?>

ŞAHİN “SAĞLIK VE GÜVENLİK ÖNCELİĞİMİZDİR”

EĞİTİM - 5 yıl önce

Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, başkanlığında "2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Okul Yöneticileri Toplantısı" gerçekleştirildi.    İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans salonunda Kovid-19 tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen toplantıya; Vali Şahin, Vali Yardımcısı Kadir Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Maarif Müfettişleri Koordinatörü, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve Okul Yöneticileri katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran'ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda okul müdürlerine hitap eden Sayın Vali Şahin, 2021-2022 eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak: "Uzun süren bir aradan sonra öğrencilerimizle tekrar buluştuk. Bunun verdiği bir mutluluk ve heyecan var. Ancak hastalığın bitmemesi, pandeminin devam etmesi, yeni koşullar ve yeni normallerle okulları açma ihtiyacımız ortaya çıktı. Farklı bir gündemle ve daha değişik bir öncelik sıralamasıyla bu eğitim-öğretim yılına başlıyoruz. Bir yerde sağlık ve güvenlik söz konusu olduğunda diğer ihtiyaçlar ikinci plana itilir. Şu anda; okullarımızın sağlığı ve sağlık yönünden güvenliği birinci önceliğimiz ve olmazsa olmazımızdır. Dünya'nın da, Türkiye'nin de gündemi bu. Bu çerçevede bütün konuları konuşmamız gerekiyor" dedi.
"HER HAFTA AŞI OLMAYAN GÖREVLİLERİN PCR TESTİNİ İSTEYECEĞİZ"
Öğretmen ve eğitim çalışanlarının aşı olma ve PCR testi zorunluluğuna dikkat çeken Vali Şahin, İçişleri Bakanlığı genelgesi ve Millî Eğitim Bakanlığı rehberinde yer alan kaideleri yerine getireceklerini belirterek: "Öğretmenlerimizin ve eğitim camiasındaki görev alan herkesin (servisçisinden, kantincisine kadar) aşı olması ve aşı olmayanların da haftada iki sefer PCR testi vermesi kuralı var. Bu kurallara uymayanlar İl Hıfzıssıhha Kurulu kararına da aykırı hareket etmiş demektir. Bu şartlar altında her hafta sizlerden İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla aşı olmayan görevlilerin PCR testini isteyeceğiz. Aşı olmamış, PCR testi de yok, bu kişiler kurallara aykırı hareket etmişlerdir. Umumi Hıfzıssıhha Kanunun ilgi maddesi uyarınca, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararına aykırı hareket etmekten cezai işlem yapılacaktır. Bu listeler haftalık olarak gelecek ve haftalık olarak bu işlem yapılacaktır." diye konuştu.

EKİM AYINDA FUAR PLANLANIYOR

Ekim ayının sonunda gelenekselleşen 'Batman Kitap Fuarı'nı düzenlemeyi düşündüklerini belirten Vaşi Şahin, öğrencileri beceri atölyelerine ve benzeri aktivitelere yönlendirilmesi konusunda gerekli gayretin gösterilmesini istedi. Toplantı; görüş ve önerilerin ardından sona erdi.
Haftanın Öne Çıkanları

MERKEZ BANKASI UZMAN YARDIMCISI ALACAK

2021-09-11 16:32 - TEKNOLOJİ

Anne ve çocuğuna otomobil çarptı

2021-09-12 16:06 - YEREL

Kınay Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Batman'da da açıldı

2021-09-09 14:23 - YEREL

YATIRIMLAR DENETLENDİ

2021-09-14 12:09 - YEREL

Anne ve çocuğuna otomobil çarptı

2021-09-12 16:06 - YEREL

BALPINAR’DA HİZMET SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR

2021-09-13 12:31 - YEREL

FEDAKAR EVLAT ANNESİNE BÖBREĞİNİ VERDİ

2021-09-13 16:15 - YAŞAM

Çocuklar Batman’ı çok sevdi

2021-09-12 16:05 - YEREL

KURSLARA 15 BİN ÖĞRENCİ KATILDI!

2021-09-08 16:17 - SPOR

Servis ücretleri arttı

2021-09-12 16:00 - YEREL

İlgili Haberler

MESLEKİ EĞİTİMDE YENİ DÖNEM PLANI

16:31 - EĞİTİM

EĞİTİM VE BİLİM İÇİN ORTAK ADIM

13:33 - EĞİTİM

YKS'DE BİR SORU İPTAL EDİLDİ

12:42 - EĞİTİM

30 MÜDÜR YARDIMCISI AÇIKTA KALDI

09:42 - EĞİTİM

MEZUNİYET COŞKUSU SAHNEYE TAŞINDI

09:40 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

BATMAN OSB’DE YENİ YATIRIMLAR MASAYA YATIRILDI

17:22 - YEREL

MESLEKİ EĞİTİMDE YENİ DÖNEM PLANI

16:31 - EĞİTİM

GİRİŞİMCİLERE YENİ DESTEK KAPISI

16:19 - YEREL

BATMAN'DA "YÜZME BİLMEYEN KALMASIN"

16:15 - YEREL

HASAT SONRASI TEHLİKE BÜYÜYOR

16:08 - GÜNDEM