?>

PAZARCILAR MESAFELİ!

YAŞAM - 6 yıl önce

Batman'da her gün bir mahallede kurulan semt pazarlarında, Coronavirus (Covid-19) salgınına karşı üç metre sosyal mesafe korunarak tezgâhlar kurulmaya başlandı. İçişleri Bakanlığı tarafından Coronavirus tedbirleri kapsamında, semt pazarlarında uyulması gereken kuralları Batman'daki pazarlarda uygulayan Zabıta Müdürlüğü ekipleri, denetimlerini artırdı. Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirus salgınının Türkiye'de de kamu sağlığına olumsuz etkilerini asgari seviyeye düşürmek amacıyla alınan tedbirler kapsamında, "Vatandaşların sebze, meyve, tahıl, bakliyat gibi temel gıda ve temizlik maddelerinin karşılandığı pazarlarda; giyim, oyuncak ve benzeri zaruri olmayan ihtiyaç maddelerinin satışına izin verilmeyecek" kuralına uyulduğu görüldü. Coronavirus nedeniyle kendilerine düşen tedbirleri aldıklarını belirten pazarcı İrfan Eripek, "Pazarcılara uygulanan üç metre mesafe kuralına, kendi sağlığımız ve vatandaşın sağlığı için uyuyoruz. Gelen müşteriler, meyve-sebzeleri kendileri seçmek istiyor. Biz de onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Eldiveni olmayana eldiven verip eldivensiz seçtirmiyoruz. Virüs nedeniyle işlerimiz düştü ama yine de ekmeğimiz çıkıyor çok şükür" diye konuştu.

"CORONAVİRUS SALGINI SEMT PAZARCILARINI DA ETKİLEDİ"

Belediyenin üç metre kuralına uyduklarını söyleyen pazarcı Mehmet Nur Gök ise konuşmasında, "Vatandaşın sağlığı için belediyenin her pazar yerinde koymuş olduğu en az üç metre mesafe kuralına uyuyoruz. Coronavirus, semt pazarcıları olarak bizi de etkiledi. Vatandaş, seçmek için ısrar ediyor, biz de kendilerine eldiven verip elle seçmelerine müsaade etmiyoruz. Pazarcılar olarak önlemlerimizi maske ve eldiven kullanarak alıyor, geliş ve gidiş saatleri kuralına riayet ediyoruz. İşlerimiz Allah'a çok şükür iyidir, Allah daha beterinden korusun" ifadelerini kullandı.

"ESKİSİ GİBİ PAZARA GELENLER YOK"

Bir diğer pazarcı esnafı Yılmaz Aksever, "Coronavirus tedbirleri kapsamında semt pazarlarına uygulanan üç metre mesafe kuralına dikkat ederek sebze ve meyveleri vatandaşın elle seçmemesi için uyarılarımızı da yapıyoruz. Yanımızda eldivenlerimiz var. Kendileri seçmek istediğinde vatandaşa eldiven veriyoruz. Salgından dolayı işlerimiz durgun, eskisi gibi pazara gelenler yok" dedi. Semt pazarcısı Hakan Ay, "Semt pazarcısı olarak her gün bir başka mahalledeyiz. Bizden istenen üç metre mesafeden daha fazla mesafe bırakıyoruz. Seçmek isteyenlere 'Biz seçip verelim' diyoruz ama ısrar edenlere de eldivensiz seçtirmiyoruz. 'Lütfen sağlığınız için dokunmayın' afişlerimiz var insanlar dikkat etsinler diye. Şu anda işlerimiz iyi değil. Allah'ın izniyle en yakın zamanda bu salgın biter de pazarlar eskisi gibi kalabalık olur" dedi. 
Haftanın Öne Çıkanları

BATMANDA VEFAT EDENLER

2020-03-30 15:29 - GÜNDEM

Taşlık'ta hayvan hırsızlığı

2020-03-28 15:19 - YAŞAM

YETKİLİLER ÇAĞRI: USTA ÖĞRETİCİLER NE OLACAK

2020-03-29 15:32 - EĞİTİM

“Bankalar esnafa zorluk çıkarıyor”

2020-03-27 15:41 - EKONOMİ

“YARDIMA MUHTAÇLARA PARALARI NASIL VERİLECEK?”

2020-04-01 15:10 - YAŞAM

Çok güzel bir haber!

2020-03-28 17:22 - GÜNDEM

Batmanlılar: Kitabın yazarlarına dava açılmalıdır

2020-03-30 16:20 - GÜNDEM

VALİ ŞAHİN’İN SOSYAL MEDYA HESABI YOK

2020-03-30 13:46 - GÜNDEM

BATMAN ÜNİVERSİTESİ’NDE UZAKTAN EĞİTİM BAŞLADI

2020-04-01 15:15 - EĞİTİM

CEGERXWÎN'İN OĞLU, KORONA VİRÜS'TEN VEFAT ETTİ

2020-03-27 13:54 - GÜNDEM

İlgili Haberler

TÜRKİYE’DE DOĞURGANLIK TARİHİN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

16:20 - YAŞAM

BAŞKAN ÖNLÜ: GAZZE, İNSANLIĞIN VİCDAN SINAVIDIR

17:00 - YAŞAM

BATMAN’DA ÇEVRE GÖNÜLLÜLERİNDEN SERT ÇIKIŞ: BU SESSİZLİK KABUL EDİLEMEZ

14:05 - YAŞAM

540 ÇOCUĞA KIŞLIK MONT DESTEĞİ

12:39 - YAŞAM

YÜZLERCE ÖĞRENCİNİN YÜZÜ GÜLDÜ

12:44 - YAŞAM

Günün Manşetleri

DÜĞÜNLER GÖSTERİŞE DÖNDÜ, GELİNLİKLER AĞIRLAŞTI

16:23 - GÜNDEM

PARA DAĞITIMI TARTIŞMASI BÜYÜYOR

16:15 - GÜNDEM

2026 YEREL KALKINMA HAMLESİ DİKA GÜNDEMİNDE

16:12 - YEREL

SAĞLIK EMEKÇİLERİ: HAKLARIMIZ İÇİN VAZGEÇMİYORUZ

16:11 - SAĞLIK

MALİ MÜŞAVİRLERDEN YENİ TEBLİĞE TEPKİ

16:03 - YEREL