?>

OTOBÜS ŞOFÖRLERİNE EĞİTİM

Batman Belediyesi, toplu taşıma hizmeti veren otobüs şoförlerine, vatandaşlarla daha iyi iletişim kurmaları ve olumsuz durumları yönetebilmeleri amacıyla eğitim semineri düzenledi.

YEREL - 2 ay önce

Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere; Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Yardımcısı V. Mustafa Caner Culukar, İnsan Kaynakları Müdürü Vekili Muhammet Sinanoğlu ve Belediye İşletme ve İştirakler Müdür Vekili Şeyhmus Yaman da katıldı.

186 OTOBÜS ŞOFÖRÜNE KAPSAMLI EĞİTİM

Belediye İşletme ve İştirakler Müdürlüğü bünyesinde çalışan 186 otobüs şoförüne, vatandaşlarla etkileşim halinde oldukları süre boyunca karşılaşabilecekleri durumları yönetme konusunda bilgi verildi.
Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde görevli psikolog tarafından verilen eğitimde, şoförlere insan ilişkileri, stres yönetimi ve yolcularla doğru iletişim kurma yöntemleri anlatıldı. Şoförler, eğitim sırasında karşılaştıkları sorunları paylaşarak çözüm önerileri üzerine de değerlendirmeler yaptı.
Batman Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, şoförlerin şehir için önemli bir temsil noktası olduğunu vurgulayarak şu açıklamada bulundu:
"Şoför bir şehrin aynasıdır. Bir yabancı şehre geldiğinde ilk karşılaştığı kişi ya otobüs şoförü, ya minibüs şoförü ya da taksi şoförüdür. Şoförün konuşma tarzı, kılık kıyafeti o memleket hakkında bir izlenim oluşturur. Bu yüzden Batman Belediyesi olarak, toplu taşıma hizmeti veren tüm şoförlerimize eğitimlerimizi sürdürüyoruz."

NARKOTİK SUÇLARLA MÜCADELE VE BAĞIMLILIK EĞİTİMİ DE VERİLDİ

Eğitim kapsamında, Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme (TUBİM) Merkezi’nde görevli Narkorehber Taner Yıldırak tarafından da bilgilendirme yapıldı. Şoförlere bağımlılıkla mücadele ve yürütülen projeler hakkında detaylı bilgi aktarıldı.

ŞOFÖRLERDEN MEMNUNİYET MESAJI

Eğitime katılan otobüs şoförleri, verilen bilgilerin oldukça faydalı olduğunu belirterek, mesleklerinin getirdiği yoğun stres ve yorgunlukla başa çıkmada eğitimin önemine dikkat çekti.
Bir şoför, görüşlerini şu sözlerle dile getirdi:
"Mesleğimiz gereği sürekli direksiyon başındayız. Nihayetinde bizler de insanız, yoruluyoruz, strese girebiliyoruz. Yolculardan ‘günaydın’, ‘iyi günler’ gibi temenniler duymak bile bizi mutlu eder. Bu eğitim sayesinde daha bilinçli hareket edebileceğimizi düşünüyoruz."
Haftanın Öne Çıkanları

8 KATIN ÜZERİNDE ARTACAK

2025-02-25 11:42 - TEKNOLOJİ

PETROL-İŞ’TE BATMAN'DA YENİ DÖNEM

2025-02-23 17:24 - GÜNDEM

BATMAN'A 10 YENİ UZMAN HEKİM

2025-02-28 21:02 - SAĞLIK

OSKAR LOKANTASI’NDAN RAMAZAN’A ÖZEL İNDİRİM

2025-02-26 14:49 - YEREL

MAHALLELİDEN "ALKOL VE UYUŞTURUCU" TEPKİSİ

2025-02-26 14:05 - GÜNDEM

BATMAN BELEDİYESİNDEN GÜZEL HİZMET

2025-02-28 16:21 - YEREL

10 VATANDAŞ VEFAT ETTİ

2025-02-27 12:56 - YEREL

KÖY MİNİBÜS HATTI BAŞVURULARI BAŞLADI

2025-02-28 14:28 - YEREL

BATMAN’DA KIRGIZİSTANLI KADIN, ÖLÜ BULUNDU

2025-02-27 12:25 - GÜNDEM

KUM OCAKLARI TAŞINIYOR

2025-02-26 17:24 - GÜNDEM

İlgili Haberler

10 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

11:54 - YEREL

YA HAKKIMIZI ALACAĞIZ YA DA BU FABRİKALAR DÖNMEYECEK

11:35 - YEREL

RAMANLI: AŞİRET DERNEKLERİ TOPLUMSAL DAYANIŞMAYI GÜÇLENDİRİR

10:34 - YEREL

BATMAN'DA SALATALIK HASADI SEZONU AÇILDI

10:32 - YEREL

ELEKTRİK ALTYAPISI İÇİN KIRSAL KALKINMA ÇALIŞTAYI YAPILDI

17:08 - YEREL

Günün Manşetleri

BATMAN’DA KAPSAMLI BESLENME DANIŞMANLIĞI

12:12 - SAĞLIK

10 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

11:54 - YEREL

BATMAN’DA TİROİD NODÜLLERİNE AMELİYATSIZ TEDAVİ BAŞLADI

11:51 - SAĞLIK

DİCLE ELEKTRİK’TEN HASANKEYF’E 40 MİLYON TL'LİK ENERJİ YATIRIMI

11:45 - GÜNDEM

YA HAKKIMIZI ALACAĞIZ YA DA BU FABRİKALAR DÖNMEYECEK

11:35 - YEREL