin TL istiyorlar”

Tedavi masrafının 20 bin TL olduğunu ama bunu karşılayacak imkana sahip olmadıklarını belirten Gültekin, şunları söyledi:
“Uygun tedavim de İstanbul Yeditepe Üniversitesi’nde bulundu. Nakil ücreti için de 20 bin TL istiyorlar benden. Bazıları için 20 bin TL çok olmayabilir ama benim için çok fazla. Maddi imkanım da yok, olan tüm imkanım da gitti. Ailem bile bana yardım edemiyor. Çaresiz kaldım.”

“Ölürsem çocuklarım perişan olacak”

Çocukları için hayatta kalmak istediğini söyleyen Gültekin, “Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere tüm yetkililere, hayırseverlere yalvarıyorum. Bana bir el uzatın. Çocuklarım için hayatta kalmak istiyorum. Ölürsem çocuklarım perişan olacak. Elimden geldiğince para toplamaya çalışıyorum ama yapamıyorum. Çünkü bana yardım eden hiç kimse yok. Valiliğe yalvardım. Onların da yapabileceği bir şey yok, özel hastane olduğu için. Size yalvarıyorum bana el uzatın. Çocuklarım için yaşamaya mecburum.” dedi. Elif Gültekin İletişim numarası: 0554 134 47 19

 

Haftanın Öne Çıkanları

Cezaevinde intihar şoku!

2021-01-22 16:47 - GÜNDEM

BATMAN GÜNEŞİ 3 YAŞINDA

2021-01-22 12:11 - YEREL

Müzisyen enstrümanını satacak duruma gelmişse o müzisyen için SANAT BİTMİŞTİR

2021-01-18 14:28 - YAŞAM

“MAHALLELİM BENİ 7/24 ARAYABİLİR”

2021-01-20 18:18 - YAŞAM

"ÖLÜRSEM ÇOCUKLARIM PERİŞAN OLACAK"

2021-01-23 17:51 - YAŞAM

Batmanlı Bilim Adamından Müthiş Başarı

2021-01-17 16:37 - TEKNOLOJİ

MARDİN’DE MISIR KURUTMA TESİSİ YAPILACAK

2021-01-22 08:33 - TEKNOLOJİ

BİR ZAMANLAR BATMAN!

2021-01-20 10:50 - KÜLTÜR

YENİLİK PARTİSİ HASANKEYF İLÇE BAŞKANI BELLİ OLDU

2021-01-20 15:52 - SİYASET

Salih Günaydın’ın ismi okula verildi

2021-01-23 13:18 - YAŞAM

İlgili Haberler

130 BİN LİRALIK KOLYE SAHİBİNE TESLİM EDİLDİ

09:29 - YAŞAM

100 YILIN SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

11:52 - YAŞAM

4 BİN ÇOCUĞA KAHVALTI DESTEĞİ

10:09 - YAŞAM

GÖÇER HAYVANCILIĞI SAHADA İNCELENDİ

16:53 - YAŞAM

SERDAR TUNCER BATMAN’DA GENÇLERLE BULUŞACAK

16:38 - YAŞAM

Günün Manşetleri

İÇİŞLERİ VE ADALET BAKANI DEĞİŞTİ

00:01 - GÜNDEM

RAMANLI: BU ZULÜM SON BULSUN 

17:46 - GÜNDEM

YENİ STADYUM BÖLGESİ TEYYAR!

17:39 - SPOR

64 YILLIK ÇINARA SİYASİ ZİYARET

17:34 - SİYASET

EĞİTİM VE BASININ ROLÜ KONUŞULDU

17:30 - EĞİTİM