?>

Petrol boru hattı patladı

YAŞAM - 6 yıl önce

Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Taşlıdere (Hole) köyünde bulunan Şelmo Petrol sahasındaki 13 nolu Petrol kulesinin petrol borusunun patladığı belirtildi. Patlayan Petrol borularının çevreye ciddi anlamda zarar verdiğini belirten köylüler, yetkililerden gerekli önlemleri almasını ve mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. 16 Nisan 2020 tarihinde sabaha doğru petrol borusunun patlamasının, köylülerin evlerinde olmasından dolayı büyük bir faciada önlendiği belirtildi.
“MAĞDURİYETİMİZ GİDERİLSİN”
Petrol borusunun patlamasının ardından birçok çiftçiye ait meyve bahçelerinin zarar gördüğünü belirten Taşlıdere köylüleri: “Bahçelerimizde petrol atıkları ve patlayan petrol borularından akan petrolden dolayı yaklaşık 1000 adet ceviz, fıstık, nar, üzüm, asma, kavak ve bunun gibi birçok ağacımız zamanla verimsizleşti. Petrol borusundan akan atıklar ve patlayan borulardan gelen petrol olduğu gibi Batman Barajına ve çayına akmaktadır. Sadece bahçelerimize zarar vermekle kalmıyor, sudaki canlı türlerinin de yok olmasına neden oluyor.” diye konuştular.

“PETROL İÇME SULARIMIZA KARIŞIYOR”

Yıllardan beri Petrolün içme sularına karıştığını belirten köylüler; “Evlerimizde arıtma olmadan kesinlikle su içemiyoruz. Daha önce yetkililere durumu arz ettik. Ancak bir türlü içme suyumuza bir türlü çözüm bulunamadı. Taşlıdere köylüleri olarak yetkililerden ricamız daha sıkı önlem alıp, bizleri de düşünmeleridir. Onun için doğal çevreye olan zararın azaltılmasını, Batman Barajına akan kirli petrolün arındırılması, içme suyumuza karışan petrole kalıcı bir çözüm bulunmasını, tarlalarımız petrol kokusundan verimsizleşmesinden dolayı çözüm bulunmasını ve insan sağlığını her şeyden önce gelmesi için girişimlerin yapılmasını istiyoruz.” diye konuştular. Petrol borusunun patlamasından dolayı yetkililer jandarma eşliğinde zarar tespit çalışmalarına başladığı da elen bilgiler arasında yer alıyor. 
Haftanın Öne Çıkanları

VALİ ŞAHİN’DEN YEŞİLAY’A DESTEK

2020-04-14 17:16 - SAĞLIK

ÇOK SU HARCIYORUZ!

2020-04-17 14:33 - YAŞAM

ÇOK SU HARCIYORUZ!

2020-04-17 14:33 - YAŞAM

220 TUTUKLUYA 'TUTUKLAMA' TALEBİ

2020-04-13 13:55 - GÜNDEM

Hastane için son gün 7 Mayıs!

2020-04-14 23:42 - SAĞLIK

Batman Üniversitesinde 'Koronavirüs Test' Hazırlığı

2020-04-16 20:35 - SAĞLIK

DEMİR VE KORKMAZ "BATMAN ÇAYI TEHLİKE SAÇIYOR"

2020-04-12 20:29 - GÜNDEM

SAĞLIKÇILAR, ŞİDDETE DİKKAT ÇEKTİ

2020-04-17 16:19 - SAĞLIK

Kanser vakaları ve PET filmi Bakan Koca’ya soruldu

2020-04-17 16:19 - SAĞLIK

Vali Hulusi Şahin: Bütün parkları kapatabiliriz

2020-04-11 18:37 - GÜNDEM

İlgili Haberler

MÜŞTERİ TEMSİLCİSİNE HAKARET EDEN YANDI

16:27 - YAŞAM

UÇAK BİLETLERİNDE CEP YAKAN TARİFELER

11:52 - YAŞAM

ELEKTRİK KESİLSE BİLE SU AKIŞI SÜRECEK

12:58 - YAŞAM

KÜÇÜK ÇOCUĞUN İMDADINA İTFAİYE YETİŞTİ

12:28 - YAŞAM

PARKLARDA ŞENLİK COŞKUSU SÜRÜYOR

12:48 - YAŞAM

Günün Manşetleri

BATMAN BELEDİYESİ VEZNELERİ HAFTA SONU DA AÇIK OLACAK

14:19 - YEREL

BASKETBOL OYNAMAK İSTEYEN ÇOCUKLARIN POTASI KIRIK!

14:12 - YEREL

ŞORT YASAĞI”NIN PERDE ARKASI ORTAYA ÇIKTI

14:07 - YEREL

DEMİR: BATMAN İÇİN YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

13:59 - YEREL

KANSER İLACINI KENDİ CEBİNDEN ALANLAR DİKKAT!

13:55 - YEREL