?>

ORUÇLU EMEKÇİ ÇİFTÇİLER

YAŞAM - 6 yıl önce

​Batman’da, Ramazan ayında gündüz zamanlarını tarlada çalışarak geçiren çiftçiler, bu sene havaların serin olmasından dolayı tarlada çalışırken hiç zorlanmadıklarını ifade ettiler. Batman merkez yeni Mahallesinde, Ramazan ayının ilk günlerini sevinçle karşılayan Değirmenci Ailesi, Coronavirus (Covid-19) salgınından dolayı teravih namazlarını camide kılamamanın üzüntüsünü yaşıyor. Ramazan ayının kavurucu sıcaklara rast geldiği yıllarda çalışmalarını günün serin saatlerinde yaptıklarını ifade eden Değirmenci ailesi, bu sene Ramazan ayının çok güzel geçtiğini ve sabah erkenden işe başlayarak, öğlene kadar tarlada çalıştıklarını ifade etti.
"İŞİMİZ ORUCUMUZU TUTMAYA ENGEL DEĞİL"
Allah’ın yardımıyla Ramazan ayının güzel geçtiğini söyleyen çiftçi Mustafa Değirmenci, "2012 yılında ailemizle birlikte İstanbul’dan memleketimiz Batmana geldik. Kendi arazimizin içinde kendimize ev yaptık sonra arazimizin içinde sera yaparak kendimize domates, salatalık ve biber tarzı sebze ekiyoruz. Tarla ve sera ile uğraşıyoruz. Ramazan ayında sabah erken saatte seraya da işimize başlıyor öğlene doğru çalışıyoruz. Seranın içi çok sıcak buna rağmen orucumuzu tutuyor hem de çalışıyoruz. Allah’ın yardımı ile bu ramazan orucu güzel geçiyor" dedi.
"HEM ORUCUMUZU TUTUYOR, HEM DE TARLADA İŞİMİZİ DE YAPIYORUZ"
Ramazan ayında Allah'u Teâlâ'nın kuvvet verdiğini söyleyen çiftçi Resul Değirmenci, "Geçimimizi tarım işiyle sağlıyoruz. Tabi Ramazan ayı olduğundan biraz zorlanıyoruz ama Allah güç kuvvet veriyor. Ramazandan dolayı sabah saat 07.00 de serin saatlerde tarlaya gelip çalışmaya başlıyor, öğleye doğru işe ara verip dinlenmeye gidiyoruz. Ramazan olduğu için bu şekilde yapıyoruz yoksa normal şartlarda böyle değil. Normal şartlarda saat 12.00’ye kadar çalışırız, öğlen arası bir iki saat mola verdikten sonra işimize geri döneriz akşama kadar çalışırdık. Gerçi dönüm bazında tarım arazimiz az, seramız da sınırlı zaten. Günün sıcağında sera çadırlarının altında oruçluyken biraz zorlanıyoruz ama çok şükür Allah güç kuvvet veriyor. Oruçluyuz diye işimizi ihmal etmeyerek hem işimizi yapıyoruz hem de orucumuzu tutuyoruz elhamdülillah" şeklinde konuştu. 
Haftanın Öne Çıkanları

HASANKEYF’İN İLK TEKNE TURU!

2020-04-24 16:19 - YAŞAM

Korona’dan vefat eden Batmanlı sayısı 9 oldu

2020-04-26 15:20 - GÜNDEM

Belediye başkanı partisinden istifa etti

2020-04-21 14:49 - SİYASET

AÇILIŞA ÖZEL EKMEK DAĞITILDI

2020-04-22 13:37 - YEREL

MANASTIR, YIKILMADAN KURTARILDI

2020-04-22 16:45 - KÜLTÜR

ONLARCA AİLE MAĞDUR

2020-04-24 16:16 - GÜNDEM

ACILI AİLE KONUŞTU

2020-04-23 18:39 - GÜNDEM

2020-04-26 15:08 - GÜNDEM

285 kişi Irak'tan Batman'a getirildi

2020-04-21 15:31 - GÜNDEM

BATMANDA VEFAT EDENLER

2020-04-25 15:36 - GÜNDEM

İlgili Haberler

TEMİZ ÇEVRE İÇİN KOŞACAKLAR

23:08 - YAŞAM

2 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

11:29 - YAŞAM

ÜÇ MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMASI

15:53 - YAŞAM

BİNLERCE AİLEYE ET DAĞITILACAK

10:03 - YAŞAM

KÜÇÜK YAŞTA BÜYÜK DUYARLILIK

12:42 - YAŞAM

Günün Manşetleri

ÖĞRENCİLERE SINAV KAYGISI EĞİTİMİ

17:46 - EĞİTİM

70 BİN ÇİÇEK TOPRAKLA BULUŞUYOR

17:44 - YEREL

ESNAFIN SORUNLARINI YERİNDE DİNLEDİ

17:01 - YEREL

MERCİMEKTE HASAT SEVİNCİ

16:49 - YEREL

DERS VE SINAV TARİHLERİ NETLEŞTİ

16:39 - EĞİTİM