?>

SAĞLIKÇILARDAN ORTAK AÇIKLAMA

GÜNDEM - 3 yıl önce

Batman Tabip Odası ve SES Batman Şubesi boşanma aşamasındaki eşi tarafından öldürülen Dr. Melek Bağçe için ortak basın açıklaması yaptı
Açıklamayı okuyan Batman Tabip Odası Sekreteri Sevcan Dündar “Ülkemizin içinde bulunduğu şiddet sarmalında bir kadın meslektaşımızı daha kaybetmenin derin hüznünü ve öfkesini yaşıyoruz. Geçtiğimiz gün Alanya 5 no’lu Damlataş Aile Sağlığı Merkezi’nde çalışan meslektaşımız Dr. Melek Bağçe’nin, boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından işyerinde güpegündüz rehin alınarak vahşice katledildiğini öğrendik.
Bu bir ilk değil maalesef ve adeta bir “deja-vu” hali olup bitenler. Kasım 2015’te meslektaşımız Dr. Aynur Dağdemir, birlikte çalıştığı kadın hemşireyi erkek şiddetinden korumaya çalışırken öldürülmüştü. Ocak 2022’de Ebe Ömür Erez, aile sağlığı merkezinde erkek şiddetiyle katledilmişti. Ekim 2022’de aile sağlığı merkezinde çalışan Emine hemşire, işyerinde bir erkek tarafından ateşli silahla vurulmuştu. Nisan 2023’de Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Ayşe Güneş, eski eşi tarafından hastane bahçesinde bıçaklı saldırıya uğramıştı.
Birkaç örneğini sıraladığımız bu acı olaylar, tıpkı meslektaşımız Dr. Melek Bağçe cinayetinde olduğu gibi, hem kadına yönelik şiddetin ve hem de hekime/sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin vücut bulduğu olaylar sayacında yerlerini aldı.
 Bu süreçte kadına ve çocuğa yönelik her tür ayrımcılığı ve şiddeti önlemeye dönük CEDAW, Çocuk Hakları Sözleşmesi ve Lanzarotte Sözleşmesi gibi uluslararası sözleşmelerin hayata geçirilmemesi, kadına yönelik şiddetin önlenmesinde en etkili uluslararası sözleşme olan İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi ve 6284 Sayılı Yasa’nın tartışmaya açılması, kadınlara ve çocuklara yönelik şiddetin yaygınlaşmasında başta gelen belirleyici etkenlerdir.
Yaşamı savunan bir mesleğin üyeleri olarak buradan bir kez daha haykırıyoruz;
Kadına yönelik şiddet ve sağlıkta şiddet sonucu kaybettiğimiz meslektaşlarımızı sağlık çalışanlarımızı saygı ve özlemle anıyoruz.
Bir kadını daha kaybetmemek için yaşamdan, sağlıktan, özgürlükten yana ve meslekten bir kişi daha eksilmemek için kadına yönelik her türlü şiddete karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.
İnsan haklarına ve onuruna yaraşır, şiddete karşı güvenli çalışma ortamlarını talep etmekten ve mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz.  Kadın Cinayetleri ve Sağlıkta Şiddet Sona Ersin!” dedi.                   
Haftanın Öne Çıkanları

ESKİ BAKAN AYKUT “BATMAN’IN İL OLMASINDA İMZAM VAR”

2023-06-12 17:45 - YAŞAM

PETROL İŞ, TOPLU SÖZLEŞMEYİ İMZALADI

2023-06-13 11:22 - GÜNDEM

TPAO 126 İŞÇİ ALACAK

2023-06-12 17:19 - GÜNDEM

YAZ KUR'AN KURSLARI BAŞVURULARI BAŞLIYOR

2023-06-14 14:28 - YAŞAM

BU MANZARA GÜLTEPEYE YAKIŞMIYOR

2023-06-09 16:03 - YEREL

FECİ KAZA! 5 ÖLÜ

2023-06-10 20:21 - GÜNDEM

KOMŞU İLÇEDE ARAZİ KAVGASI: 9 ÖLÜ

2023-06-15 11:12 - GÜNDEM

ZAFER HIZARCI, ÇANKAYA İLE DEVAM ETTİ

2023-06-12 14:10 - SPOR

MİNİK ÖĞRENCİLERDEN GERİ DÖNÜŞÜM DEFİLESİ

2023-06-11 16:24 - YEREL

ÖĞRENCİLERE YÜZME EĞİTİMİ BAŞLADI

2023-06-09 16:19 - SPOR

İlgili Haberler

500 YATAKLI HASTANE İÇİN HEDEF 2027'NİN İKİNCİ YARISI

22:34 - GÜNDEM

BABA, OĞLU VE YEĞENİ TOPRAĞA VERİLDİ

14:20 - GÜNDEM

KESK’TEN OTURMA EYLEMİ KARARI

12:37 - GÜNDEM

ÇETİN: 15 TEMMUZ RUHU SONSUZA DEK YAŞAYACAK

17:57 - GÜNDEM

ŞANSİ: 15 TEMMUZ MİLLET İRADESİNİN ZAFERİDİR

15:56 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

PETROLSPOR’DAN BATMAN’A ÇAĞRI: BU TAKIMA HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKALIM

16:54 - SPOR

3 OPERASYON: 5 ŞÜPHELİ CEZAEVİNDE

16:13 - ASAYİŞ

YENİ NASIROĞLU İŞ MERKEZİ KURUMSAL FİRMALARA KİRALANACAK

16:06 - YEREL

TERZİYE GİDİYORUM DEDİ, BİRDAHA DÖNMEDİ

15:57 - YEREL

ÇOCUKLAR SOLUĞU BURADA ALDI

13:46 - YEREL